SR71 написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременна авиация!
Collapse
X
-
Gaden Gogi написаAkо да беше прочела целият пост щеше да видиш че иде реч за това дали самолетът е "забележителен" сиреч впечатляващ, а не "забележбим" като да се слива с околната среда (или обратното).Rolling, turning, diving
Rolling, turning, diving, going in again
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high.
Comment
-
Tova, koeto o6te pravi F117 i B2 nezabelijimi osven materialite ot koito e izraboten sa formata na samoleta toest ygloviq mu dizain,o6te i sistema za namaliane na toplinata na izgorelita gazove ot dvigatelite i nai-ve4e tova, 4e kompiutyra na samoleta namira prolukite mejdu radarite i toi minava ot tam kydeto radara ne moje da go hvane.
[QUOTE=don Antani]Tova, koeto o6te pravi F117 i B2 nezabelijimi osven materialite ot koito e izraboten sa formata na samoleta toest ygloviq mu dizain,o6te i sistema za namaliane na toplinata na izgorelita gazove ot dvigatelite i nai-ve4e tova, 4e kompiutyra na samoleta namira prolukite mejdu radarite i toi minava ot tam kydeto radara ne moje da go hvane.[/QUOTE
Comment
-
Абе форумци, представете си че има хора в тая вселена дето не са чували за форума на Криле все още, нито за Бойна Слава (то и аз не бях чувал до преди месец)
don Antani, тука е гореспоменатия форум:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
[QUOTE=don Antani]Tova, koeto o6te pravi F117 i B2 nezabelijimi osven materialite ot koito e izraboten sa formata na samoleta toest ygloviq mu dizain,o6te i sistema za namaliane na toplinata na izgorelita gazove ot dvigatelite i nai-ve4e tova, 4e kompiutyra na samoleta namira prolukite mejdu radarite i toi minava ot tam kydeto radara ne moje da go hvane.
don Antani написаTova, koeto o6te pravi F117 i B2 nezabelijimi osven materialite ot koito e izraboten sa formata na samoleta toest ygloviq mu dizain,o6te i sistema za namaliane na toplinata na izgorelita gazove ot dvigatelite i nai-ve4e tova, 4e kompiutyra na samoleta namira prolukite mejdu radarite i toi minava ot tam kydeto radara ne moje da go hvane.[/QUOTE
В този форум писането на Кирилица е задължително.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
формата на Ф117 определено върши част от работата, основното обаче е по-скоро в покритията и т.н. както признават самите дизайнери, самолетът би имал много по-различни форми, ако беше проектиран днес - причината е, че през 70те, когато е създаден експерименталният Have Blue - прототип на това чудо - системите са компютърен дизайн (CAD/CAM) са могли да работят само в две измерения. затова всички повърхности по него са практически плоски.
преди някой да се опита да ме сдъвче отново - погледнете Б-2 - съвършенно различни форми, и все пак практически същото действие (да не говорим, че германците изпробват това на Ho 229 още през войната - с по-голямата си площ той много по-трудно се засича от радар от конвенционалния като форми Ju88).
Comment
-
Днес 3F122 се използват доста по-нови материали, които са с дота добър коефицент на ЕОП.Например ще ти посо4а това 4е за този проект освен Локхеед е кандидатствала о6те една фирма(не се сещам коя е).Самолетът е бил с доста по изчистени форми и по-аеродинамичен но уви е отхвърлен поради намалените стелт характеристики.Приели са по-ръбестия модел.Виш днес F22.С доста из4истен дизайн ,но изработен от доста по-нов материал.
Comment
-
don Antani един от доста големите проблеми със стелт самолетите е как да се намали ЕОП на лопатките на турбината... другите неща се решават по-лесно. че дори е имало и проблеми с пилотските шлемове докато са започнали да правят радионепрозрачно остъкление на самолетитеmay the Force be with you
Comment
-
don Antani написаВиш това не го знаех.Можеш ли да ми посочиш някои саит където да прочета нещоmay the Force be with you
Comment
-
Абе, вие големи специалисти сте се извъдили
Елемаг написа
Стелт самолет с радар не е стелт. Като включи радара и всички го виждат и без да включват своите. А без радар Ф-22 вижда по-наблизо от Су-27 и модификации пък и от МиГ-29.
Comment
Comment