Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новото поколение руска бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Amazon написа Виж мнение
    Е то трябва някъде да се спре със защитата, че иначе вместо камион ще получим БТР. А последните конфликти БТР се доказа като една много смъртоносна концепция...за собственият си екипаж и десант. А не може да прави почти нищо от това което може един такъв камион като онзи на снимката. Аз бих му монтирал и един Корд на покрива. Ей така - за красота
    Не баш, щого новите Тайфун-и имат къде по-висока противоминна, а и доста добра кръгова защита от обстрел с крупен калибър - 14,5 мм.

Иначе, всякакви дистанционни модули идват ок - юарскитете в Азербайджан им бухат даже с КПВТ!

Comment

Super_Hornet написа Виж мнение
      Не баш, щого новите Тайфун-и имат къде по-висока противоминна, а и доста добра кръгова защита от обстрел с крупен калибър - 14,5 мм.
      В последно време РПГ за оръжие не се смята, какво да говорим за картечници... с какво ли не се гърмят. Точно камион за полиция или жандармерия.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
        В последно време РПГ за оръжие не се смята, какво да говорим за картечници... с какво ли не се гърмят. Точно камион за полиция или жандармерия.
        Ставаше дума за това, че в някои отношения е по-добре защитен от БТР.

Comment

Сун Дзъ написа Виж мнение
          Всъщност, има возила, именно като посоченото добре защитени срещу картечници, но не достатъчно срещу РПГ.

От друга страна, по принцип, защитата срещу РПГ далеч не винаги е достатъчна срещу кинетични боеприпаси, като тия на 12,7 или 14,5 картечници.

Comment

Два нови, сериозно модернизирани, варианта на БМП-3 ще представят на Армс Експо през септември.

Едната - с необитаем модул с 57-мм авточатично оръдие, другата - с преместен двигател в предната част и апарел.

Comment

Още малко, рекламни разбира се, материали за бойния модул с 57мм оръдие Байкал.

Comment

кало написа Виж мнение
                Още малко, рекламни разбира се, материали за бойния модул с 57мм оръдие Байкал.

http://www.vestnik-rm.ru/news-4-13135.htm
                Не знам доколко е реклама, но изглежда много преспективно. Не е ясно кога ще излязат данни за скоростта на ПБС, но що сравнително стари 30мм оръдия го докарват до към 1400 м/с, предполагам че ще е поне толкова. От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                  Не знам доколко е реклама, но изглежда много преспективно. Не е ясно кога ще излязат данни за скоростта на ПБС, но що сравнително стари 30мм оръдия го докарват до към 1400 м/с, предполагам че ще е поне толкова. От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.
                  120 снаряда в минута - това е 500 милисекунди .
                  Съвременните КАЗ презареждат за 200-400 милисекунди.
                  Извод:консервата ще остане неотворена и ще продължи изпълнението на поставените задачи.

Comment

ianko56 написа Виж мнение
                    120 снаряда в минута - това е 500 милисекунди .
                    Съвременните КАЗ презареждат за 200-400 милисекунди.
                    Извод:консервата ще остане неотворена и ще продължи изпълнението на поставените задачи.
                    Как презареждат КАЗ?

Comment

БМП-то с 57 мм, натоварено с пехотинци кой ще го допусне на тая дистанция? И от "наши" и от "ваши"?
                      Все едно галеас, натоварен с пехотинци от армадата на Медина Сидония да го оставят да акостира в пристанището на Плимут през 16 в.

Comment

От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.
                        Ако беше така лесно и просто, никой нямаше да прави танкови оръдия с калибри 120, 124, 140, 152... Далеч от истината е това. ОБТ не са основни цели за това оръдие, нито пък скорострелността означава две и повече попадения в малка цел като танк на средни и големи дистанции. Вярно, може сериозно да увреди датчиците на съвременен танк, но дотам. Като започнем от факта, че няма шанс да пробие в ъглите на безопасно маневриране повечето танкове от 80-те, та стигнем до днешните ОБТ, които в предна полусфера ще поодраска.
                        Няма панацея и вундервафета в тая работа. Мястото на машината с 57мм оръдие е СРЕД танковете, а не ВМЕСТО тях.

Comment

И на мен така ми се струва - идеята на по-голям калибър автоматично оръдие може да е по-сериозна ефективност срещу постройки/укрепления и по-голямо ОФ действие. Т.е. оръжие предимно срещу пехота и огневи средства. Иначе защо някой ще си играе с големокалибрени танкови оръдия, след като може да ползва автоматично 70+ мм оръдие?

Comment

кало написа Виж мнение
                            Ако беше така лесно и просто, никой нямаше да прави танкови оръдия с калибри 120, 124, 140, 152... Далеч от истината е това.
                            Нещата се развиват, съвременните оръдия позволяват ПБС с много голяма дулна скорост. Издържат по-голямо налягане и т.н. На 500 метра ще дупчат всичко.
                            Иначе на разстояния от рода на 3000м няма какво да замести 120 мм оръдие, съгласен съм. Не малко иракски танкове са унищожени от Ейбрамс именно на такива дистанции.

Comment

Имам спомени, че Брадли с 25мм снаряди с обеднен уран доста успешно отваряха иракските Т-72.
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Dinain написа Виж мнение
                                Имам спомени, че Брадли с 25мм снаряди с обеднен уран доста успешно отваряха иракските Т-72.
                                Аз също съм виждал документирани даже със снимки случаи. А 57мм е несравнимо по-мощно от 25мм. Реално десетки пъти по-мощно.
                                Примерно на едно съвременно 57мм като Бофорс Mark 3 обикновения фугасен пълнокалибрен снаряд лети с 1100 м/с. Каква дулна скорост и енергия ще достига подкалибреният боеприпас на доста по-новото руско оръдие, не смея да гадая, но не вярвам да е по-малко от 1500 м/с. По-скоро повече.

Comment

Working...
                                X