AYB написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Иран създаде супероръдие за въздушни цели
Collapse
X
-
Пуснах един Гугъл за "Iran super weapons" и какво излезе:
Хартиен тигър. Формулата е "докопваме някаква стара съветска разработка, пребоядисваме я и я обявяваме за уникално супер-мега оръжие"."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
gollum написа Виж мнениеАми след като в стандартни гаубични системи (които са си нарезни) се използват и управляеми боеприпаси, значи някак този въпрос се решава - не съм се интересувал точно как.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеАми след като в стандартни гаубични системи (които са си нарезни) се използват и управляеми боеприпаси, значи някак този въпрос се решава - не съм се интересувал точно как.
Comment
-
Всички кумулативни заряди не обичат снаряда да се върти, това дестабилизира струята. Май всички съвременни са с разни лагери.
Иран е много голям, и не съм чувал да имат общо радиолокационно поле на ПВО-то. При такова положение, такива батареи се използват за зенитни засади. Стрелят в линия завеси, и така избутват влитащата авиация където им трябва.
Това е вид заграден огън, батареите не включват радарите си, целеуказването получават от старши началник, според общата въздушна обстановка. Не водят собствен бой, боя води началника на зоната на ПВО-то.
Comment
Comment