Съобщение

Collapse
No announcement yet.

BRDM

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

BRDM

Някой може ли да каже какъв е точно модела на БРДМ-а с, който както сигурно вече сте чули снощи са загинали още 2-ма наши в Ирак. Как въобще е станало, нямаха ли люкове на пода тези машини ?
    Ruhm und Ehre der Waffen SS

Били са с Това А модела мисля че е БРДМ-2
    may the Force be with you

Comment

Като гледам наистина няма..... много много неадекватно

Comment

мдамс, кво става в тоя Ирак, егати каръка ги е подогнил наште войничета
        knowledge is power

Comment

Принципно колесните машини (особенно пък плаващите) нямат люкове в дъното, просто там са части от трансмисията.

Comment

Michael Wittmann написа
            Всъщност проблема не е в машината, а в идиота повел колона от 16 машини по пръстена дига
            Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Michael Wittmann написа
              че ти не погледна ли схемата на машината... къде ще набучат люк... БТР-80 също няма люкове на дъното , има отстрани, но и те са в горната част.... разпали ми се любопитството и сега ще се хвана да проверя как стои въпроса при другите танкове и БТРи

Comment

Thunderchief написа
                Всъщност проблема не е в машината, а в идиота повел колона от 16 машини по пръстена дига
                Може да не се е виждало...
                Поначало трябва да има възможности за излизане поне от две или три страни. За пода също. Ако са се преобърнали и са се похлупили на люковете - кофти работа. Не знам има ли аналози на БРДМ с по-добри възможности за влизане и излизане....

И още - ако е рисков терена, трябвало е да са нащрек, най-добре вътре при затворени люкове. Плаващ е, все пак. Ама пък тогава видимостта е по-кофти и шансът от обръщане - по-голям.
                Като има да става...

Не знам тренират ли ги тия работи сега, но повече трябва да се учат как да излизат от потопени машини, и то РАЗЛИЧНИ. По хубаво 20 дни да киснат в басейна, отколкото такива работи да станат.

И май карането трябва да е повече.

Han Solo написа
                че ти не погледна ли схемата на машината... къде ще набучат люк... БТР-80 също няма люкове на дъното , има отстрани, но и те са в горната част.... разпали ми се любопитството и сега ще се хвана да проверя как стои въпроса при другите танкове и БТРи
                Повечето танкове имат т.нар. "десантен люк" на пода. Отваря се със зор, обаче е там. Ако нещо стане може да се изпълзи. Лщкът на корпуса е на различно ниво от тези на купола, което, макар и двата вида да са отгоре, дава възможност ако купола е похлупен, да остане малко място и да се излази отпред.
                Last edited by ; 16-06-2005, 20:51. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Абе вероятно се е виждало и още как. По принцип върху тия диги според разни кои познати дето са имали удоволствието няколко години доста да повъртят геврек из Ирак и Кувейт, има тесен път обаче върху него рядко се качва нещо повече от джип, а не 16 машини, тежащи между 2 и 10 тона всяка. А и самите диги представляват нарината и утъпкана пръст(просто други строителни материали като камъни и дървета няма а карането им е много скъпо) и идиота дето е водил колоната е трябвало да го предвиди. Да не споменаваме че като се покатериш на дигата си видим от километри щото си на най-високото място в радиус от доста километри и нищо не пречи да думнат първия и последния с някое РПГ(класика в жанра) и след това да ти устроят малка но съдържателна касапница
                  Can't talk! Got to Shoot!

Comment

Ами точно за това иде реч, че някък си са се обърнали по гръб. И предполагам при удара са получили някакъв вид нараняване което им е попречило да предприемат нещо... или машината си е жив ковчег.

Comment

Thunderchief написа
                      Абе вероятно се е виждало и още как. По принцип върху тия диги според разни кои познати дето са имали удоволствието няколко години доста да повъртят геврек из Ирак и Кувейт, има тесен път обаче върху него рядко се качва нещо повече от джип, а не 16 машини, тежащи между 2 и 10 тона всяка. А и самите диги представляват нарината и утъпкана пръст(просто други строителни материали като камъни и дървета няма а карането им е много скъпо) и идиота дето е водил колоната е трябвало да го предвиди. Да не споменаваме че като се покатериш на дигата си видим от километри щото си на най-високото място в радиус от доста километри и нищо не пречи да думнат първия и последния с някое РПГ(класика в жанра) и след това да ти устроят малка но съдържателна касапница
                      Изглежда е така, макар че трябва да се чуят всички обяснения.

Michael Wittmann написа
                      Ами точно за това иде реч, че някък си са се обърнали по гръб. И предполагам при удара са получили някакъв вид нараняване което им е попречило да предприемат нещо... или машината си е жив ковчег.
                      Казаха, че нямат други наранявания. Най-вероятно са се похлупили. ..... Бог да ги прости.
                      Last edited by ; 17-06-2005, 19:17. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

KG125 написа
                        ..........................
                        Повечето танкове имат т.нар. "десантен люк" на пода. Отваря се със зор, обаче е там. Ако нещо стане може да се изпълзи. Лщкът на корпуса е на различно ниво от тези на купола, което, макар и двата вида да са отгоре, дава възможност ако купола е похлупен, да остане малко място и да се излази отпред.
                        Посети форума Криле в Раздела му Оръжие и поговори с "бай Ганьо" може да ти разправи доста неща, но аз плаваща машина с люкове по дъното не знам... не съм спец и логиката освен схемите които разглеждах подсказват че по дънната част на плаваща машина люкове няма, както и по дъната на корабите
                        а Тъндъра обобщи нещата ясно - липса на елементарна преценка за опасностите

Comment

Танковете не плуват, но минават под водата. Люковете им не се пречка за това при добро затваряне.

Comment

KG125 написа
                            Танковете не плуват, но минават под водата. Люковете им не се пречка за това при добро затваряне.
                            Почети малко ако разбираш руски има доста материали http://www.armor.kiev.ua/Tanks/Modern/PT76/ ....танковете плуват,
                            а и да не говорим че става дума за бронирани машини а не точно за танкове.... десантния люк се отваря навъре ако машината е плаваща ако изпусне ключалката и ако има отворен люк в горната част на машината нали ти е ясно какво става... аз не съм виждал и не съм се качвал на БРТ БМП или МТ-ЛБ с люк на дъното... виж с люкове отзад или отстрани - да, но не отдолу

Comment

не "танковете", а "някои танкове"
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                              X