Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ил-2/10 Какво мислите за тях

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А какъв е шансът да срещне изтребители? Това имах предвид като говорих за "обстановката".
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

по повод 12.7мм - при бойните изпитания над крим 4 пе-2 свалят 4 бф-109 за броени минути без собствени загуби
      „Аз, Драгомир, писах.
      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

по принцип западните изтребители на щурмови зада4и са сваляни главно от ПВО на германците

П-51 май не носи две 250кг бомби
        „Аз, Драгомир, писах.
        Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Comment

Влади, отвори си собственото списание за Р-51! Ще видиш достатъчно такива снимки.
          Що се касае до ПВО, и Ил-2 са сваляни главно от ПВО.

Comment

Пилот и Сержант Алексей Воронин, вие правители си въобще труда да четете какво ви се отговаря. Мисля че малко по-горе извадих известно количество факти по въпроса, които при това съвсем точно описват за какво става въпрос. Нещо не виждам коментари...

И специално към потребителя Сержант Алексей Воронин - ако наистина имаш желание да участваш в този форум има известни правила, които трябва да се спазват - основното от тях е да се аргументираш и да отговаряш на чуждата аргументация. Тези теми не са за спам. Ако това ти е проблем, то просто ще бъдеш изгонен от форума. Това е модераторско предупреждение - първо и последно.

Comment

Сержант Алексей Воронин написа
              Влади, отвори си собственото списание за Р-51! Ще видиш достатъчно такива снимки.
              Що се касае до ПВО, и Ил-2 са сваляни главно от ПВО.
              Вземи та пиши нещо по-съдържателно :evil:
              с поже4е доказателсва, де
              „Аз, Драгомир, писах.

Comment

г-н Воронин, грубото поведение и поведението, което може да бъде определено като еквивалент на крещене на площада не се толерират тук. Това е и една от разликите с множество други форуми. Когато някой се отклони от добрия тон, ще открие, че спрямо него нивото на толерантност също ще се окаже по-различно.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Сержант Алексей Воронин написа
                  Що се отнася до задната картечница, тя не само намалява загубите, тя е 12.7-мм Березин и един заход отзад си е чисто самоубийство!
                  Да бе! И един мармот завива шоколада в станиол!
                  Сержанте,
                  Недей се пали толкова и не абсолютизирай нещата.
                  Вероятно не си проверил какво е въоръжението на Тайфун/Темпест- 4х20мм оръдия и по огнева мощ тези изтребители са на едно от челните места. Могат да носят и до 900 кг бомби и ракети. Но пропускаш най-важното - с едно натискане на копчето тези самолети се освобождават от излишния товар, а на ниска височина Тайфун и Темпест имат подчертано преимущество пред Fw 190А-8 и Me 109 от последните серии. Ето и един пример- на 1 януари 1945 г. Luftwaffe провежда операция Bodenplatte. Германските изтребители пристигат над едно от летищата в Белгия тъкмо когато е излетяла осморка Р-47. Американските пилоти веднага хврълят бомбите и се впускат в бой. В резултат германците претърпяват много тежки загуби. И това не е изолиран случай. Та както виждаш и без заден стрелец можеш да си пазиш гърба.
                  Препоръчвам ти да прочетеш броя на Аеросвят за щурмовите Fw 190 и ще видиш, че като щурмови и те не са по-лоши от Ил-2.
                  If you believe everything you read, better not read.
                  Japanese Proverb

Comment

Сержанте, ти като говориш така за УБС-то поне виждал ли си го какво представлява?Знаеш ли как изглежда патронът му и какви са ТТ данните му?
                    Я го съпостави с Американската Колт-Браунниг М2, с германската Мг131.
                    ще ти кажа само, че и двете картечници превъзхождат по огнева мощ УБС-то.
                    Я ми кажи, защо умните руснаци след войната започват да произвеждат немски и английски реактивни двигатели? Защо пак те приемат на въоръжение в Балтийският флот ФВ-190Д?
                    Всеки един самолет е уникален за себе си. Лош самолет няма има лоши пилоти
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Working...
                    X