Гледах по телевизора репортаж от Чечня. Стреляха едни лоши чеченци от едно село. Една установка Буратино стреля и селото утихна. Все едно беше паднала авиобомба. Явно това оръжие е ефективно срещу слаби партизани и обкръжен противник.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тос-1"Буратино"
Collapse
X
-
Е, те и тактическа атомна бомба да бяха хвърлили, нали пак щяха да утихнат "слабите партизани" (вероятни дебелите, пък и шумните, също). Panko, добре дошъл на форума. Искам да ти дам един съвет като модератор: ако ще участваш във форума, включванията ти да са по темата и да вършат работа за нещо повече, освен за храна за ироничното чувство на Кало и Динайн .
Comment
-
gollum написа Виж мнениеЕ, те и тактическа атомна бомба да бяха хвърлили, нали пак щяха да утихнат "слабите партизани" (вероятни дебелите, пък и шумните, също).Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Да, съгласен съм с кало - "термобарични" и "обемно-детониращи" обозначават един и същи тип оръжие. Т.е. такива, при които поражението е за сметка на взривната вълна (повишено налягане) и високата температура.
Представям си какво би станало ако босненските сърби имаха такова нещо през 90-те.
Comment
-
кало написа Виж мнениеабе те май не са алтернатива, а са си обемно-детониращи боеприпаси плюс висока температура.
интерсено ми е дали могат да са толкова прецизни че да се ползват за палене на насрещни пожари? миналата година това помогна повече от всичката вода при пожарите в ст. загора.
Голум, нямах предвид да спечелят войната, а да избиват цивилни... или не толкова цивилни...Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.
Comment
-
Голум, нямах предвид да спечелят войната, а да избиват цивилни... или не толкова цивилни...
интерсено ми е дали могат да са толкова прецизни че да се ползват за палене на насрещни пожари?
Comment
-
кало написа Виж мнениеТОС-1 Буратино е тежка огнеметна система.
Маса — 46 т
Екипаж — 3
калибър — 220 мм
направляващи — 30 или 24, в зависимост от модификацията
Далечина на стрелбата — 400—3500 м
Пълен залп — 7,5 с
Comment
-
Далечината на стрелбата е от 600-6000м.Направляващите са 24.Стреля с боеприпаси с обемен взрив
ПП - боеприпасите нямат "взрив", каквото и да значи това. Друг е въпросът, че при правилното им приложение до взрив се стига, все пак.
Comment
-
poligonal написаНе разбирам-какво значи,че боеприпасите нямали взрив?
Comment
-
gollum написа Виж мнение"Взрив" е синоним на "експлозия". Боеприпасите могат да съдържат пълнеж от някакъв тип взривно вещество (т.е. вещество, което при определени условия може да произведе взрив или експлозия, без по-нататък да се задълбаваме в химията това ми се струва достатъчно). Когато боеприпасът бъде задействан той може да експлодира или да се взриви. Но боеприпасите "нямат взрив", защото последния е краткотраен химически (или друг) процес, в хода на който боеприпасът се унищожава.
Comment
Comment