На MALE най-голямата тънкост са им двигателите. Ние какво имаме в областта?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ВВС на България - избор на изтребител
Collapse
X
-
Да изковем от плуговете мечове
След повече от две десетилетия преструктуриране българските въоръжени сили не изглеждат особено подготвени за заплахите на XXI век
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНа MALE най-голямата тънкост са им двигателите. Ние какво имаме в областта?
Ако говориш за задължителната техническа подръжка на всеки 1000 часа, то именно тя може да се върши у нас.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеДа не се правя на секретарка, ама Кухулин май пише за двигателите на разузнавателен БЛА. Обикновено са бутални и е нужна много висока икономичност, за да работят примерно 24 часа с горивото което носи леталото.
Какво пречи да си купим най-добрите двигатели за наши БЛА ?
В днешно време обикновенно така се прави.
Comment
-
Ние от целия комплекс MALE (Medium Altitude Long Endurance) можем да направим само планера. При това едва ли ще е някакъв блестящ планер. Като купим двигателите, сензорите, навигацията, линковете и т.н., безпилотника ще излезе два пъти по-скъп от израелския аналог. Да не говорим, че такава машина не ни трябва, военните няма да я купят. Може да тръгне само за износ.
Comment
-
При това едва ли ще е някакъв блестящ планер. Като купим двигателите, сензорите, навигацията, линковете и т.н., безпилотника ще излезе два пъти по-скъп от израелския аналог. Да не говорим, че такава машина не ни трябва, военните няма да я купят. Може да тръгне само за износ.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеА да впрочем, нелоши автопилоти се произвеждат...ми у нас.
ПП Не разбрах кой трябва да ги даде тези 5 милиона евро Целия бюджет на военновъздушните сили е 250 млн лв, няма как да отделят 4% за играчки на студентите
Comment
-
Не разбрах кой трябва да ги даде тези 5 милиона евроКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеМрънкянето, че сме малки и не можем(и каквото и да направим със сигурност ще е лошо) определено може да доведе само до лоши работи.
Sailor_Malan написа Виж мнениеЕто гаражна смолянска фирма развиваща се за момента без външна помощ(разбирай субсидии или европейски проекти основно за външни пазари) и работеща главно за износ http://arsovtech.com/?page_id=612 какво ли би направила същата фирма с 1/10 от премиите в МФ(пак да припомня 70 милиона лева са отръскали убавците за 3.5 години за премии) инвестирани в нея за разработки и изследвания? А какво би сътворила със седемте милиона и командировани на стаж курсанти или студенти от ТУ Пловдив работили в тази област(примерно дипломни проекти)?
Конкретно за този автопилот не откривам наработка на отказ и точност (градуси/час).
Comment
-
Първо да направим един български Сканигъл, да го докараме до световните стандарти
Едва ли ще почне да произвежда лазерни жироскопи ARSOVКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеТова общо взето е доволно ниска топка, даже не за гаражна фирма ами и за опитен FPV моделист разполагащ с повечко пари, време и стара фурна. Всъщност с повечко пари и време(и стара фурна) мога да го направя и аз, а дори не съм инженер по образование, камо ли опитен FPV майстор А кои са световните стандарти ?
Напълно съм съгласен, че подобно "чудо" не е кой знае какво предизвикателство. Все пак технологиите не са това което бяха преди пет години. Вече дори любители летят на десетки километри разстояние и достигат полетно време измервано в часове...
Comment
-
Sailor_Malan написа Виж мнениеТова общо взето е доволно ниска топка, даже не за гаражна фирма ами и за опитен FPV моделист разполагащ с повечко пари, време и стара фурна. Всъщност с повечко пари и време(и стара фурна) мога да го направя и аз, а дори не съм инженер по образование, камо ли опитен FPV майстор А кои са световните стандарти ?
Comment
-
Ми с радост, oбаче комшиите точно едва ли ще ги искат от мене. Доколкото имам информация те по мрънкането и приказките "Ние го не можем" не си падат и вече са тествали собствен MALE безпилотник. Все още уви не разполагам с достатъчно пари за първоначалните си разходи, като например да си купя едно производствено хале, да го оборудвам и да сбера още 3 вманиачени идиота като мене и десетина работници, но и туй ще стане. Още повече нещо подобно на първообраза на Scan Eagle ми влиза в творческите планове определено, щото първоначално е замислян със съвсем мирна цел(да следи рибните пасажи в интерес на рибарите).
Иначе както каза колегата любители вече имат постижения от сорта на Кале - Дувър - Кале (общо 102 километра заради силни странични ветрове появили се над Канала на обратния участък от полета с планер купен от магазина за 200 долара и оборудван с чаркове от магазина за още 500, включително с телеметрия), тъй че производството на апарат от сорта на Scan Eagle им е по силите и още как.Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment