Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Т-72 "Неразрушимия"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не съм специалист но доколкото помня в двете чеченски войни, доволно моного руски Т-72 и Т-80(които едва ли са били от т-нар- маймунски тип) бяха унищожени или извадени от строя с обигновенни РПГ! Неразрушими танкове и въобще неразрушими човешки творения няма! Руснаците обичат гръмките фрази като "неразрушим", "непотопяем", "без аналог в мире" и тем подобни но реалността е доста по-различна!

Comment

Относно въпроса на gollum отговорът, е че май ще се премине в темата на общо назначение, или така да се каже, обсъждаме го, даваме информация т.н. Попринцип четох и останалите теми, но те обсъждат от части танка, аз исках да направя някаква компилация, тема за всичко свързано с Т-72

Comment

Генерал Жуков, да разбирам ли, че Вие служите на Т-72М1?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

генерал Жуков написа
          Т-72 пък не е разполагал със система за ядрена, химическа и биологична защита, имал е по-слаба броня и съвсем примитивна система за огневи контрол. Оръдието пък е било ефективно едва до 2000 метра, два пъти по-малък обсег отколкото при оригиналните руски модели.
          Аз да се изкажа като бивш ЗКВ на взвод 72-ки (сержант) от началото на 90-те. Имаха си машините ядрена защита и сваляха мишени на 3000 метра

Comment

Доколкото си спомням такива имахме.

А онези 100 бройки, които ни подари Елцин какви бяха?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Темата въобще няма да я бъде

Кажете нещо специфично, иначе всеки танк може да бъде изваден от строя с РПГ и малко късмет...
              Иначе за Чечня - има случаи когато от първо попадение отива танка, има случаи когато се държи много - някакъв Т-72 накичен с динамическа защита на гарата в Грозни получава 14-20 попадения от РПГ и Фагот, но си оцелява...

За това предлагам на Жуков да даде някаква насока - уязвимост срещу какво точно - оръдие и вид боеприпас.
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Не съм специалист но доколкото помня в двете чеченски войни, доволно моного руски Т-72 и Т-80(които едва ли са били от т-нар- маймунски тип) бяха унищожени или извадени от строя с обигновенни РПГ! Неразрушими танкове и въобще неразрушими човешки творения няма! Руснаците обичат гръмките фрази като "неразрушим", "непотопяем", "без аналог в мире" и тем подобни но реалността е доста по-различна!

Comment

Кухулин написа
                  Аз да се изкажа като бивш ЗКВ на взвод 72-ки (сержант) от началото на 90-те. Имаха си машините ядрена защита и сваляха мишени на 3000 метра
                  Имах предвид маймунските версии
                  Last edited by генерал Жуков; 10-04-2008, 19:10. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Първоначално бронята на Т-72 е била лята, с максимална дебелина до 200 мм. На по-късен етап тя е заменена с ламинирана броня с добавен 80 мм гласис. Износният вариант на Т-72А - Т-72М е с по-лоша бронева защита. Това са т.нар. „маймунски модели“ или „маймунски тип“ машини, предназначени з

ъъъ, не че нещо, но това е глупост до глупост. Т-72 е правен като по-евтин и сигурен вариант на Т-64, като поначало куполът си е с многослойна комбинирана броня. и т.н., и т.н. - нямам време да пиша сега, за да изреждам всичките бисери в цитираната глупост.

доста въпросителни предизвиква и фразата "С времето са добавени странични броневи листове за защита на веригите, а в началото на 1970-те и панели за допълнителна защита на горивните резервоари и двигателя."

странно е, като се вземе предвид, че работата по танка започва 68-ма, а е приет на въоръжение през 73-та.

Comment

Thorn, да служа на Т-72М1. А елцинските май бяха Т-72М1М, но не съм сигурен, трябва да питам колеги, но ако съм прав то те не са в моето поделение.

Comment

Жуков, кога, кой и защо е дал прякор "Неразрушимия". Ако обичаш дай независим източник с информация за това, както и за т.н."маймунски тип", защото аз и двете определения никога не съм ги срещал. И да допълня - неразрушима машина няма .

Comment

Прякора "неразрушимия" го намерих в един руски форум, но не помня кой точно, а относно маймунския тип, това съм го качил и в уикипедия и тук и ако не беше вярно, нямаше да го качвам, за да не се излагам.

Comment

за да не се излагам.
                            е това май вече е непроправимо, особено след постната от теб статийка. ако и това го пише в уикито, нищо чудно, че тя не е сериозен източник на информация.

жуков, за първоначално запознаване с машината, на която служиш и нейната история - пробвай ето тук - btvt.narod.ru

Comment

багатур написа
                              Не съм специалист но доколкото помня в двете чеченски войни, доволно моного руски Т-72 и Т-80(които едва ли са били от т-нар- маймунски тип) бяха унищожени или извадени от строя с обигновенни РПГ! !
                              В епизод от "патриотично-рекламната" поредица "Ударная Слила" се опитаха да обяснят, че танковете, унищожени накуп в първите атаки, не са били с качественне активно-реактивна бротя. Просто, допълнителните плочи не били заредени с експлозивно вещество. :o Как стават тези работи??
                              А иначе, ситуацията да се навреш между сградите и да те прострелват отвсякъде, си е "убийственна" за всеки танк. :1087:

.
                              ..И кажи ми ти страннико,
                              чувал ли си звук,
                              по- велик от тропота на хиляди коне!!?...

Comment

Статията в уикпедията бъка от фактологични грешки и неточности. Напр. през 1991 никой в света не е ползвал М1А2 поради простата причини , че все още не е съществувал, както и няма документирани случаи на загубени в бой с противникови танкове Абрамси. Освен това М1 може и за са унищожили няколко десетки Т-72 ама чак пък стотици.... Какво значи и това, че "почти всички иракски машини са били сглобени от нискоквалифицирани работници с остарели съветски и китайски резервни части" ? За сведение Т-72 никога не се е произвеждал в Китай. Неточности има и в сравнителната таблица и т.н.

Comment

Working...
                                X