Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте да си подхванем изтърканата тема за най-добър танк

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ами, врял се е. Това е една такава опитимистична журналистическа статийка от типа "нашето оръжие няма аналог". Изкарали го от водата и "затичал като младеж", че и запалил. Само не касва отръскал ли се е от водата Гледай какъв израз, тича като младеж, казан за една машина.
    "Всичко" наистина е толкова относително. Не се наемам да изброя колко вида материали има в един танк...

Comment

ami ako gledame optimisti`no това е дизелова машина и окабеляване принципно не и трябва.....ако има с какво да я бутнат/дръпнат и горивото стига до мотора.....

Han Solo написа
      За бърза справка... миналия уикенд с Елемаг ходихме до района на Елхово- Болярово, не обикаляхме много но закопани танкове намерихме - по точно куполи и бетонни подземия - Т-34 бяха. малко ме е яд че не останахме повече а и всичко си беше в идеално състояние, ако бяхме пообикаляли съм сигурен че още неща щяха да изскочат
      Ами защото сте ходили самички, ако бяхте се обадили (както се бяхме разбрали с Елемаг) можеше и да намерите..или поне щях да ви покажа това което аз съм намерил вече. Така им се пада на несериозните.
      А по темата че били извадени '75 (препрочитаме темата) : нищо не е извадено, дажи си бяха и със смазка по врътката за въртене на купола...поне преди 2 години беше така,
      Last edited by Gaden Gogi; 09-09-2005, 16:07. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Като говорим за Т-34 ,този танк е все още на въоръжение в Сърбия и Ирак!!!Последнито е взел участие в бойни действие по време на войната в Босна.Виждал съм в нета камо профил на сръбски Т-34 и като го намеря,ще го постна.

Comment

Това в Сърбия и Ирак май е извадено от тъй наречения военновременен резерв и са въоръжавали не рвдовната армия , а паравоенните формирования... а хърватите и босненците са ги използвали от немайкъде - нали имаше ембарго за износ на оръжие за бивша Югославия заради гражданската война там
          may the Force be with you

Comment

Понеже няма смисъл да отварям отделна тема реших да задам въпросът си тук.
            Ако може някой от знаещите да ми изброи какво образци танкове са участвали в Испанската Гражданска Война 36-39 та от двете страни на барикадата .
            Предварително благодаря
            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

подробно описание на модификациите или от сорта :"Т-26 разни модификации"?

Comment

Доколкото аз знам, от съветска страна това са Т-26ци, от немска Т-1, за италиански не знам, но сигурно е имало нещо.
                Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                Проект 22.06.1941 г.
                "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

E понеже човекът Парабелум има определени заслуги към адмиралтейството ние (като законни бащи на танка) се разровихме из своите архиви и му изнамерихме следното:

Comment

Благодаря ви много за инфото.Сега започвам да чета и да се уча
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Gaden Gogi написа
                      E понеже човекът Парабелум има определени заслуги към адмиралтейството ние (като законни бащи на танка)
                      Ще ме простиш за тъпия въпрос, а коя тогава е майка му :mhehe: :mhehe: ?

П.С. Сега да не го сметнеш за заяждане. По-скоро е майтап
                      Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Танкът е замисле и конструиран точно в адмиралтейството.

Comment

Gaden Gogi написа
                          Танкът е замисле и конструиран точно в адмиралтейството.
                          Сетих се. Просто реших да се избъзикам
                          Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Най-добър танк ли?Хм...Ами предполагам че са танковете на победителите, защото иначе нямаше да имат с какво да победят - нямаше да имат годно средство за постигне резултата
                            П.В.

Comment

Сигурно отговорът на въпроса, който ще ви задам го има някъде по-горе, но нямам време да чета всичко. Така че много моля, някой кратко и бързо да ми каже, вярно ли е, че бензиновият Sherman се възпламенява много по-бързо и лесно от дизеловия T-34? Някакъе солиден аргумент, че е все пак по-добър от T-34?
                              Last edited by Imperial; 14-10-2005, 19:17.
                              "Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
                              Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.

Comment

mellisa написа
                                Сигурно отговорът на въпроса, който ще ви задам го има някъде по-горе, но нямам време да чета всичко. Така че много моля, някой кратко и бързо да ми каже, вярно ли е, че бензиновият Sherman се възпламенява много по-бързо и лесно от дизеловия T-34? Някакъе солиден аргумент, че е все пак по-добър от T-34?
                                теоретично двигател който е с бензин се зъзпламенява по-лесно отколкото този на дизел, защото бензина се изпарява по-лесно а това което гори са парите... тоест Шърмана би трябвало да се подпалва по-лесно от Т-34. Обаче запали ли ли се бензина изгаря далеч по-бързо от нафтата, която гори доста по-продължително и нанася далеч по-големи поражения - коктейлите Молотов в различните си рецепти винаги се състои най-малко от две вещества - едното леснозапалимо а другото бавногорящо и добре залепващо за повърхностите
                                may the Force be with you

Comment

Working...
                                X