Каква е тази дупка, от ляво на соплото, между крилото и опашката под самолета?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ф-35 - икономически провал?
Collapse
X
-
StrEagle написа Виж мнениеКакъв спомагателен двигател? За запалване на основния или ако основния откаже?
Auxiliary Power Units (APUs) are gas turbine engines used primarily during aircraft ground operation to provide electricity, compressed air, and/or shaft power for main engine start, air conditioning, electric power and other aircraft systems. APUs can also provide backup electric power during in-flight operation.Аз не задължава никого със свое мнение.
По-добре късно, отколкото още по-късно.
Comment
-
По повод горното. Сената иска да възстанови програмата за конкурентен двигател за F-35. Според мен умно решение. GE и Ролс Ройс със сигурност могат да се справят. Не е трябвало да ги режат.
http://www.defensenews.com/article/2...te-F-35-EngineThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Четох една статия и попаднах на информацията, че разделителната способност на радара на F-35 е 30 на 30 сантиметра
Ако е вярно, се чудя защо няма разработени евтини коректируеми бомби/ракети, които да са с пасивна глава за самонасочване. Все са с активна радарна, по лазарен лъч, инфрачервена, най-новите с оптична матрица, GPS/инерциялна и т.н. Но не се сещам за нито един масов боеприпас въздух-земя с пасивно/радиокомандно насочане. Може пък да пропускам нещо от арсенала на Ф-35.
Иначе цената на самолета е паднала до $95 милиона за американската армия и за партньорите(чист самолет). Което на този етап го прави по-евтин от Рафал и Тайфун примерно. И равен като цена на прогнозната цена за Т-50.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениеЧетох една статия и попаднах на информацията, че разделителната способност на радара на F-35 е 30 на 30 сантиметра
[ATTACH=CONFIG]27363[/ATTACH]
Иначе цената на самолета е паднала до $95 милиона за американската армия и за партньорите(чист самолет). Което на този етап го прави по-евтин от Рафал и Тайфун примерно. И равен като цена на прогнозната цена за Т-50.
Comment
-
След някои разценки в миналото трябва да се види дали цената не е без радар и двигател...
Иначе GPS май е значително по-евтино отколкото каквито и да било пасивно радарни насочвания, като бонус радарът не трябва да гледа нонстоп към целта (и по този начин да я предупреждава/да не може да се ползва за друго). Иначе с такава подсветка няма да е пасивно, а полуактивно насочване
Отделно трябва да се провери колко време ти трябва за да създадеш картината - 30х30 сантиметра е страхотно, но само ако можеш да покриеш голяма площ.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеСлед някои разценки в миналото трябва да се види дали цената не е без радар и двигател...
Пилот написа Виж мнениеИначе GPS май е значително по-евтино отколкото каквито и да било пасивно радарни насочвания, като бонус радарът не трябва да гледа нонстоп към целта (и по този начин да я предупреждава/да не може да се ползва за друго). Иначе с такава подсветка няма да е пасивно, а полуактивно насочване
Пилот написа Виж мнениеОтделно трябва да се провери колко време ти трябва за да създадеш картината - 30х30 сантиметра е страхотно, но само ако можеш да покриеш голяма площ.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
Comment