Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С 300 в българия?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А колко изтребителя ти трябват, за да спиш спокойно?
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

На гърците 50 Ф-16 не им стигнаха,
      на турците двойно повече.
      Явно имат доста проблеми с безсънието в сравнение с нас.
      Vae victis para bellum!

Comment

Stefan,
        Не ти знам годините, но разсъждаваш по странен начин.
        България членува в НАТО. В рамките на тази съюз сме поели задължението да отговаряме за контрола на въздушното си пространство. Т. нар. "Еър Полисинг". И вече година и половина без издънки си носим тази отговорност. Винаги е имало дежурна двойка МиГ-21 или МиГ-29.
        Колко изтребителя ли имаме - не много. Но дори и след десетилетие едва ли ще имаме финасовата възможност да имаме повече. Дори в момента се говори за 12 - 16 многоцелеви нови изтребители. Просто факта е, че толкова може да си позволим. С две думи контролираме въздушното си пространство не по-зле от Чехия, Унгария или Холандия примерно.
        In My Humble Opinion.

Comment

Знам, че отговарям в много стара тема, но случайно попаднах тук и ми стана интересно...

Fox Mulder написа Виж мнение
          Това последното е неземна глупост.
          Въпросният авиолайнер е успешно прехванат от български изтребител МиГ-29, пилотиран от един не без известен пилот.
          Може ли някой да отговори горе-долу в коя част на страната е станало това? Питам, защото май точно 2005 г. както си вървях един ден чух нещо точно като изтребител в небето. Тогава, ако не се лъжа, пишеше и по вестниците за този случай, но не си спомням подробностите...

Comment

И какво се е случило през 1955?
            War, war never changes..

Comment

Не само, че имаме С-300, ами и това беше голям "бонус" за САЩ, тъй като България е от малкото държави в Европа (съюзници на САЩ), които имат С-300, МиГ-29 и много, много място за учения. Във българо-американското въздушно учение Златна Стража 2010 България участваше именно с МиГ-29 (и 21) и С-300, което е голям интерес за САЩ - най-близкото до това, което може да има евентуалния им следващ съперник. Учението също се проведе край Граф Игнатиево.
              http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

StrEagle написа Виж мнение
                И какво се е случило през 1955?
                Български изтребители свалят пътнически самолет на "Ел Ал", навлязъл на наша територия без разрешение и най-вероятно отказал да се подчини на командите от прехваналите го самолети. Загиват всички на борда.

beri_cd написа Виж мнение
                ......
                Във българо-американското въздушно учение Златна Стража 2010 България участваше именно с МиГ-29 (и 21) и С-300, което е голям интерес за САЩ - най-близкото до това, което може да има евентуалния им следващ съперник. Учението също се проведе край Граф Игнатиево.
                От прочетеното онзи ден останах с впечатлението, че участието на комплекса е било наша инициатива, предложена почти в последния момент. Като идеята е била нашите разчети да тренират в по-близки до бойните условия.

Comment

От прочетеното онзи ден останах с впечатлението, че участието на комплекса е било наша инициатива, предложена почти в последния момент. Като идеята е била нашите разчети да тренират в по-близки до бойните условия
                  Не съм срещал информация за това чия инициатива е, ако имаш предвид онлайн източник (аз четох главно на хартия) ще съм благодарен ако пуснеш линк, мой човек.

Но и за двете страни е полезно. С-300 е имал попадения срещу Ф-15 и обратно.
                  http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

Working...
                  X