Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Заровени танкове

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Еееееееееее много те е ощетил, няма що... :mhehe: Ти си щрапал с фотоапарата, а аз знаеш ли колко графики съм направил саморъчно, часове наред съм си играл с компютъра и съм ги качил тук във форума?! И забележи - не съм ги маркирал нито с водни знаци (въпреки че мога), нито пък имам някакви претенции относно авторски права, разпространение и прочее. Абе много комерсиална страна стана тази наша България бе... Дайте поне частица от себе си ето така - заради каузата, заради общото благо. Голям проблем ли е това?!

Comment

и дайте да ги изтрием, щото ника ти не е споменат.
      имаш право донякъде, но не е нужно да изпадаш в смешни крайности.
      да си си ги държал на компютъра и с никой да не си ги споделял. веднъж попаднало нещо в интернет, трудно можеш да го спреш.

Comment

mitio-minchev написа
        Купола на първият танк е от ТIV, но оръдието е смемено, командирският люк инаблюдателница са типични за немските танкове. Втората снимка е на щурмво оръдие хетцер. Цялата немска техника е звроена по протежение на турската граница, бключително и 15 български пантери Т V. През 1971 год в Сливница имаше един учебен Т 4 който се държеше за да се изписва бензина. В същата година беше бракуван и отиде за мишена на пологона. На пологона имаше и други такива мишени. По това време в поделението имаше и противотанкови оръдия PAK 40, Водеха се Райнметал, но бяха произведени в заводите Шкода през 1943 год. След 1973 година не зная каква е съдбата им.
        Ех, да беше погледнал малко снимки преди да пишеш.хем съм дал линк където е пълно с такива.
        Първото е Щурмгешулц и на оръдието му няма нищо, просто е свален дулният спирач.
        Другите две снимки са толкова далече от Хетцер че няма повече на къде, отделно дето той (Хетцер) не е щурмово оръдие а изтребител на танкове.

Comment

защо да гледам снимки, като съм ги виждал на живо, лога щурмгешутц е имал такава командирска кула?

Comment

Към АУБ: Тия приказки за каузи и т.н. си ги запази за себе си - много ми напомнят конфискуването на имущество и разни добитъци "за каузата" от разни светли периоди на историята. Човекът е в пълното си право да изисква да се махнат снимките, ако наистина са негови, може да го докаже и не е дал съгласието си за публикуването им по-рано. Което няма нищо общо с графиките ти, които съзнателно си решил да представиш за общо ползване.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

2 mitio-minchev : и какво като си го виждал? и аз съм ги виждал , и в тях съм се врял и снимки съм им правил, но това не значи че черното е бяло, но ако много държиш може да се обзалом на нещо какви точно са машините на снимките.
              Иначе Щурмгешулца е имал такава купола когато са му я заварили, примерно на снимката,
              2 Динайн: негови са си снимките, даже (много ми е срамно да си го призная) тези на щурмгешулца по моя вина се мотат в нета. Ягдпанцера обаче лежи на нечия друга съвест.

Comment

Човекът е абсолютно прав. Въобще не става въпрос за комерсиализация тук. Може и да е недомислил и несъобразил, даже проявил наивизъм, като е допуснал нещатасъс снимките му, да се получат по начин, различен от това, което си е представял, но това не го прави по-малко прав.
                Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Щом си пуснал нещо по нета без запазена търговска марка или защитено авторско право (за което се плаща годишна такса на държавата!!!), то ти си го подарил на света. Който има претенции относно собственност върху файлове, снимки, публикации и т.н. да си ги пази у дома на компютъра или в личния си архив и да не ги разпространява в мрежата. Аз мисля, че човекът в случая трябва не да се сърди, а напротив - да се радва, че снимките му са направили впечатление и се разпространяват в мрежата, така че да бъдат видяни от повече хора. Иначе няма да коментирам въпросните снимки, за някои може да са много интересни - за мене не представляват никакъв интерес. Не мисля, че имат някаква уникална стойност изобщо, но това е мое виждане...

Comment

Аз доколкото разбирам, авторът на снимките не ги е пускал никъде - те някак си са се озовали на форума на Криле, а оттам са се пренесли и тук. Но дори и да не е така и да е проявил несъобразителност, най-малко е културно молбата му да се уважи. А не да му се присмиваме.
                    За комерсализация въобще не става въпрос, никой не е искал пари?! Споменаването на тази дума в този контекст всъщност ми напомня една максима: "Чуждото е общо, моето си е мое"
                    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Добре де!!! Тая разправия за снимките си я продължавайте колкото си искате! Обаче!!! Аз имам едно питане! Ако и то не е тайна. Къде са закопани тия чудесии? Защото имаше една идея да се откопаят и да се поправят поне колкото за двора на НВИМ. Даже съм говорил с Петко Йотов, но той като че ли не му хареса много тази идея. Нейсе може и да му хареса, като го информираме, къде са и колко са. И наистина някой виждал ли е закопана Пантера. Защото наистина руснаците са ни дали 20 бр. трофейни Т-5 и даже имаше някъде такава снимка с наши танкисти отгоре им. Гледах в някакъв руски сайт, че при откопаването от бетона на една 34-ка, цялата железария се е запазила много добре, личат даже заводски клейма и знаци. Така че по-добре да ги намерим тия железарии преди циганите и да ги спасим. Поне тези които са останали. Защото чувам, че вече доста от тях са нарязани и заминали. Просто помагайте!!!
                      От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Хе хе, ти пък си намерил с кого да разговаряш за тях
                        Преди три години когато аз се мотках по онези места и се врях по германските железа той горкият дори не знаеше че имало такива машини, какот и останалият персонал в мозея, като им показах снимки гледаха като телета в железница

Comment

:rock: Добре де ! Ако Петко не се хване, тогава може да се намерят други мераклии. Както Агопчо е осиновил куполното оръдие и го ремонтира със свои сили и пари, така може някой да се навие да ремонтира и някое от тия железа. На колекционерите нали това им е работата(пардон - хобито) :evil:
                          И Валери Спасов както се хвали, че оправили веригите на развалините в музея, може да се навие да откопае някое такова желязо и да го възстанови. И не само той. аз също мога да участвам в такова мероприятие. И то с удоволствие. Ще мааме с чуковете като черни цигани пред бетонна плоча и ще го изчукаме!! Кеф а !!! :1087:
                          От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Добре а защо първо не провериш какъв им е статута, пък после кой има интереси към тях, аз това го направих преди две години,
                            само няколко съвета: запаси се с търпение към униформената сволач, не се изненадвай ако/когато откриеш политически активисти, припомни си че вс епак това е България.

Comment

5RP написа
                              Просто исках да разбера дали Parabellum ще отговори на въпроса дали знае защо подобен пост във форума на "Криле" бе изтрит. Държа да отбележа: по моя лична молба, защото достъпа до тези снимки беше изключително некоректен. С една дума - аз съм авторът и на петте и никой не си е направил и най-малкия труд просто да попита може ли да ги публикува. Смятам, че в хобито ни освен неистов стремеж да научим нещо ново трябва да има и поне малко морал. Защото иначе няма смисъл.
                              Колега, снимките които съм сложил ги получих от един румънски приятел по имейла. Каквото и да е ставало във форума на Криле, аз евентуално ще го науча със 7 часа закъснение, защото не живея в България.

Gaden Gogi написа
                              само няколко съвета: запаси се с търпение към униформената сволач, не се изненадвай ако/когато откриеш политически активисти, припомни си че вс епак това е България.
                              Гога, самият Танкист е униформен и добре ги разбира
                              Преподавател е в Академията на МВР
                              Last edited by Parabellum; 20-01-2007, 20:19. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение
                              То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Пускам нещо, което е малко в страни от темата, но е много любопитно. Леле...никога няма да стана танкист...

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Comment

Working...
                                X