Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Иран създаде супероръдие за въздушни цели

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

AYB написа
    Управляемите снаряди са невъртящи се. Поне аз за други незнам...
    Ами след като в стандартни гаубични системи (които са си нарезни) се използват и управляеми боеприпаси, значи някак този въпрос се решава - не съм се интересувал точно как.

Comment

Пуснах един Гугъл за "Iran super weapons" и какво излезе:

Хартиен тигър. Формулата е "докопваме някаква стара съветска разработка, пребоядисваме я и я обявяваме за уникално супер-мега оръжие".
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

gollum написа Виж мнение
        Ами след като в стандартни гаубични системи (които са си нарезни) се използват и управляеми боеприпаси, значи някак този въпрос се решава - не съм се интересувал точно как.
        Възможно е да се изстрелят и през нарезно оръдие, но по правило управляемите снаряди са за гладкоцевни оръдия. Както и да е...

Comment

изстреляния днес спътник има само едно значение - ние можем да ви достигнем където и да сте. разстоянията вече нямат значение. Израел планира удар.
          Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

gollum написа Виж мнение
            Начина е прост просто нарезните(водещите) пояси на снаряда са на отделни и лагеруващи на самият снаряд части. Подобно е решението и при кумулативния снаряд на изделие 2с1-Гвоздика.

Comment

Всички кумулативни заряди не обичат снаряда да се върти, това дестабилизира струята. Май всички съвременни са с разни лагери.
              Иран е много голям, и не съм чувал да имат общо радиолокационно поле на ПВО-то. При такова положение, такива батареи се използват за зенитни засади. Стрелят в линия завеси, и така избутват влитащата авиация където им трябва.
              Това е вид заграден огън, батареите не включват радарите си, целеуказването получават от старши началник, според общата въздушна обстановка. Не водят собствен бой, боя води началника на зоната на ПВО-то.

Comment

Working...
              X