Извинявам се, имах предвид двигателите Jumo 213. След справка мога да посоча следните типове двигатели, използвани на Ju 88 нощен изтребител:
Ju 88 C - Jumo 211
Ju 88 R - BMW 801D
Ju 88 G1 - BMW 801D
Ju 88 G6 - Jumo 213А (с двускоростен компресор)
Ju 88 G7D - Jumo 213E (с трискоростен компресор и система GM1 за впръскване на NO2 на големите височини). Смея да твърдя, че това е най-добрия самолетен двигател на Втората световна, с него са били и изтребителите Ta-152H
Ju 88 C - Jumo 211
Ju 88 R - BMW 801D
Ju 88 G1 - BMW 801D
Ju 88 G6 - Jumo 213А (с двускоростен компресор)
Ju 88 G7D - Jumo 213E (с трискоростен компресор и система GM1 за впръскване на NO2 на големите височини). Смея да твърдя, че това е най-добрия самолетен двигател на Втората световна, с него са били и изтребителите Ta-152H
Бф-110 не бяха оставили почти нищо което да се довлече до базата си.По-късно при Тобрук именно те налагат въздушното превъзходство,необходимо за падането на порта.Спомням си и за доста снимки и рисунки от "Африканския" им период именно в ролята на дневни патрули.Разбира се далеч съм от мисълта да ги сравнявам по маневреност със Спит-овете,но чак пък (неуместни) ми звучи малко силничко.
) е замислено и осъществено в рамките на концепцията за "скоростен бомбардировач", а не на "разрушител". Впоследствие (1942 г., ако не се лъжа) на негова база е разработен тежък изтребител, нощен изтребител и прочее различни вариации. Но не мисля, че която и да е от тях влиза изцяло в концепцията за "въздушен разрушител" от 30-те години (макар и съвкупността от всички модификации, взети като цяло, да могат да я попълнят). 
Comment