Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меркава нямала бронирано дъно?!

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Меркава нямала бронирано дъно?!

«13 июля ЦАХАЛ завершил извлечение останков тел военнослужащих из танка, подорвавшегося накануне на фугасе «Хизбаллы». Останки были доставлены в Институт судебной медицины Абу-Кабир, где прошло опознание погибших. После этого были названы имена четырех военнослужащих: Гади Моисеев (20) из Акко, Янив Бар-Он (20) из Маккабим-Реут, Шломи Ирмиягу (20) из Ришон ле-Циона и Алексей Кушнирский (21) из Нес-Ционы. Также было сказано, что 12 июля при попытке извлечь тела из танка снайперами «Хизбаллы» был застрелен боец бригады НАХАЛь Нимрод Коэн (19) из Мицпе-Шалем.

Напомним, что танк «меркава-2», входивший в состав колонны, преследовавшей террористов, которые захватили двух солдат ЦАХАЛа, пересек границу с Ливаном и там подорвался на мощном взрывном устройстве. Согласно оценкам специалистов, оно содержало от 200 до 300 кг взрывчатки. Танк углубился на территорию Ливана всего на 70 м.

«Меркава-2» не имеет бронезащиты днища. Но, по мнению офицеров-танкистов, даже если бы днище было прикрыто броневыми плитами, при заряде такой мощности это не спасло бы экипаж.

13 июля подразделение ЦАХАЛа, занимавшееся поиском частей тел погибших танкистов в радиусе десятков метров от взорванного танка, было обстреляно боевиками «Хизбаллы» из противотанкового гранатомета.

13 июля ЦАХАЛ завершил извлечение останков тел военнослужащих из танка, подорвавшегося накануне на фугасе Хизбаллы

Источник: isra.com

Сообщение разместил: Виталий PQ www.info-rm.com

--------------------------------------------------------------------------------

Обърнете внимание на следното

«Меркава-2» не имеет бронезащиты днища. Но, по мнению офицеров-танкистов, даже если бы днище было прикрыто броневыми плитами, при заряде такой мощности это не спасло бы экипаж.
    Last edited by Thorn; 17-07-2006, 18:52. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

thorn

Средновековните църкви в България

горното трудно мога да го коментирам, защото след като го прочетох останах зашеметен. днес прочетох статията отново и ето какво ми попадна:

Согласно оценкам специалистов, оно содержало от 200 до 300 кг взрывчатки.

общо взето нищо не може да ме накара да повярвам, че дънните листи не са бронирани при толкова играчка да защитят екипажа са оставили дъното незащитено. освен това такова количество експлозив може да преобърне танка, не просто да изкърти дъното, предполагам. мините обикновено са с 10-12кг взрив, представи си нещо 20 пъти по-мощно...

Comment

Ами той танка не само се е преобърнал, една изкривена коруба беше останала от него. Отнело е цял да се извадят телата на екипажа и да се идентифицарат.
      За дъното вероятно имат предвид че няма отделяЕм се броневи лист???
      Last edited by Dinain; 19-07-2006, 20:18.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

не знам какво се има предвид, но определено е некоректно написано. не знам какво точно трябва да е "отделям се броневи лист", но се съмнявам, че нещо би помогнало при такъв еквивалент. особенно ако взривът е насочен нагоре, какъвто вероятно е бил случаят. дано да е било бързо каквото се е случило с екипажа.

и дано по-скоро приключи новата война в региона. ако знаете някакви молитви за мир - сега е добър момент.

Comment

По принцип "Меркава" от един модел нататък, май точно от Mk2, е с модулна броня. Т. е. листове, които се монтират върху шасито. Може би този израз "няма бронева защита" да означава точно това, че отдолу няма допълнителни листове броня. Но със сигурност дъното не е от ламарина за камиони.
          Иначе четох, че на Mk3 и Mk4 се е обърнало голямо внимание на защитата отдолу, точно заради подобни засади. Интересно защо тогава са пратили Mk2.
          ако знаете някакви молитви за мир - сега е добър момент
          Към кой бог? Защото май всички живеещи в региона са съгласни, че той е един, ама мненията им по това кой е той не съвпадат .

Comment

Dinain даже не съм видял, че няма Е, изкопирах директно. сетих се, че сме говорили това и в темата за градкста машина (и да - не съм готов с картинките, защото не бях тук, а на кафе и сладко с военните власти в родния си град) и понеже наистина не знам какво е това директно го копирах. ако можете да дадете примери с такова решение ще се радвам да се квалифицирам допълнително.

bsb не съм сигурен, че ако са пратили нещо различно от летяща машина би и се разминало поражение от този фугас. освен това те са преследвали някого и явно не имало време да се избере точно Мк 3 или 4. а за божеството, споменато от мен в поста по-горе - не казвам за регионалните за конфликта, а за този, в който вярвате вие, които евентуално ще се молите.

Comment

Търсил съм снимка на такава в нета и не мога да открия. А пък съм виждал с очите си. Просто една коруба (харесва ми тая дума) закрепва се на машината отдолу. На обратно, естествено. Представи си черупка на костенурка

Comment

Dinain написа
                Търсил съм снимка на такава в нета и не мога да открия. А пък съм виждал с очите си. Просто една коруба (харесва ми тая дума) закрепва се на машината отдолу. На обратно, естествено. Представи си черупка на костенурка
                Podobno нещо се монтира на Т-55 и Т-62 при модернизирането им в АМ-2 и М съответно, но то е безсилно срещу заряди с подобна мощност, лично съм обмервал АМ-2 и там листовете бяха 19мм дебели на достанция от 115 мм.
                А иначе за религиите в региона: на книга и трите верват в един бог, при това в един и същи, ислямът дори признава юдейството и християнството за равни, ама това на книга...
                Иначе за противоминнат защита: ако се говори за "нормални" от намиращите се на въоръжение на IDF танкове ИМХО най-защитен е М-60 и разните Магаш-и на негова база (дали са останали неконвертирани машини?) поради силно изразената коритообразност на дъното. освен това то е монолитен детайл, при Меркава също има някъв наклон но значително по-малък.

Comment

Избори в САЩ 2024 г.! #GoogleDoodle

Какво "мисли" GOOGLE по този въпрос...
                  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

ISTORIK написа
                    http://www.google.bg/search?hl=bg&q=Merkava&meta=

Какво "мисли" GOOGLE по този въпрос...

Ти за идиоти ли имаш хората в тази тема?
                    albireo написа
                    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Аз никак не разбрах какво иска да каже Историка с поста си.

Comment

Ами показва как се търси в гугъл.
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Исках да им спестя търсенето. :wmann: :streichel
                          Нищо повече. :teu24:
                          Нещо лошо ли има в това? :wo-oh:
                          Ако - да, то изтрий това мое мнение. :jesse4:
                          Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

ISTORIK написа
                            Нещо лошо ли има в това?
                            Да. Кат' не можеш да напишеш нещо от теб, поне не цапай наоколо!
                            Last edited by albireo; 15-08-2006, 02:33.
                            Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

ISTORIK написа
                              Исках да им спестя търсенето. :wmann: :streichel
                              Нищо повече. :teu24:
                              Нещо лошо ли има в това? :wo-oh:
                              Ако - да, то изтрий това мое мнение. :jesse4:

Ти сериозно ли го смяташ това????

Че си спестил на някого нещо като си написал "merkava" в гугъл и си пуснал линка към резултатите????

:icon_ohmy

Или се майтапиш с нас или наистина ни вземаш за идиоти.
                              albireo написа

Comment

Working...
                              X