Като заговорихме за дистанционно разминиране, някой наясно ли е с туй нещо, което за капак си е българско. Що е, какво е, каква му е идеята?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Модерните танкове
Collapse
X
-
Някой може ли да сподели каква е вероятността екипажа на танк да оцелее след пробив на кумулативен заряд в корпуса? До колкото знам съвременните танкове са със самостоятелни и изолирани работни места. Та ако струята не пробие конкретната позиция на члена на екипажа, това че е в изолирано работно място ще го спаси ли? Освен ако не детонира боекомплекта естествено.
Comment
-
Angelmr написа Виж мнениеНякой може ли да сподели каква е вероятността екипажа на танк да оцелее след пробив на кумулативен заряд в корпуса? До колкото знам съвременните танкове са със самостоятелни и изолирани работни места. Та ако струята не пробие конкретната позиция на члена на екипажа, това че е в изолирано работно място ще го спаси ли? Освен ако не детонира боекомплекта естествено.
Ако струята не засегне човек или важен уред/механизъм от управлението на танка, то и той, и екипажът му си оцеляват съвсем и напълно. Особено, ако танкът е с противоосколъчен подбой (слой върху вътрешната страна на отделението, чиято цел е да задържа вторичните осколки от бронята при пробиването й от кумулативна струя/кинетичен боеприпас.)
Иначе - макар и от хипотетиката да няма смисъл - ако танкът на снимката беше например с ДЗ на бордовете плюс Щора - щяха да получат предупреждение за обстрел, да маневрират, като е много вероятно при попадение ДЗ да отслаби значително кумулативната струя на ракетата или дори да я спре. Разбира се - супер оръжия и супер защита няма - ако се получи такова попадение в който и да е съвременен танк, резултатът ще е същият.
Comment
-
кало написа Виж мнениеако танкът на снимката беше например с ДЗ на бордовете плюс Щора - щяха да получат предупреждение за обстрел
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеПо какъв начин?
Comment
-
кало написа Виж мнениеНо ако бяха с Щора, при така обърнат купол, пак ракетата нямаше да долети до танка.
Comment
-
STROSS, това е моделче (макар и доста подробна, а и предполагам, че може да се движи само (сигурно има моторче)), играчка. Тръбите не знам какво трябва да са (на снимка на реален "Лео-2" не съм ги виждал), а другото част от добавената броня към купола (естествено, когато си е закрепена не би трябвало да стърчи ).
Comment
-
кало написа Виж мнениеИма там едни прожектори, дето при наблюдавания тип насочване на видеото, почти 100%-тно го сриват.
Comment
Comment