Съобщение

Collapse
No announcement yet.

катастрофа на Су-33

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

За бариерите: очевидно не си виждал снимки, тя не контактува с носа на самолета а с неговите криле. За Недоразумението Кузя: за разлика от щатските самолети тези на Кузя са предвидени да излитат без помощни средства и въпросната ситуация е много близо до травиално излитане за тях.

Comment

Gaden Gogi написа
      За бариерите: очевидно не си виждал снимки, тя не контактува с носа на самолета а с неговите криле. За Недоразумението Кузя: за разлика от щатските самолети тези на Кузя са предвидени да излитат без помощни средства и въпросната ситуация е много близо до травиално излитане за тях.
      Е щом твърдиш така....
      The island of an aircraft carrier acts as command center for both the ship and flight-deck operations. Learn about the island, the Pri-Fly and the Air Boss.

аз пък твърдя че първо бариерата не се вдига бързо а се подготвя за достатъчно време http://www.defenselink.mil/photos/De...5837R-111.html
      и се намира на място което не позволява да се вдигне при този тип аварийна ситуация

и после че динамичния удар с тази мрежа, колкото и да е омекотен предизвиква повреди по самолета и го пращат за доста сложен ремонт... спасяват го все пак но не можеш да ме убедиш че достатъчно прецизните механизми по атакуващия ръб на крилото - предкрилките, радиопрозрачните обтекатели , антените остават незасегнати. А ако някое от въжетата се закачи за носовия конус съм сигурен че той ще се деформира
      may the Force be with you

Comment

Ако цапа гащи, все пак е доста по-дъбър вариант от това да си търсиш "самолета" (то пък един самолет) по дъното.

Comment

Han Solo написа
          Ще ми е много интересно да ги видя тези снимки и ако съм в грешка ще се извиня. Но си задавам и ви задавам следния въпрос - какво представлява тази бариера? мрежа която се издига на два добре укрепени пилона, ....какво има на носа на самолета - радиопрозрачен обтекател и под него РЛС. какво ще стане с този конус когато го натиснат между 15 и 30 тона засилени до скорост 130 възела ? Искам да видя материала който ще издържи такова налягане без да се пръсне. а от това следват доста големи поражения по носовата част на самолета. Освен това питам /не съм виждал затова питам/ колко бързо се вдига тази бариера и що за механизми и системи трябва да има за да се вдигне светкавично за да спре самолет , вече отминал зоната на аерофинишорите. Това за скъсването на две въжета говори че пилота е направил перфектно кацане - всички морски летци си пожелават да уловиш третото въже - тоест да опреш палубата в идеалния център на ивицата за кацане.
          А Гога - на Кузя и на щатските самолетоносачи се каца по абсолютно един и същи начин излитането става по различен. И двата разполагат с ъглова палуба за кацане специално за да се избегнат инциденти с наредени по палубата самолети както се получава при самолетоносачите от втората световна , които са по надлъжната схема, а рампатаза която говориш е разположена на носа на Кузнецов и е доста далече встрани от мястото където самолетите кацат
          Ами аварийната бариера не е точно мрежа. По-скоро е рамка на която през определено разстояние са опънати ремъци. Както вече каза Гошко, устройството контактува с крилата. Не знам какво я вдига(а и сигурно е секретно) но се намира зад зоната на аерофинишерите, но се вдига ако нещо се затъркаля по палубата и не спре на кабелите. Не знам как е на руското корито, но на американското корито ако два пъти подред изтървеш третия кабел, напускаш коработо авиокрило и отиваш да караш самолет в някоя ескадрила базирана на сушата, вероятно със солидна доза попържни от Air Bossа на коритото на изпроводяк. Че руския кораб е недомислица - неодмислица е. Не е само в оборудването за кацане проблема. Има и куп други селении като наблъсканите до трамплина шахти на Гранита - или стреляш с ракети или обслужваш авиокрилото, но не и двете. И в определени ситуации Гранита става просто обикновен балас.
          А да беше прочел текстчето на снимката дето си дал(където ясно се вижда че бариерата не е мрежа), щеше да видиш че тия юнаци са на учение и за това така си играйкат с бариерата. В бойно патрулиране случая е различен. Устройството е спасявало самолети чупили предна стойка на шаси при кацане на палубата. Мислиш ли че в такъв случай има време за подготовка на бариерата?
          Last edited by Thunderchief; 15-09-2005, 10:58.
          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

The barricade can be quickly rigged and raised across a carrier's flight deck to catch an aircraft experiencing a landing gear or tailhook malfunction
            Mdaaa, точно си и пише че става бързо.

Comment

Гога... Тъндъре... вие изглежда не сте прочели внимателно нещата които давам като линкове и не сте погледнали схемата - там си е показано точно къде се намира въпросната бариера - между третото и четвъртото спирачно въже и се вдига бързо но не светкавично а ако това което е на снимката лежи на палубата къде се намира при нормално кацане.... това се поставя от същите тия юнаци когато пилота съобщи че има проблем или LSO-то види че има такъв. А за преградата то тя се вижда от каво е - еластични и максимално омекотени въжета две дебели надлъжни и напречни през определена дистанция и то си пише че това е учение за ситуация при аварийно кацане " prepare to rig the emergency-landing barricade during a flight deck dril "
              ама и ние започваме да спорим за глупости... ей - вижда се схемата, вижда се преградата вижда се как се приготвя, за какво всъщност спорим??? Аз твърдя че тя не може да се вдигне светкавично, тоест да спаси самолет при скъсване на спирачно въже , твърдя изхождайки от елементарна логика че не може да не оставя повреди по местата където въцвтата опират в корпуса и крилата на самолета при аварийното спиране

Comment

Han Solo написа
                Гога... Тъндъре... вие изглежда не сте прочели внимателно нещата които давам като линкове и не сте погледнали схемата - там си е показано точно къде се намира въпросната бариера - между третото и четвъртото спирачно въже и се вдига бързо но не светкавично а ако това което е на снимката лежи на палубата къде се намира при нормално кацане.... това се поставя от същите тия юнаци когато пилота съобщи че има проблем или LSO-то види че има такъв. А за преградата то тя се вижда от каво е - еластични и максимално омекотени въжета две дебели надлъжни и напречни през определена дистанция и то си пише че това е учение за ситуация при аварийно кацане " prepare to rig the emergency-landing barricade during a flight deck dril "
                ама и ние започваме да спорим за глупости... ей - вижда се схемата, вижда се преградата вижда се как се приготвя, за какво всъщност спорим??? Аз твърдя че тя не може да се вдигне светкавично, тоест да спаси самолет при скъсване на спирачно въже , твърдя изхождайки от елементарна логика че не може да не оставя повреди по местата където въцвтата опират в корпуса и крилата на самолета при аварийното спиране
                Хане пак си прочети нещото. Пише че устройството се ползва за спасяване на самолети имащи проблеми със шасито или спирачната кука при кацане. Смяташ ли че в ситуация като например незаключване(айде при незаключване ) или счупване на стойка на колесника или несработване на механизмите на спирачната кука при кацане има време бариерата да се разстила. Ако искаш мога да ти дам книжка с много снимки за историята на самолетоносачите. И там ще видиш че върху палубата е стояла при първите самолетоносачи и след аерофинишера. В момента ако се намира между кабел 3 и 4 върху палубата ще служи единствено за предизвикване на събития от скалата инцидент, авария, катастрофа.
                Как и да е. По-добре с нея отколкото без.
                Last edited by Thunderchief; 15-09-2005, 17:32.

Comment

ето една снимка където се вижда точно как се прави и къде се намира - зад нея се вижда едното спирачно въже и аз твърдя че при ситуация като руската не може да те спаси защото екипажа трябва да я приготви тая бариера за около 2-3 минути примерно
                  понеже нещо не се отваря като хората ето от къде съм я намерил

а текста на снимката е
                  Аtlantic Ocean, Jun. 25, 2003 — Sailors assigned to the air department lay out the barricade on the flight deck of USS Enterprise (CVN-65) during a general quarters drill. When raised to a vertical position, the barricade is used to stop aircraft that have to make an emergency landing and are unable to make an arrested tailhook landing. Enterprise was underway in the Atlantic Ocean for Tailored Ships Training Availability (TSTA) preparing for an upcoming scheduled deployment. U.S. Navy photo by Photographer's Mate Airman Apprentice Robert Gaston (photo # 030625-N-0119G-002).
                  Last edited by Han Solo; 15-09-2005, 23:48.

Comment

я спрете с глупостите
                    стига сте се карали за глупости хана даде линкове аз ги прочетах и според мен тои е прав в случая
                    а иначе колко въжета има кузнич маи само 1 или поне само едно съм виждал :?:

Comment

piko1 написа
                      Моля??? Бе я си оди в депото, не се занимавай с неща, дето не отбираш от тях :twak:
                      Rolling, turning, diving
                      Rolling, turning, diving, going in again
                      Run, live to fly, fly to live, do or die
                      Run, live to fly, fly to live, Aces high.

Comment

Олеле ;-)

на втория линк има и схемичка даже и се вижда къде са въжетата къде са пусковите установки и доста други неща
                        Last edited by Han Solo; 16-09-2005, 00:03.

Comment

popay_the_sailor написа
                          Моля??? Бе я си оди в депото, не се занимавай с неща, дето не отбираш от тях :twak:
                          е недеи така де бате попаи недеи така не ми се караи де аз съм още малко
                          ламерче по тези въпроси със лодките чета океан но не толкова зъдълбочено
                          благодаря ти ники за линковете и снимката
                          мисля че това беше работа на морските вълци но като гледам
                          авио феновете ги заместват от време на време

Comment

piko1 написа
                            я спрете с глупостите
                            стига сте се карали за глупости хана даде линкове аз ги прочетах и според мен тои е прав в случая
                            Скрий се смотльо!
                            Абе тоз Кузнецов кат пернишка печка пуши!
                            Last edited by Thunderchief; 16-09-2005, 10:45.

Comment

Thunderchief написа
                              Скрий се смотльо!
                              абе не знам къв си ти да ми викаш с**** понеже ти не си по добър от мене а и на всичкото отгоре се заяждаш
                              което е нещо не премливо това е тема за су-33 а не за твоите
                              Last edited by piko1; 16-09-2005, 11:08. Причина: редакция

Comment

piko1 написа
                                абе не знам къв си ти да ми викаш с**** понеже ти не си по добър от мене п**** н***** а и на всичкото отгоре се заяждаш
                                което е нещо не премливо това е тема за су-33 а не за твоите спамерщини и ламерщини спамер ламерски
                                Ние за това и си приказваме. Не се бутай де не разбираш и много по здрави на майка ти!

Comment

Working...
                                X