Знаеш ли, проблема е във форума, но аз не го упреквам. Може би е трудно технически. Аз сканирам за мен на 24 бита, 600 пиксела без компресия. След преработка с Адоби излизат по добре от оригиналите!
Мойте файлове, обаче са от порядъка между 20 и 40 МВ единия! Форума казва-не повече от 1 МВ! Е за какво говорим! Че то снимката на самолетоносача при мен е картина, а тук е пародия! Но това е! Аз съм
доволен, че и това е възможно. Нека са живи и здрави тези, които създадоха този форум! Браво!:tup: За текст е идеално!
Мойте файлове, обаче са от порядъка между 20 и 40 МВ единия! Форума казва-не повече от 1 МВ! Е за какво говорим! Че то снимката на самолетоносача при мен е картина, а тук е пародия! Но това е! Аз съм
доволен, че и това е възможно. Нека са живи и здрави тези, които създадоха този форум! Браво!:tup: За текст е идеално!
оригиналната снимка на ягдпанцера има много "шум" (или "прах") - това е от текстурата на оригиналната снимка при сканиране. Каква беше хартията, еМГето? (повечето стари снимки са на гнусна грапава хартия, която при дигитализиране прави снимката гадна) Скенерите бълват снимки със свинска резолюция, на които всички тия гадни детайлчета се виждат. Не съм запознат особено с тънкостите при сканирането, вероятно самите скенери си имат настройки за компенсиране на това. Но по принцип както вече казахте това се компенсира с photoshop - той има много anti-noise и anti-dust филтъри, пък и обикновен blur би свършил работа.
една Пантера (борд 634) при Курската дъга излиза от строя едва след 4 45-мм и 3 76-мм пробойни, но, факт - на повечето машини и един снаряд им е достатъчен. Макар че конкретно за този ягдпанцер споделям мнението на голъм - попадение на това място не ми се вижда фатално.

Comment