Новото поколение руска бронирана техника
Collapse
X
-
-
Comment
-
Comment
-
Всъщност, има возила, именно като посоченото добре защитени срещу картечници, но не достатъчно срещу РПГ.
От друга страна, по принцип, защитата срещу РПГ далеч не винаги е достатъчна срещу кинетични боеприпаси, като тия на 12,7 или 14,5 картечници.Comment
-
Два нови, сериозно модернизирани, варианта на БМП-3 ще представят на Армс Експо през септември.
Едната - с необитаем модул с 57-мм авточатично оръдие, другата - с преместен двигател в предната част и апарел.
Comment
-
Не знам доколко е реклама, но изглежда много преспективно. Не е ясно кога ще излязат данни за скоростта на ПБС, но що сравнително стари 30мм оръдия го докарват до към 1400 м/с, предполагам че ще е поне толкова. От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.Още малко, рекламни разбира се, материали за бойния модул с 57мм оръдие Байкал.
http://www.vestnik-rm.ru/news-4-13135.htmThis is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
120 снаряда в минута - това е 500 милисекунди .Не знам доколко е реклама, но изглежда много преспективно. Не е ясно кога ще излязат данни за скоростта на ПБС, но що сравнително стари 30мм оръдия го докарват до към 1400 м/с, предполагам че ще е поне толкова. От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.
Съвременните КАЗ презареждат за 200-400 милисекунди.
Извод:консервата ще остане неотворена и ще продължи изпълнението на поставените задачи.Comment
-
Comment
-
Ако беше така лесно и просто, никой нямаше да прави танкови оръдия с калибри 120, 124, 140, 152... Далеч от истината е това. ОБТ не са основни цели за това оръдие, нито пък скорострелността означава две и повече попадения в малка цел като танк на средни и големи дистанции. Вярно, може сериозно да увреди датчиците на съвременен танк, но дотам. Като започнем от факта, че няма шанс да пробие в ъглите на безопасно маневриране повечето танкове от 80-те, та стигнем до днешните ОБТ, които в предна полусфера ще поодраска.От средни дистанции ще отваря ОБТ като консерва. И никаква активна система няма да може да реагира на сатурация от 120 снаряда в минута.
Няма панацея и вундервафета в тая работа. Мястото на машината с 57мм оръдие е СРЕД танковете, а не ВМЕСТО тях.Comment
-
И на мен така ми се струва - идеята на по-голям калибър автоматично оръдие може да е по-сериозна ефективност срещу постройки/укрепления и по-голямо ОФ действие. Т.е. оръжие предимно срещу пехота и огневи средства. Иначе защо някой ще си играе с големокалибрени танкови оръдия, след като може да ползва автоматично 70+ мм оръдие?Comment
-
Нещата се развиват, съвременните оръдия позволяват ПБС с много голяма дулна скорост. Издържат по-голямо налягане и т.н. На 500 метра ще дупчат всичко.
Иначе на разстояния от рода на 3000м няма какво да замести 120 мм оръдие, съгласен съм. Не малко иракски танкове са унищожени от Ейбрамс именно на такива дистанции.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment
-
Аз също съм виждал документирани даже със снимки случаи. А 57мм е несравнимо по-мощно от 25мм. Реално десетки пъти по-мощно.
Примерно на едно съвременно 57мм като Бофорс Mark 3 обикновения фугасен пълнокалибрен снаряд лети с 1100 м/с. Каква дулна скорост и енергия ще достига подкалибреният боеприпас на доста по-новото руско оръдие, не смея да гадая, но не вярвам да е по-малко от 1500 м/с. По-скоро повече.This is my signature. There are many like it but this one is mine.Comment

Comment