If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Че аз не съм казал това. Всъщност насочих се от формата на крилата. Напомня ми за една картина, търся я 100 часа вече в нета, не ми е под ръка книгата....
След много търсене из Интернет - "Морской крейсер" МК-1, също АНТ-22, на бюрото на Туполев, което май дори не е съществувало тогава официално А пък разработката е на конструкторската група на Погоски.
Имам някакъв мъгляв спомен.че това нещо е трябвало да доставя миниподводници близо до неприятелски бази,или големи плаващи обекти.Виж,сериозна загадка щеше да е ако трябваше да познаем модела прикачената "подлодка".Само не помня да къде го бяха докарали с проекта.Май имаха проблеми с радиоуправлението,което за тогавашното ниво на руснаците не е чудно.
Страшен симпатяга е самолетчето. Шест(!) двигателя в трите гондоли и възможност да вдигне 10 тона полезен товар и това през 34-та година. Първите варианти са от 20-те години. Японците прилагат идеята за два двигателя в една гондола за изтребители през 44-та. Разбира се нямат време да ги произведат в голямо количество.
Което ми дава идея за загадка...кой е този изтребител?
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Японците май не са единствени в това отношение - в повечето държави се експериментира с поставяне на два двигателя в тялото на изтребителя - разликите са в това къде се поставят, дали въртят един винт или два самостоятелни и прочее. Интересно е дали има такива серийни бойни машини, които реално да са използвани във военни действия?
Страшен симпатяга е самолетчето. Шест(!) двигателя в трите гондоли и възможност да вдигне 10 тона полезен товар и това през 34-та година. Първите варианти са от 20-те години. Японците прилагат идеята за два двигателя в една гондола за изтребители през 44-та. Разбира се нямат време да ги произведат в голямо количество.
Hm, нищо ново под слънцето, Дорние-Х примерно е далеч по-впечатляващ.
Отделна тандемни двигатели се използват широко през 20-те.
М`да, аз си мислех, че Do-335 така и не стига до сериен и, във всеки случай, че не участва в бойни действия. Но тъй-като не съм се интересувал специално, сигурно греша.
А He-177 защо си го сложил? Питам, защото не разбирам много от техника.
Comment