Асад има смолети, които от голяма височниа могат да уцелят с бомба нещо с големината на квартал. За това и ниската ефективност, за това и цивилните жертви. Единственото нещо ефективно което има Асад за подръжка на наземни сили е Су-17 с нурсове. Аз само един клип съм виждал където да се използват НУРС, така че или сирийците нямат ракети, или ги е страх да слизат ниско. Да не говорим че дори да рискуват, каква точност може да постигне самолет създаден 60-те.
За това какво може съвременен западен самолет със съвременно въоръжение по-добре погледни Либия а не Сирия.
Съгласен съм че съвременните самолети са отвратително скъпи
Имам някаква идея защо е така, но това не променя нещата. Ако някоя държава успее да създаде самолет с възможностите на нов Грипен или F-16 бл. 52+ или F-18 и на цена около 20-тина милиона долара, то тази държава ще може да се издържа само от производство на изтребители.
П.П: Обучението на добър пилот първи клас със сериозен нальот струва колкото чисто нов изтребител(само самолета). Помисли си какво ще изхвърлим на боклука.
Ами че тя офертата на Сааб е доста по-малко от милиард евро. А и самолета е по-малко от половината от цената. Останалото е за подръжка, обучение и въоръжение. В смисъл ако 8 самолета се придобиват за един милиард долара, то 16 самолета няма да са два милиарда а по-скоро нещо от рода на 1.4 милиарда долара.
За това какво може съвременен западен самолет със съвременно въоръжение по-добре погледни Либия а не Сирия.
Съгласен съм че съвременните самолети са отвратително скъпи
Имам някаква идея защо е така, но това не променя нещата. Ако някоя държава успее да създаде самолет с възможностите на нов Грипен или F-16 бл. 52+ или F-18 и на цена около 20-тина милиона долара, то тази държава ще може да се издържа само от производство на изтребители.П.П: Обучението на добър пилот първи клас със сериозен нальот струва колкото чисто нов изтребител(само самолета). Помисли си какво ще изхвърлим на боклука.
Има ли някакъв начин една ескадрила да излезе по-малко от милиард евро?
) И евентуално да запазим звено МиГ-29 за да могат пилотите да правят по 10-20 часа годишно, за да не забравят какво е да летиш на изстребител.

Comment