Ф-35 - икономически провал?
Collapse
X
-
Това е новина ....
F-35A - първото изстрелване на ракета в полет
Как така?
САЩ направи няколко дузини самолети, но не били изстрелване на ракета в полет?
Дори ПАК ФА - правил това преди много време.
Може би реч е само за модификация на F-35А...Comment
-
Не мисля, че на ПАК-ФА са започнали изпитанията с ракети, това което постваш си е 3Д рендер.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
On Final Approach to Fighter Fiscal Sanity

F-35 unit costs are going up, not down.
Цялата поредица: The New Era of Good F-35 FeelingsComment
-
F-35 участва в търг за 60 изтребителя за Южна Корея на стойност 7.5 млрд., като се конкурира с F-15 и Eurofighter Tranche 3.
Докато конкурентите се вместват в бюджета и предлагат офсет или други отстъпки, за F-35 (the planes, along with associated gear, parts, training and logistical support) цената, която се иска е 10.8 млрд. (подлежи на пазарлък). Не е сигурно и дали ще може да се достави навреме (мисля, че след 1-2 години трябва да се доставят първите).
Comment
-
Ако разликата в цената е в рамките на 20-30% и взимайки в предвид ситуацията в ЮК, аз лично одма бих взел F-35А независимо от всичките проблеми и забавяния. Реално трябва да са идиоти за да не го направят.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Точно за това пиша, имат достатъчно (заедно с поръчката която се изпълни наскоро) F-15 за тотално въздушно превъзходство над севера (май бяха 60 парчета). Да взимат още е излишен разход. Докато F-35А ще им дадат нови тактически възможности (даже по-скоро стратегически). Още повече ако наистина купят 5 ескадрили. Включително за превантивен удар по ядрените инсталации на СК, с приемливо нисък риск от ответен удар. При добро разузнаване, рискът може да се сведе почти до нула.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Амазон, те и сега си ги имат възможностите за удар и въздушно превъзходство за отрицателно време, срещу СК Ф-15К си е предостатъчно и може да си оперира почти безнаказано. Виж, ако искат да могат да пречат и на Китай, тогава вече ще е добре да има и някой друг Ф-35. Макар че поне според мен за задачите пред Южна Корея Ф-15 си е достатъчно, ако се налага може само малко да увеличават бройките.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"Comment
-
Превантивен ядрен удар, ама ако има с какво. А така да си купиш куц кон щото тегли много, ама струва скъпо, нещо не го разбирамКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
Пилот, дори да не се хвърлят на 60 самолета, две ескадрили F-35А ще им дойдат добре. Доста по-незабележим е поне на хартия от F-15SE, камо ли от F-15E(и корейският му вариант). Орела е голям самолет, ще го видят на радарите, може и да успеят да изтрелят нещо преди да ги разпарчетосал. Особено ако са им заредени с гориво носителите на ЯО. Сигурно няма да успеят ама защо да се рискува. Докато 24 F-35 ще се промъкнат и ще направят на дреб 20-50 най-опасни цели и инсталации и после F-15 ще довършва. Северняците няма да разберат че нещо се случва докато вече не е късно. Както казах - колкото повече тактически възможности, по-добре.
Моряко, не говорех за ядрен удар а за конвенционално рабомбване на ядрените инсталации и носителите на ЯО, които дори не са в силози. И по-големите оръдия.
А за куцият кон е рано да се каже. Ако дава такава ситуационна увереност каквато обещават и е прилично незабележим аз мога да се сетя за доста приложения за самолета.
Явно не съм се изразил ясно. Ако ЮК нямаше Ф-15Е, да купува F-35 и тепърва да го усвоява щеше да е и военна и финансова лудост. F-15 или подобен самолет за тях е задължителен. Но при положение че вече има големият двуръчен меч, не е лошо да си набави и някакъв по-фин инструмент.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Амазоне, какви превантивни удари? РК военни няма как да предприемат каквото и да е на своя глава: все още в случай на война минават директно на щатско подчинение и командване (това уж трябва да се промени 2016 г., обаче те настояват да бъде продължено още), а дори и да отпадне, контролът над въздушното им пространство си остава в ръцете на САЩ за неопределено време. Т.е. те нищо сами няма да предприемат и нямат и желание (поне военните, които сега контролират нещата) да го правят. А ако се наложи, САЩ имат какво да използват. От друга страна, срещу Китай ги оправя само собствено атомно оръжие. Не че не могат сравнително бързо да се сдобият с такова (технологично няма да им е проблем), но САЩ няма да им позволят (както вече веднъж са спрели бащата на настоящата им президентка).Comment
-
Хаха, тия започнаха яко да тролят флотската програма
Значи, имало вариант всички да се впишат в бюджетите и да останат доволни. Вместо F-35C, флота купува F-35A. Със спестените доларчета (по 80 милиона на самолет) купуват същия брой суперхорнети. След това връщат F-35A обратно в складовете или ги режат на скрап или каквото и да е. В резултат продажбите са налице, флота има нови самолети, бюджетите са окей и всички са доволни 
Free Super HornetsComment
-
Те тая галимация не ми стана ясна. А тия F-35A вместо да ги режат, да ги дадат насам. Верно не е Су-35 или Су-30МК, ама нали ще е харизан конКървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.Comment
-
Ами на предната страница съм постнал едни графики, от които се вижда, чe цените за 2014 година са по 188 милиона за Ф-35А и по 278 милиона за F-35B/C. Един суперхорнет разлика
Comment
Comment