Ами аз го казах, ама ще повторя: колесните машини обикновенно нямат л'кове в дъното по простат и очевидна причина че там им минават разните чаркалъци по трансмисията(при желание може да изброим) и/или окачването и просто няма място къде да бъде изкаран и люк, на схемата в линка за БРДМ съвсем ясно се вижда. А иначе в законите на Мърфи имаше нещо от сорта "Все още не е направена достатъчно дуракоустойчива машина, просто защото глупаците са толкова изобретателни" а кадровите войници са специален подбор, сега се сещам как един такъв галфон беше изгорил един от двигателите на БТР-60 ..там някаква радио модификация, това в зенитният дивизионв в Карлово, демек 61 Стрямска.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRDM
Collapse
X
-
Imperial написане "танковете", а "някои танкове"may the Force be with you
Comment
-
Гост
Han Solo написаПочети малко ако разбираш руски има доста материали http://www.armor.kiev.ua/Tanks/Modern/PT76/ ....танковете плуват,
а и да не говорим че става дума за бронирани машини а не точно за танкове.... десантния люк се отваря навъре ако машината е плаваща ако изпусне ключалката и ако има отворен люк в горната част на машината нали ти е ясно какво става... аз не съм виждал и не съм се качвал на БРТ БМП или МТ-ЛБ с люк на дъното... виж с люкове отзад или отстрани - да, но не отдолу
Баш танковете (MBT) плуват горе долу като ютиите. Затова имат т.нар.ОПВТ, на новите - вградено, на по-старите - ужас.
РТ-76 всъщност е ПТ-76 и значи просто "плаващ танк - 76", ама по руски. Родее се с МТЛБ-то, има екипаж от трима, командирът е и стрелец. Доколко е танк е сложен въпрос.
Michael Wittmann написаОбаче с всеки изминал път жертвите стават все по нелепи :|
Comment
-
Шеридън също плува, китайските клонинги на ПТ-76 и те в кюпа, дори има и ОСБТ който е плуващ, ха да видим дали ще се сетите кой.Last edited by Gaden Gogi; 22-06-2005, 09:55.
Comment
-
Гост
Шведския Strv103 ли беше? Ама той полу-плува, че ОПВТ-то му представлява една хитра лодка, която го държи потънал само на някакви там метър ли беше, два ли бяха.
За друг не се сещам.
Comment
-
Гост
Полубременна не може, ама оня наистина плува под водата, а отгоре остава частта от ОПВТ-то му. Нещо като лодка с дълбоко дъно става. Екипажа е горе и чак водача управлява с удължители на педалите.
Comment
-
Лодка с дълбоко дъно няма, а за да плува дадено нещо, независимо какво то трябва да измества определен обем вода, другите са разни глисиращи неща, на въздушна възглавница, подводни клили или в караен случай екраноплан, а глизиращ танк (или нещо друго от изброените) вече наистина няма.
А това как екипажът управлява вече са подробности.
Comment
-
Гост
Аз не съм.
Gaden Gogi написаЛодка с дълбоко дъно няма, а за да плува дадено нещо, независимо какво то трябва да измества определен обем вода, другите са разни глисиращи неща, на въздушна възглавница, подводни клили или в караен случай екраноплан, а глизиращ танк (или нещо друго от изброените) вече наистина няма.
А това как екипажът управлява вече са подробности.
Например, плаващия БТР може да си стреля докато плава, а "Стринваген"-а - не.
Comment
-
Гост
-
Гост
Comment