Dinain написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Създаване и използване на танк "Меркава"
Collapse
X
-
Stefan написаЧакай, ве! Не съм стигнал до Мк 4.
Не знам, кой ти предлага Меркави по 900 000 $, ама е добре да се възползваш.
Щом за Abrams цената е над 2 млн, то за Меркава едва ли ще е по евтино. Тя се слави като един от най-скъпите основни танкове, затова именно и се радва на такъв пазарен "успех". Още никой освен Израел не си я е купил.
Колкото за борт или борд: това е чужда дума в българския, ако го възприемеш като заемка директно от немски: bord-външна странична стена на най-често кораб, тогава е с "д", иначе в руския си е с "т", техн. книги които ползвах са руски и английски . Както и да е, поправих го в последния ми пост.
Доколкото си спомням и Турция вече успя да си купи. Или греша?
Comment
-
Не съм чувал за такова нещо. Доколкото знам все още никой освен Израел няма Меркави. Има преговори с Китай, Индия, Венецуела(или беше Боливия?), ама все още нищо на практика. Обикновено САЩ се намесва и торпилира големите сделки, пази си пазарите... А иначе в Южна америка много купуват израелско оръжие, не знам защо точно За леко оръжие става дума, автомати, гранати, пистолети, такива неща."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Че то търговиятя нали е сътрудничество? Или се опитваш да провокираш расистка забележка от моя страна как търгуват някой народи
Впрочем може и наистина да нямате вече, все пак то има определен срок на съхранение.....до колкото си спомням уранът също беше африкански...но не съм на 100% от доста време не съм се интересувал от темата
Comment
-
Яка броня
[/INDENT]Здравейте всички,
С риск този пост да бъде отново прекалено технически ще разкажа, отново ала Дискавъри, какво значи Modular special armor. Това е броня получена чрез така нареченото аустенит-мартензитно превъщане. Значи, като го четете тоя термин веднага си представяте 6 нули :lol: . Мартензита е структура на метала която може да срещнете под названието "метално стъкло". За да се получи трябва да има налична голяма скорост на охлаждане на стопения метал-толкова голяма, че направо си застива в аморфно състояние . Т.е. няма кристална структура, сиреч е течност.
( стъклото е течност, само че тече твърде бавно - няколко милиметра за 50-100 години. Това може да го видите на старите къщи там стъклата на прозорците са по-дебели в долния край, защото стъклото се е стекло от там и термина "метално стъкло" ).
Получава се така наречения "свръхметал" т.е. метал, който има поли-устойчивост. Има обче и недостатъци -такова нещо без пукнатини се получава само в много малки обеми. Това са мноого тънки ламелки които се "налепят" по специялен начин (спомнете си 6-те нули ) и така се образува тази броня която се окачва върху танка - това са точно тези скосени равнини на купола на "Меркава" 4 от снимакта която е поствал Dinain. Имаме много добри български експерти в тази обалст, но уви, отдавна работят по тези свръх брони в Швейцария. :not:
МОЛЯ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ В ОБЛАСТТА ДА МЕ ИЗВИНЯТ ЗА НЕКОРЕКТНИЯ ТЕХНИЧЕСКИ ЕЗИК - ТРЯБВАШЕ ДА ГО ОБЯСНЯ БЕЗ ДА УПОТРЕБЯВАМ СТРОГО ПРОФЕСИОНАЛНИ ТЕРМИНИ.
БЛАГОДАРЯ.Колкото по-остър става меча, толкова по-здрав става щита.
Comment
-
Обикновеното стъкло не е с кристална структура.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Първата статия по въпроса, която ми попадна:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Stefan написа Виж мнениеИнтересно! Тя "Меркавата" Мк1 направо им разказала играта на сирийските Т-72-ки, а на следващата година, само 4год след първата доставка му се спира производството,защото се налага " повишаване на мобилността и бронята,подобрено управление на огъня" !
Пък и експортната версия на Т-72 трудно може да се нарече като "най-модерния" руски танк.
По-критично се отнасяй към източниците!
Comment
Comment