Интересно ми е да чуя мнението ви за този интересен самолет. От една страна се сепият много хвалебствия за него, от труга има и доста критики. Поне за мен това е един от най-забележителните самолети на Втората световна война. Все пак любимеца ми е Ил-10.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ил-2
Collapse
X
-
Ил-2
Ами за мен този самолет си остава революция и поставяне на едно ново начало. Някъде четох, че бронята му издържала на Мк108, но това са твърденията от съветска страна. Но през 40-та година се получава точно като П-39 в САЩ- Ил-2 е възприеман с негативно отношение и е отхвърлян. Но за разлика от Американците, съветите успяват да направят самолета в една легендарна машина. Като прибавим мощното анти-танково въоръжение плюс бомбовия товар, мога да с есъглася с твърдението, че Илюшин-а е "летящ танк".101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy
-
Originally posted by "Parabellum"
А и Д са изтребители.А-звездообразен двигател,Д-редови
Г и Ф са съответно изтребител-бомбардировач и щурмовик и двете версии са със зведообразен двигател101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy
Comment
-
Parabellum, достатачно добре съм запознат с бронирането на FW-190F. Имах предвид ,че FW-190F няма силното брониране на Ил-2. Все пак последният има има стоманена бронирана "вана", с дебелина на стените между 12мм и 4 мм. Бронята на Ил-2 има обща маса около 700 кг. Бронята е напълно достатачна да издържи на обстрел на оръжия с калибър до 13мм. При определени условия бронята може да издържи на попадение от 20мм. оръдие. неслучайно немците са кръстили самолета "Циментовият". Какво по-голямо признанието от това на врагът?!
Колкото до бомбеният товар, малък е. Но това не е фатално за щурмовик.
Между другото защо не поговорим за недостатаците на FW-190F? Никой не спомена ,че самолета неможе да бъде изполван от грунтови летища. Прехваленият самолет няма и специален бомбардировачен прицел. А снабден с бомбодържатели и допълнителна броня самолета неможе да се противопостави на противниковите изтребители, противно на митовете. Да не говорим ,че самолета няма стрелец за защита на задната полусфера.
А защо никой не спомена за FW-190G, не сте ли чували за този вариант?!
Определено Ил-2 е сред най-забележителните бойни самолети от Втората Световна Война.Колкото до най-добрият щурмповик, то това е Ил-10
8)С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума
Comment
-
Originally posted by "Hartman"
Parabellum, достатачно добре съм запознат с бронирането на FW-190F. Имах предвид ,че FW-190F няма силното брониране на Ил-2. Все пак последният има има стоманена бронирана "вана", с дебелина на стените между 12мм и 4 мм. Бронята на Ил-2 има обща маса около 700 кг. Бронята е напълно достатачна да издържи на обстрел на оръжия с калибър до 13мм. При определени условия бронята може да издържи на попадение от 20мм. оръдие. неслучайно немците са кръстили самолета "Циментовият". Какво по-голямо признанието от това на врагът?!
Колкото до бомбеният товар, малък е. Но това не е фатално за щурмовик.
Между другото защо не поговорим за недостатаците на FW-190F? Никой не спомена ,че самолета неможе да бъде изполван от грунтови летища. Прехваленият самолет няма и специален бомбардировачен прицел. А снабден с бомбодържатели и допълнителна броня самолета неможе да се противопостави на противниковите изтребители, противно на митовете. Да не говорим ,че самолета няма стрелец за защита на задната полусфера.
А защо никой не спомена за FW-190G, не сте ли чували за този вариант?!
Определено Ил-2 е сред най-забележителните бойни самолети от Втората Световна Война.Колкото до най-добрият щурмповик, то това е Ил-10
8)101st Airborne The Screaming Eagles At Normandy
Comment
Comment