Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заровени танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Parabellum написа
    Гога, самият Танкист е униформен и добре ги разбира
    Преподавател е в Академията на МВР
    В случая говорим за другат ауниформена сволоч:vb_sad:

AYB написа
    Пускам нещо, което е малко в страни от темата, но е много любопитно. Леле...никога няма да стана танкист...

http://www.youtube.com/watch?v=6KONZ...elated&search=
    Че защо бе? Това първо е някакъв допотопен експортен Викерс, после докато гръмне има сума време,питай колко е норматива за излизане от танка, после това е показуха.
    Last edited by Gaden Gogi; 20-01-2007, 20:54. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Танка двупотопен ли е, не е ли - не знам, обаче това си е ада на Земята. След такова приротехническо представление вътре ще остане само пепел.

Comment

е пиротехниката бие на показуха, пък може и да греша.

Comment

Пиротехниката не че е невъзможна, но за да стане трябва естествено да започнат да гърмят мунициите. Което значи че танка трябва да е зареден с муниции. Което намирам за изключително невероятно, с оглед на факта че става дума за "показуха" - аз лично никога не съм чувал за мишена-танк, заредена с муниции. Напротив, даже резервоара подсушават. Накратко, цялата работа мирише на нагласен фоерверк.

ПП Между другото, 99% съм сигурен че това са фосфорни заряди дето горят вътре, точно така изглеждат. По едно време някой не вярваше че могат да ранят сериозно човек
          Last edited by Dinain; 20-01-2007, 22:27. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Фосфорни заряди може и да са, но им липсва гъстия бял пушек Повече на напалм бие работата, но не съм сигурен.

Comment

Нещо не вярвам да е пиротехника.
              Все пак минаха към три секунди между поразяването и големите огньове.
              Може да горят разните му неща вътре, ама не знам какво като гори ще създаде такава температура вътре, че да хвърчи разопен метал.
              Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

То купола подкача, трябва бая високо налягане да създава това дето гори

Comment

AYB написа
                  Фосфорни заряди може и да са, но им липсва гъстия бял пушек
                  Това дето се вижда на филмчето е именно "гъстия бял пушек" от фосфорните муниции

Аз лично не виждам какво друго в танк може да гори по такъв начин. Очевидно на машината е монтирано дистанционно управление, вероятно са наредили вътре и 20-30-40 фосфорни димки с електрическо задействане. Което може да не е сработило навреме или пък чичкото с пулта да се е заблеял
                  Чувал съм и че някои машини имат системи "auto destruct", които се състоят пак от запалителни/фосфорни заряди и изгарят всичката електроника вътре (ако има опастност машината да попадне в плен и т.н.), но в кои точно не знам...

Comment

Dinain написа
                    Чувал съм и че някои машини имат системи "auto destruct", които се състоят пак от запалителни/фосфорни заряди и изгарят всичката електроника вътре (ако има опастност машината да попадне в плен и т.н.), но в кои точно не знам...
                    Уууууу ккаъв кеф, да се возиш със шашка под задника, при това с автоматично задайстване:clown:

Comment

Много бързо протича експлозията на боеприпаса и не се вижда, какво точно става. Не знам дали това не е някакъв вид протикваща бойна глава заредена с термитна запалителна смес. Ако е само "ударно ядро", би трябвало след пробива на купола и поражението на боекомплекта да последва взрив. Тук обаче взрив не се наблюдава, а интензивно горене. Странно какво точно е това?

Comment

Гоги написа
                        Уууууу ккаъв кеф, да се возиш със шашка под задника, при това с автоматично задайстване
                        Какво ти автоматично? За ръчно задействане става въпрос, след като екипажа напусне машината. Това не са единствените подобни системи де, например противопожарните по дифолт са на една ръка разстояние. Сещам се и за някакво копче, което задушава двигателя (ако след катастрофа той продължава да бръмчи) и още някаква джаджа, която прекъсва връзката между колелата и двигателя (трансмисията демек) - това пак за да не го подкарат вразите, но всичко това са мъгляви спомени, сигурно бъркам

Comment

AYB написа
                          Пускам нещо, което е малко в страни от темата, но е много любопитно. Леле...никога няма да стана танкист...

http://www.youtube.com/watch?v=6KONZ...elated&search=
                          E то добре е, че в днешно време е по желание.

Я виж тука. Който има представа що е танк отблизо, ще оцени ефекта още повече.

ПП

А това на първия линк - не мога да разбера какъв е ударения танк /не се сещам автрийски "Кирасир" ли беше, или шведски изтребител на танкове ли беше, не мога да включа от тая картинка/ и какво са му сложили вътре, защото ясно е, че е експеримент, а не реална сцена. Боекомплекта може да гръмне и да отнесе куполата, ама може и да изгори по начина на линка, защото когато е извън дулото зарядите на гилзите на гърмят, а правят едно силно "ф-с-с-с-с-с", тъй като го няма дулото да канализира налягането.

Dinain написа
                          Т

Аз лично не виждам какво друго в танк може да гори по такъв начин. Очевидно на машината е монтирано дистанционно управление, вероятно са наредили вътре и 20-30-40 фосфорни димки с електрическо задействане. Което може да не е сработило навреме или пък чичкото с пулта да се е заблеял
                          Няма защо да го задействат дистанционно - по-скоро това си е взрив/запалване/ след пробиването. Има точно такова забавяне. Точно това не може да стане /т.е. става, ама екипажа не се изпарява/когато машината е с отделно съхранение на боеприпаса с "избиващи панели". Ама която не е, пламва ей тъй. 55-ците горят по сходен начин.

Gaden Gogi написа
                          Уууууу ккаъв кеф, да се возиш със шашка под задника, при това с автоматично задайстване:clown:
                          Има и противопожарни системи, които се задйстват с едно копче и пълнят вътре с пяна. Обаче са токсични и трябва като ги пуснеш, да легнеш на пода /то много има къде, ама /. Теоритично отровите ще идат нагоре и нема да те отровАт.
                          Last edited by ; 21-01-2007, 12:55. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
                            Я виж тука. Който има представа що е танк отблизо, ще оцени ефекта още повече.

.
                            Това тук не ми се вижда много реално. Не вярвам , че преносима ракета може да разпердушини ОБТ до такава степен.

Comment

Честно казано, и на мене. Едни запознати руснаци много го оспорват. От друга страна, тоя Т72 на снимката не се знае какъв е и къде е произведен, както и какво има вътре. Пък и какъв е заряда на Джейвлина, с който го праскат. Разрушението е много голямо, практически всички заварки се разпадат.....
                              Не знам.

От друга страна, за какво им е да правят такава шашмалогия?

Comment

Както Гоги казва - показуха. Може дори да са го "разшили" танка предварително, за да се разлети по-ефектно. Или дори да са сложили моделче

А противопожарни системи има и с прах, според мен по-ефективни (прахът прониква и в по-тесните места). Лошо става ако пожарогасителите гръмнат непредвидено. Отравянето как да е, ама после някой трябва да чисти кабината

Comment

Working...
                                X