А колко изтребителя ти трябват, за да спиш спокойно?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С 300 в българия?
Collapse
X
-
Stefan,
Не ти знам годините, но разсъждаваш по странен начин.
България членува в НАТО. В рамките на тази съюз сме поели задължението да отговаряме за контрола на въздушното си пространство. Т. нар. "Еър Полисинг". И вече година и половина без издънки си носим тази отговорност. Винаги е имало дежурна двойка МиГ-21 или МиГ-29.
Колко изтребителя ли имаме - не много. Но дори и след десетилетие едва ли ще имаме финасовата възможност да имаме повече. Дори в момента се говори за 12 - 16 многоцелеви нови изтребители. Просто факта е, че толкова може да си позволим. С две думи контролираме въздушното си пространство не по-зле от Чехия, Унгария или Холандия примерно.In My Humble Opinion.
Comment
-
Знам, че отговарям в много стара тема, но случайно попаднах тук и ми стана интересно...
Fox Mulder написа Виж мнениеТова последното е неземна глупост.
Въпросният авиолайнер е успешно прехванат от български изтребител МиГ-29, пилотиран от един не без известен пилот.
Comment
-
Не само, че имаме С-300, ами и това беше голям "бонус" за САЩ, тъй като България е от малкото държави в Европа (съюзници на САЩ), които имат С-300, МиГ-29 и много, много място за учения. Във българо-американското въздушно учение Златна Стража 2010 България участваше именно с МиГ-29 (и 21) и С-300, което е голям интерес за САЩ - най-близкото до това, което може да има евентуалния им следващ съперник. Учението също се проведе край Граф Игнатиево.
Comment
-
StrEagle написа Виж мнениеИ какво се е случило през 1955?
beri_cd написа Виж мнение......
Във българо-американското въздушно учение Златна Стража 2010 България участваше именно с МиГ-29 (и 21) и С-300, което е голям интерес за САЩ - най-близкото до това, което може да има евентуалния им следващ съперник. Учението също се проведе край Граф Игнатиево.
Comment
-
От прочетеното онзи ден останах с впечатлението, че участието на комплекса е било наша инициатива, предложена почти в последния момент. Като идеята е била нашите разчети да тренират в по-близки до бойните условия
Но и за двете страни е полезно. С-300 е имал попадения срещу Ф-15 и обратно.
Comment
Comment