Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Форма и размер на свастиките и...

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Всяка танкова дивизия си е имала собствена емблема, която се е нанасяла върху танка (не помня точно къде). Възможно е някоя от емблемите да е била трилистна детелина. На този линк можеш да разгледаш повечето от тези опознавателни знаци (при мен в момента се отваря много бавно, та нямам възможност да хвърля едно око за трилистни детелини):

http://www.achtungpanzer.bos.ru/marks_div.htm

Comment

Във финландските ВВС свастиката (hakaristi) се появява за първи път през 1918, по време на Гражданската война, когато шведският граф фон Росен (von Rossen) подарява на финландските бели един самолет с изрисувани по крилата сини свастики (знак и символ на щастие и късмет).По време на Зимната война свастики се поставят и на бронираната техника, като по-късно се променя графиката - с по-къси рамена.
      Впрочем през 30-те години в САЩ 45 пех.дивизия има за знак златна свастика в червен квадрат. След началото на ВСВ знакът е сменен.
      Attached Files
      "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
      Предизборна програма

Comment

Пилот написа
        То свастиките ги е имало, само че след ВСВ някак си излизат от мода... На днешните пластмасови модели на самолети няма лепенки със свастики. (аз съм попадал само на един ФВ190 Д който имаше лепенки със свастики)
        Аз в момента имам два месера и един Фв-190 на Тамия и Хасегава-имат си свастики хайванчетата-нещо си се объркал.
        А иначе по темата ще добавя че Латвия или Естония -абе една то двете държави преди окупацията й от СССР има свастики на самолетите си.Латвия беше ето прилагам доказателство.
        Така че станаха три държави-някой да знае за още?
        Attached Files
        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Mellisa, прегледах означенията и единствената възможност е да става въпрос за танкове от IV-ти танков корпус (прикачил съм техния знак), макар че те имат четирилистна, а не трилистна детелина.
          Attached Files

Comment

,
            Last edited by mellisa; 18-10-2005, 15:57.
            "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
            Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

Мисля, че по-скоро става дума за някаква лична емблема на танковия екипаж, а не за емблема на бойно подразделение. (Емблемите на двата танка се различават)

Comment

И да не е истина, добре е нарисувано.
                "ДОЙДЕМ ЛИ НА ВЛАСТ, ВСИЧКИ ХОРА ЩЕ БЪДАТ СВОБОДНИ И ВСЕКИ ЩЕ ИМА НАЙ-МАЛКО ПО ТРИМА РОБИ..."
                Предизборна програма

Comment

За да не отварям друга тема ще питам експертите нещо тук.
                  хайде сега помагайте-трябват ми размерите в метри или милиметри на нашите Андреевски кръстове, които са се слагали по танковете и самолетите-какъв е бил стандарта за кръста и белият квадрат.Някой знае ли?
                  То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Дано това ти помогне
                    If you believe everything you read, better not read.
                    Japanese Proverb

Comment

Интересното е, че на единият от двата танка съвсем ясно се вижда на борда означението на 1-ва танкова дивизия (такова, каквото е било в периода 1941-1943 г.). Т.е., може би другите емблеми са взводни или ротни (това би обяснило разликата в двата танка - първият е от края на предната взводна колона, а вторият е от началото на следващата). Но тъй като става въпрос за рисунка, объркването можед да е плод на композицията или въобще на въображението на автора й.

Comment

centara написа
                        Дано това ти помогне
                        ]
                        Иииииииииииииииии бах гу :nworthy: :nworthy: :nworthy: Екстра си. Сега вече ще го изтапосам на месера.А на танковете имаш ли, защото имам една Т-4-ка в мащаб 1:35

Comment

Радвам се, че съм помогнал.
                          За съжаление отбирам само от авиация и то съвсем малко. Не че сухопътната техника не ме влече, но просто интересът ми към авиацията изстисква всичките ми ресурси и за сухопътната техника не остава.
                          If you believe everything you read, better not read.
                          Japanese Proverb

Comment

Working...
                          X