Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ил-2

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ил-2

Интересно ми е да чуя мнението ви за този интересен самолет. От една страна се сепият много хвалебствия за него, от труга има и доста критики. Поне за мен това е един от най-забележителните самолети на Втората световна война. Все пак любимеца ми е Ил-10.

Ил-2

Ами за мен този самолет си остава революция и поставяне на едно ново начало. Някъде четох, че бронята му издържала на Мк108, но това са твърденията от съветска страна. Но през 40-та година се получава точно като П-39 в САЩ- Ил-2 е възприеман с негативно отношение и е отхвърлян. Но за разлика от Американците, съветите успяват да направят самолета в една легендарна машина. Като прибавим мощното анти-танково въоръжение плюс бомбовия товар, мога да с есъглася с твърдението, че Илюшин-а е "летящ танк".
    101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy

Comment

Бомбовият му товар е доста скромен не мислите ли?
      То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

На моделите от 43-44 има мощни противотанкови оръдия, 2х7,92, 2хФаб-100, 6хРС-82. Това в повечето случаи се оказва предостатъчно да се "обработи" целта.

Comment

2х7.62мм,а не 7.92мм
          То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Originally posted by "Parabellum"

2х7.62мм,а не 7.92мм
            Е така де, грешка в бързината. А и друго предимство на самолета- Ил-2Т се оказва доста успешен в авиацията на Черноморския Флот, така и в други места по света.

Comment

Аз мисля че Щурмовият вариант на Фв-190 не е за подценяване също

Comment

Аз мисля че Щурмовият вариант на Фв-190 не е за подценяване също
                Винаги съм се чудел каква е разликата между А, Д и Ф сериите на Фоке-Вулф. Ако можеш да кажеш кои варианти са щурмови ще ти бъда благодарен.

Comment

А и Д са изтребители.А-звездообразен двигател,Д-редови
                  Г и Ф са съответно изтребител-бомбардировач и щурмовик и двете версии са със зведообразен двигател

Comment

А и Д са изтребители.А-звездообразен двигател,Д-редови
                    Г и Ф са съответно изтребител-бомбардировач и щурмовик и двете версии са със зведообразен двигател
                    А коя модификация е пригодена за носене на торпедо, и може ли да се сравнява с Ил-2Т?

Comment

FW-190F-8/U2
                      FW-190F8/U3
                      FW-190F8/U14
                      това са торпедоносните варианти на този самолет.Били са използвани в III/KG-200 епизодично и не са имали кой,знае какъв успех.

Comment

Хубаво ми говорите за ФВ-190,ама той няма бронята на Ил-а.Все пак Ил-а не е стратегически бомбер и не му трябва голям бомбов товар :twisted:
                        С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Хартман,аз ще те посъветвам да се запознаеш малко с бронирането на ФВ-190А-8 и тогава да поспорим става ли?

Comment

Parabellum, достатачно добре съм запознат с бронирането на FW-190F. Имах предвид ,че FW-190F няма силното брониране на Ил-2. Все пак последният има има стоманена бронирана "вана", с дебелина на стените между 12мм и 4 мм. Бронята на Ил-2 има обща маса около 700 кг. Бронята е напълно достатачна да издържи на обстрел на оръжия с калибър до 13мм. При определени условия бронята може да издържи на попадение от 20мм. оръдие. неслучайно немците са кръстили самолета "Циментовият". Какво по-голямо признанието от това на врагът?!
                            Колкото до бомбеният товар, малък е. Но това не е фатално за щурмовик.
                            Между другото защо не поговорим за недостатаците на FW-190F? Никой не спомена ,че самолета неможе да бъде изполван от грунтови летища. Прехваленият самолет няма и специален бомбардировачен прицел. А снабден с бомбодържатели и допълнителна броня самолета неможе да се противопостави на противниковите изтребители, противно на митовете. Да не говорим ,че самолета няма стрелец за защита на задната полусфера.
                            А защо никой не спомена за FW-190G, не сте ли чували за този вариант?!
                            Определено Ил-2 е сред най-забележителните бойни самолети от Втората Световна Война.Колкото до най-добрият щурмповик, то това е Ил-10
                            8)
                            С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

Originally posted by "Hartman"

Parabellum, достатачно добре съм запознат с бронирането на FW-190F. Имах предвид ,че FW-190F няма силното брониране на Ил-2. Все пак последният има има стоманена бронирана "вана", с дебелина на стените между 12мм и 4 мм. Бронята на Ил-2 има обща маса около 700 кг. Бронята е напълно достатачна да издържи на обстрел на оръжия с калибър до 13мм. При определени условия бронята може да издържи на попадение от 20мм. оръдие. неслучайно немците са кръстили самолета "Циментовият". Какво по-голямо признанието от това на врагът?!
                              Колкото до бомбеният товар, малък е. Но това не е фатално за щурмовик.
                              Между другото защо не поговорим за недостатаците на FW-190F? Никой не спомена ,че самолета неможе да бъде изполван от грунтови летища. Прехваленият самолет няма и специален бомбардировачен прицел. А снабден с бомбодържатели и допълнителна броня самолета неможе да се противопостави на противниковите изтребители, противно на митовете. Да не говорим ,че самолета няма стрелец за защита на задната полусфера.
                              А защо никой не спомена за FW-190G, не сте ли чували за този вариант?!
                              Определено Ил-2 е сред най-забележителните бойни самолети от Втората Световна Война.Колкото до най-добрият щурмповик, то това е Ил-10
                              8)
                              А на първите варианти на Ил-2 имало ли е борден стрелец. Хайде стига глупости, ако ударната/щурмовата версия на Фоке Вулфа беше доразвите, естествено, че би имала такова "въоръжение". Друг е въпроса, че Тактическото приложение на двата самолета е коренно различни. Приятелю, къде си видял Ил-2 в борда срещу тежки бомбардировачи от типа на Flying Fortress и Liberator?

Comment

Working...
                              X