Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Технически характеристики на различните партиди Me Bf-109.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Технически характеристики на различните партиди Me Bf-109.

Здравейте , отскоро започнах да чета за Луфтвафе и естествено два самолета доста ме заинтересуваха Ju-87 и МеБф-109. Обаче книгите ми са за асовете летели на тези машини , и не се споменават техническите и дори външните разлики между G-2 и K 4 например. Та искам да помоля тук който има желание да разясни малко темата по производството и качествата на различните партиди Messesrchmitt Bf-109.

Click image for larger version

Name:	messerschmitt-bf109_13.jpg
Views:	1
Size:	28.2 КБ
ID:	557828
    Загива само онзи който се е примирил с поражението !
    Ханс Улрих Рудел

не "партиди", а модели/модификации/варианти. Партида или серия са произведени определен брой самолети от даден вариант, като при всеки отделен вариант може да има разлики в различните серии.

Иначе - накратко, не съвсем изчерпателно, но достатъчно за началото - добрата стара уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Messers...f_109_variants

Comment

Има няколко прилични книжки на Ретросалон криле и Аеросвят даващи начален опростен модел на запознаване с темата.За по-сериозно разглеждане има камара монографии,някои от които в по 2-3 дебели тома. http://scalewiki.ru/bf-109_literature

Тази я препоръчвам.И не само заради снимката на Български месери. http://www.amazon.de/Messerschmitt-1.../dp/3925505938

Из нета е пълно с линкове претендиращи за изчерпателност като тези

Technische Daten zu fast jeder Version und derzeit ueber 11500 Bilder zur Messerschmitt Bf 109, dem deutschen Jagdflugzeug im 2. Weltkrieg. Stammkennzeichen- und Werknummernliste! Technical data for the most versions and over 11500 pictures about the Messerschmitt Bf 109, the german fighter in the WWII.

Така зададена,темата е прекалено обширна за форумно обсъждане.Вероятно ако поставиш конкретни въпроси тук или във форума на Криле ще те насочат по-пълноценно

Ето опростена схемичка на някои от външните разлики примерно.

Angelfire on Lycos, established in 1995, is one of the leading personal publishing communities on the Web. Angelfire makes it easy for members to create their own blogs, web sites, get a web address (domain) and start publishing online.

И не толкова опростена

Камуфлажите и емблемите са насочени повече към моделисти,но стават и за най-общо запознаване.

Който го мързи да чете и поназнайва поне малко дойчовски може да ползва и този формат.

Last edited by bigbeer; 20-12-2011, 20:16.

Comment

Ах този Руски език... колко важен се оказа.
        Ханс Улрих Рудел

Comment

http://www.nazi.org.uk/ заповядай инфо колкото си щеш... само за щуките май ми се бяха видели към 6 книги

Comment

Леле , колко много информация на едно място Благодаря.
            Ханс Улрих Рудел

Comment

и не е на руски

Comment

Да ни е жив и здрав онлайн преводача. Хи хи хи ...Не ,че ми е ясно от камарата дойчовски сайтове,които бях постнал,защо точно рашънските го изкефиха.Даже не предполагах,че на неговата възраст още се изучава руски като редовен предмет.Мислех,че практиката е прекратена малко след Тошово време,от което съзнателно няма как да е намазал.

Comment

Искрено се смея, когато някой изтъкне, че не разбирал "понеже не бил добре с руския". Става въпрос за четене, не за говорене и граматика да му се не види. Такива хора се съмнямвам, че биха били добре с който и да е език.

Comment

Kramer написа Виж мнение
                    Искрено се смея, когато някой изтъкне, че не разбирал "понеже не бил добре с руския". Става въпрос за четене, не за говорене и граматика да му се не види. Такива хора се съмнямвам, че биха били добре с който и да е език.
                    Ех колко си добър с преценките , за теб съм "отворена книга" а ?
                    Ханс Улрих Рудел

Comment

Какъв е смисъла от лични квалификации? С какво ще допринесе това към темата,която и без това не е особено коректно поставена? Очаквах от Twolf,след изчитането на необходимото му инфо да направи кратка резолюция на интересното и новото ,което е научил.Да живне малко форума и да ни зарази с ентусиазма си.Kramer по отдавна е с нас и обикновено постовете му са тематични и съдържателни,дори когато мненията ни не съвпадат.Такива емоционални отклонения предполагат само едно бегло извинение,ако е бил неправилно разбран,и да минем към основното.Убеден съм,че целта му съвсем не е да се заяжда,а по-скоро "намигване с усмивка".

Ако Twolf не може да устои на такава лека закачка,то нямам идея как би реагирал на някои по-остри провокации,каквито лично съм правил в други теми.Стила на някои наши съфорумници определено е далеч по-твърд и не търпящ глупотевини.Точно този стил би могъл да помогне много на всеки нов,ако не подскача като ощипано моме при всяка закачка.

Принципно темата,е изчерпана и отиваща към архив.Стойността и за мен е единствено като пръв опит на нов съфорумник да възбуди интерес.В този смисъл я намирам за успешна.Би могло да я доразвие само конкретизиране и прецизиране на началните въпроси,касаещи конкретна модификация,качеството и на изработка,и вероятно обстоятелствата довели до нея.Теоретично Me/Bf-109 е много обширна тема(по скоро комплекс от теми) за да се приключи с няколко кратки поста.

Comment

Съвсем съм съгласен с написаното , но считам забележката на Kramer за не много тематична. Както и да е , в близките дни ще се постарая "да си напиша домашното"

П.С. Покрай подготовката за матурите не ми остава време за "Месерите" , изглежда ще се забавя...
                        Last edited by Twolf; 16-01-2012, 11:49.
                        Ханс Улрих Рудел

Comment

Working...
                        X