Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заровени танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Toчно де, корпусът на онова от филмчетоп е различен, по-нисък и няма ниши над веригите, а куполата има ниша и се снижава от люковете към маската, прилича на рефиниран Центурион, демек експортен Викерс, или както там му казват в Индия

Comment

Gaden Gogi написа
      прилича на рефиниран Центурион, демек експортен Викерс, или както там му казват в Индия
      Мисля , че се казва Виджаянта и да колкото си спомням е по лек от оригинала и съответно с по-тънка броня.

Comment

Vijayanta
        Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Наистина добро име за танк. Трябва да кръстят някой самолет "Яма" и някоя балистична ракета с разделяема бойна глава - "Шива"

Спамим си само...
          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Ха-ха... :sm113: кофти засечка с оръдието: http://www.youtube.com/watch?v=pt3Nnj8Sn50
            Last edited by ; 25-01-2007, 22:30. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

В момента по Viasat Explorer тече някакъв филм, където дават как една групичка ентусиасти (доста заможни, бих казал) реставрира "Пантера". Не гледам филма, само хванах няколко откъса. Доколкото можах да разбера, извадили точно тази "Пантера" от някаква река в Полша.
              Ако им кажем, че у нас се намира някоя и друга "Пантера", па макар и в осакатен вид, дали няма да се заинтересуват?
              Аргументи от вида "това е българска история, не бива да се изнася" не важат, защото ръждясващи метални корпуси по границата не представляват никакво историческо наследство. Стават такова, когато хората знаят за тях и могат да научат нещо от тях. Тъй като никой у нас няма да реставрира нито бункерите, нито пък ще направи от тях истинска "Пантера", според мен е по-добре да послужат за резервни части за някоя реставрация в чужбина, отколкото да се превръщат бавно, но сигурно в железни и други метални оксиди.
              P.S. Току-що се сетих, че съм изпуснал нещо елементарно - тези танкове-бункери най-вероятно не могат да се махнат от мястото си. И не защото са залети с бетон, а защото сигурно до тях няма път.
              Last edited by bsb; 25-01-2007, 22:56.

Comment

Тънкият момент в предложението е, че е интересен момент чия собственост са бункерите по границата.
                Въпреки, че изглеждат изоставени (те са си де) 100% се водят на отчет някъде. Може би в агенция "Стани богат" (Изпълнителна агенция "Държавна собственост на Министерството на отбраната"), но по-вероятно се водят някакъв дълбок военновременен резерв.
                Знам кой може да ми даде точен отговор, но не знам дали ще се видя скоро с човека.

Comment

водят си се на въоръжение, дори не са в агенцията, аз исках да си купя един и потроших сума нерви, иначе от корпус никакви резервни части не стават.

Comment

Dinain написа
                    Наистина добро име за танк. Трябва да кръстят някой самолет "Яма" и някоя балистична ракета с разделяема бойна глава - "Шива"

Спамим си само...

Почти са те послушали. Само че ракетите са Притхви, Суря и Агни.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Просто за сведение - в онзи филм ставало дума за колекцията на Литълфийлд. Макар че май се спомена и някаква друга група, базирана в Англия, но не съм сигурен. Както изглежда, в мрежата е пълно със снимки на танкове от колекцията. А официалните сайтове са http://jacqueslittlefield.com/ (лична) и http://www.milvehtechfound.com/ (на фондацията).

Comment

Значи остава последният вариант- да ги откраднем докато мангалите не са го направили преди нас.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Parabellum написа
                          Значи остава последният вариант- да ги откраднем докато мангалите не са го направили преди нас.
                          Да се хванем ли на бас какво ще стане?
                          Половин час след като сте започнали работата ще дойде военна полиция, гранична полиция, жандармерията, полицая и кмета от близкото село и може би министрите Близнаков и Петканов, както и 100% екип на bTV... И после върви обяснявай, че нямаш сестра.

Сега по-сериозно.
                          Машините не се охраняват, но се държът под око. Може да се размине безнаказано изнасянето на една от тях, но по-скоро не. Вервайте ми.

Comment

Ами ако сме по-организирани и платим на някое поделение да ни пази- нали вече в България всичко се плаща- що да не си вземем танковете, които ни се полагат
                            То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

bsb написа
                              Просто за сведение - в онзи филм ставало дума за колекцията на Литълфийлд. Макар че май се спомена и някаква друга група, базирана в Англия, но не съм сигурен. Както изглежда, в мрежата е пълно със снимки на танкове от колекцията. А официалните сайтове са http://jacqueslittlefield.com/ (лична) и http://www.milvehtechfound.com/ (на фондацията).
                              Давал съм линкове към реставрацията на тази пантера някъде.
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Parabellum написа
                                Ами ако сме по-организирани и платим на някое поделение да ни пази- нали вече в България всичко се плаща- що да не си вземем танковете, които ни се полагат
                                Bydi siguren че няма да стане, там в региона има само един кран дето може да ги вдигне, и е на голяма фирма, няма да си рискуват главата заради тебе, с платформите е по-лесно, в смисъл има повече но пак никой няма да се навие бед документ че са твои, после става моментът с танспортирането когато и бог и свят ще види ..... както казах преди .. май беха 3 години исках да си купя няколко, еми не стана и то не защото не положил усилия, отделно дето за ваденето ще са нужни не малко машини.

Comment

Working...
                                X