Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Създаване и използване на танк "Меркава"

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Аз не съм казал, че е "shit". Просто тук на форума е прието да се посочва източник на информацията, особено ако е спорна - иначе разговорите ще се превръщат в един безкраен низ от "чувал съм, че...", "еди-кой си ми каза, че...", "веднъж четох, че...", "струва ми се, че..." и прочие. Тоест няма да може да се постигне нищо повече от чесане на езика.

Тук могат да се прочетат (на английски) междинните заключения на комисията Виноград. Особено интересни за дискусията са точки 15, 18, 19 и 20. Сега ме мързи да търся финалния доклад, може би въобще го няма онлайн на английски (целият е около 300 страници, доколкото си спомням).
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Я да върнем към живот темата Днес намерих това филмче и въпреки, че надписа АлДжазира да виси доста е добро като анализи и представени реални събитя при който са унищожавани израелски танкове Меркава.

Comment

Stefan написа Виж мнение
        Всъщност бранните полета на Близкия изток са усеяни с обгорели корпуси на "Меркави". Типична особеност на местния пеизаж са .
        След такива силни думи бих добавил на края „Аллах акбар”.

ВСИЧКИ ударени израелски танкове тип Меркава са се намирали в ръцете на израелците и на територия овладяна от тях. Нито сирийците нито палестинците не са завладели като трофей танк Меркава.

В първата война , операция „Мир за Галилея” участва само Меркава Мк1 – около 200 танка. Общите загуби са 6-7 безвъзвратно унищожени танка по следните причини:.
        - 8 юни – 2 танка се преобръщат на тесният път при Ел Хилве
        - 9 юни 1 танк е улучен от сирийците в района на селището Аин Тина, оставен е от екипажа и унищожен от израелски огън
        - 10 юни – 1 танк е улучен от сирийците край Бент Латакия
        - 1 танк е улучен и изгаря без човешки жертви в района на Халде
        - 11 юли – 1 танк е улучен при летището и оставен от екипажа, но вечерта е евакуиран

Dinain написа Виж мнение
        Сега обърнах внимание и на статията, пусната навремето от Стефан, в която се твърди, че сирийците не са загубили нито един Т-72 в Ливан.
        В първата война в Ливан са унищожени 11-12 танка Т-72 . По голяма част от тях попада в засада на 409 противотанковата парашутно десантна бригада и са унищожени от ПТУР ТОW. Част са унищожени от хеликоптери.. Само един е унищожен от „центурион”

bgwarior написа Виж мнение
        По време на израелската офанзива в Ливан от 2006г. 50 танка тип Меркава са ударени от вражеско противотанково оръжие. В 44% от случаите се стига до пробив в бронята на танковете, при което загиват 23 души от екипажа на танковете, а повече от 100 души са ранени.
        Безвъзвратните загуби са 5 танка :
        - 3 са унищожени от ПТУР – по един Мк2, Мк3 и Мк4
        - 2 са унищожени от фугаси със сила 300-350 кг тротил – Мк2 и Мк4
        Трябва да се отбележи, че само в 3 случая боеприпасите детонират, което прави меркавите изключително издръжливи/устойчиви на поражения.

Хубава статия
        Потери бронетанковой техники во Второй Ливанской войне

Израелската танкова колона стига до предградията на Дамаск и е спряна от едно съединение Т-72 като загубите на израелската армия за 2/3 от танковете.Т-72 си е сериозен противник.
        .
        Бре, да се чуди човек как са стигнали чак до там израелците с тези калпави танкове.

Прочети тази статия и „Боже вас сохрани, не читайте до обеда советских газет”:

Два мифа одного боя: сирийские Т-72 в Ливанской войне 1982 года

Следвашите поколения танкове от серията Меркава също отстъпват на свойте руски и западни сърбатия..
        Руските танкове по определение са „уникальные„ , „самые лучшие” и „не имеющие аналогов в мире”.

Напиши с какво Меркава Мк4 отстъпва на Т-90C.

Слабые стороны и конструктивные недостатки танка Т-90С
        Blog about Ukrainian armored vehicles. Блог про українську бронетанкову техніку. Блог об украинской бронетанковй технике.

Основные недостатки танка Т-90С
        Blog about Ukrainian armored vehicles. Блог про українську бронетанкову техніку. Блог об украинской бронетанковй технике.
        Last edited by plamenhk; 18-12-2013, 10:15.

Comment

Израел ще продава 50 Меркава 4 на Сингапур за 500 млн. долара.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

За какво са му на Сингапур танкове?!? И то подвижен бункер като Меркава. Ще ги заравят по крайбрежието? Може ли линк към новината? Ако е вярно(което ме съмнява) трябва да се въведе нов термин "китайо-страх". За момента само индийците страдат от него ама имат основание. След анихилирането на две дивизии и 12000 хиляди човека през 62-ра при китайски загуби един батальон.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
              За какво са му на Сингапур танкове?!? И то подвижен бункер като Меркава. Ще ги заравят по крайбрежието? Може ли линк към новината? .
              Ресурс IntelligenceOnline.com сообщает, что Сингапур станет первым иностранным покупателем израильских основных танков серии Merkava. Согласно этим сведениям, Сингапур заключил контракт на приобретение 50 танков Merkava Mk 4 новой постройки. По информации ресурса, сумма сделки достигает 500 млн…

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Amazon написа Виж мнение
                За какво са му на Сингапур танкове?!? И то подвижен бункер като Меркава. Ще ги заравят по крайбрежието? Може ли линк към новината? Ако е вярно(което ме съмнява) трябва да се въведе нов термин "китайо-страх". За момента само индийците страдат от него ама имат основание. След анихилирането на две дивизии и 12000 хиляди човека през 62-ра при китайски загуби един батальон.
                Сингапурците се притесняват не толкова от Кина, колкото от големите си съседи, Малайзия и Индонезия, които също бая се въоръжават. Затова и, синговете си имат сериозни ВС с добра репутация. Доколкото разбирам, в момента ползват AMX-13 и Leopard 2 (Линк до СМО). Що се отнася до Меркавите - не успях да намеря официално комюнике, така че, мисля, че за момента трябва да го третираме като непотвърден слух.
                Аз не задължава никого със свое мнение.
                По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

Има линк към официалното комюнике в линка на Торн (от 08.06.14): http://www.calcalist.co.il/local/art...632951,00.html

"Меркава" се опитват да го продават от самото му създаване, както много други израелски оръжейни системи, но досега не се е случвало. Пише, че интерес в миналото са проявявали и Турция и Колумбия, но в оръжейната индустрия имало и силно лоби против износа на "Меркава", затова не се стигнало до сделка. В бронята имало някакви секретни технологии, които се опасявали да не попаднат във вражески ръце. Между другото, пише още че официалната цена на "Меркава" 4 била $4.5 млн., което ми се вижда евтино. Пише и че основна причина за пробивът били бюджетните ограничения - производството на "Меркава" 4 само за IDF станало прекалено скъпо.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                  X