Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Технически характеристики на различните партиди Me Bf-109.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Технически характеристики на различните партиди Me Bf-109.

Здравейте , отскоро започнах да чета за Луфтвафе и естествено два самолета доста ме заинтересуваха Ju-87 и МеБф-109. Обаче книгите ми са за асовете летели на тези машини , и не се споменават техническите и дори външните разлики между G-2 и K 4 например. Та искам да помоля тук който има желание да разясни малко темата по производството и качествата на различните партиди Messesrchmitt Bf-109.

Click image for larger version

Name:	messerschmitt-bf109_13.jpg
Views:	1
Size:	28.2 КБ
ID:	557828
    Загива само онзи който се е примирил с поражението !
    Ханс Улрих Рудел

не "партиди", а модели/модификации/варианти. Партида или серия са произведени определен брой самолети от даден вариант, като при всеки отделен вариант може да има разлики в различните серии.

Иначе - накратко, не съвсем изчерпателно, но достатъчно за началото - добрата стара уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Messers...f_109_variants

Comment

Има няколко прилични книжки на Ретросалон криле и Аеросвят даващи начален опростен модел на запознаване с темата.За по-сериозно разглеждане има камара монографии,някои от които в по 2-3 дебели тома. http://scalewiki.ru/bf-109_literature

Тази я препоръчвам.И не само заради снимката на Български месери. http://www.amazon.de/Messerschmitt-1.../dp/3925505938

Из нета е пълно с линкове претендиращи за изчерпателност като тези

Technische Daten zu fast jeder Version und derzeit ueber 11500 Bilder zur Messerschmitt Bf 109, dem deutschen Jagdflugzeug im 2. Weltkrieg. Stammkennzeichen- und Werknummernliste! Technical data for the most versions and over 11500 pictures about the Messerschmitt Bf 109, the german fighter in the WWII.

Така зададена,темата е прекалено обширна за форумно обсъждане.Вероятно ако поставиш конкретни въпроси тук или във форума на Криле ще те насочат по-пълноценно

Ето опростена схемичка на някои от външните разлики примерно.

И не толкова опростена

Камуфлажите и емблемите са насочени повече към моделисти,но стават и за най-общо запознаване.

Oops, looks like the page is lost. Start your website on the cheap.

Който го мързи да чете и поназнайва поне малко дойчовски може да ползва и този формат.

German speaking documentary of the Messerschmitt Bf 109 German World War II fighter aircraft.Ein deutschsprachiger Dukumentarfilm über die Messerschmitt Bf 1...
      Last edited by bigbeer; 20-12-2011, 20:16.

Comment

Ах този Руски език... колко важен се оказа.
        Ханс Улрих Рудел

Comment

http://www.nazi.org.uk/ заповядай инфо колкото си щеш... само за щуките май ми се бяха видели към 6 книги

Comment

Леле , колко много информация на едно място Благодаря.
            Ханс Улрих Рудел

Comment

и не е на руски

Comment

Да ни е жив и здрав онлайн преводача. Хи хи хи ...Не ,че ми е ясно от камарата дойчовски сайтове,които бях постнал,защо точно рашънските го изкефиха.Даже не предполагах,че на неговата възраст още се изучава руски като редовен предмет.Мислех,че практиката е прекратена малко след Тошово време,от което съзнателно няма как да е намазал.

Comment

Искрено се смея, когато някой изтъкне, че не разбирал "понеже не бил добре с руския". Става въпрос за четене, не за говорене и граматика да му се не види. Такива хора се съмнямвам, че биха били добре с който и да е език.

Comment

Kramer написа Виж мнение
                    Искрено се смея, когато някой изтъкне, че не разбирал "понеже не бил добре с руския". Става въпрос за четене, не за говорене и граматика да му се не види. Такива хора се съмнямвам, че биха били добре с който и да е език.
                    Ех колко си добър с преценките , за теб съм "отворена книга" а ?
                    Ханс Улрих Рудел

Comment

Какъв е смисъла от лични квалификации? С какво ще допринесе това към темата,която и без това не е особено коректно поставена? Очаквах от Twolf,след изчитането на необходимото му инфо да направи кратка резолюция на интересното и новото ,което е научил.Да живне малко форума и да ни зарази с ентусиазма си.Kramer по отдавна е с нас и обикновено постовете му са тематични и съдържателни,дори когато мненията ни не съвпадат.Такива емоционални отклонения предполагат само едно бегло извинение,ако е бил неправилно разбран,и да минем към основното.Убеден съм,че целта му съвсем не е да се заяжда,а по-скоро "намигване с усмивка".

Ако Twolf не може да устои на такава лека закачка,то нямам идея как би реагирал на някои по-остри провокации,каквито лично съм правил в други теми.Стила на някои наши съфорумници определено е далеч по-твърд и не търпящ глупотевини.Точно този стил би могъл да помогне много на всеки нов,ако не подскача като ощипано моме при всяка закачка.

Принципно темата,е изчерпана и отиваща към архив.Стойността и за мен е единствено като пръв опит на нов съфорумник да възбуди интерес.В този смисъл я намирам за успешна.Би могло да я доразвие само конкретизиране и прецизиране на началните въпроси,касаещи конкретна модификация,качеството и на изработка,и вероятно обстоятелствата довели до нея.Теоретично Me/Bf-109 е много обширна тема(по скоро комплекс от теми) за да се приключи с няколко кратки поста.

Comment

Съвсем съм съгласен с написаното , но считам забележката на Kramer за не много тематична. Както и да е , в близките дни ще се постарая "да си напиша домашното"

П.С. Покрай подготовката за матурите не ми остава време за "Месерите" , изглежда ще се забавя...
                        Last edited by Twolf; 16-01-2012, 11:49.
                        Ханс Улрих Рудел

Comment

Working...
                        X