Някой може ли да каже какъв е точно модела на БРДМ-а с, който както сигурно вече сте чули снощи са загинали още 2-ма наши в Ирак. Как въобще е станало, нямаха ли люкове на пода тези машини ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
BRDM
Collapse
X
-
Michael Wittmann написаКато гледам наистина няма..... много много неадекватноmay the Force be with you
Comment
-
Гост
Thunderchief написаВсъщност проблема не е в машината, а в идиота повел колона от 16 машини по пръстена дига
Поначало трябва да има възможности за излизане поне от две или три страни. За пода също. Ако са се преобърнали и са се похлупили на люковете - кофти работа. Не знам има ли аналози на БРДМ с по-добри възможности за влизане и излизане....
И още - ако е рисков терена, трябвало е да са нащрек, най-добре вътре при затворени люкове. Плаващ е, все пак. Ама пък тогава видимостта е по-кофти и шансът от обръщане - по-голям.
Като има да става...
Не знам тренират ли ги тия работи сега, но повече трябва да се учат как да излизат от потопени машини, и то РАЗЛИЧНИ. По хубаво 20 дни да киснат в басейна, отколкото такива работи да станат.
И май карането трябва да е повече.
Han Solo написаче ти не погледна ли схемата на машината... къде ще набучат люк... БТР-80 също няма люкове на дъното , има отстрани, но и те са в горната част.... разпали ми се любопитството и сега ще се хвана да проверя как стои въпроса при другите танкове и БТРи
Comment
-
Абе вероятно се е виждало и още как. По принцип върху тия диги според разни кои познати дето са имали удоволствието няколко години доста да повъртят геврек из Ирак и Кувейт, има тесен път обаче върху него рядко се качва нещо повече от джип, а не 16 машини, тежащи между 2 и 10 тона всяка. А и самите диги представляват нарината и утъпкана пръст(просто други строителни материали като камъни и дървета няма а карането им е много скъпо) и идиота дето е водил колоната е трябвало да го предвиди. Да не споменаваме че като се покатериш на дигата си видим от километри щото си на най-високото място в радиус от доста километри и нищо не пречи да думнат първия и последния с някое РПГ(класика в жанра) и след това да ти устроят малка но съдържателна касапницаCan't talk! Got to Shoot!
Comment
-
Гост
Thunderchief написаАбе вероятно се е виждало и още как. По принцип върху тия диги според разни кои познати дето са имали удоволствието няколко години доста да повъртят геврек из Ирак и Кувейт, има тесен път обаче върху него рядко се качва нещо повече от джип, а не 16 машини, тежащи между 2 и 10 тона всяка. А и самите диги представляват нарината и утъпкана пръст(просто други строителни материали като камъни и дървета няма а карането им е много скъпо) и идиота дето е водил колоната е трябвало да го предвиди. Да не споменаваме че като се покатериш на дигата си видим от километри щото си на най-високото място в радиус от доста километри и нищо не пречи да думнат първия и последния с някое РПГ(класика в жанра) и след това да ти устроят малка но съдържателна касапница
Michael Wittmann написаАми точно за това иде реч, че някък си са се обърнали по гръб. И предполагам при удара са получили някакъв вид нараняване което им е попречило да предприемат нещо... или машината си е жив ковчег.
Comment
-
KG125 написа..........................
Повечето танкове имат т.нар. "десантен люк" на пода. Отваря се със зор, обаче е там. Ако нещо стане може да се изпълзи. Лщкът на корпуса е на различно ниво от тези на купола, което, макар и двата вида да са отгоре, дава възможност ако купола е похлупен, да остане малко място и да се излази отпред.
а Тъндъра обобщи нещата ясно - липса на елементарна преценка за опасноститеmay the Force be with you
Comment
-
Гост
Танковете не плуват, но минават под водата. Люковете им не се пречка за това при добро затваряне.
Comment
-
KG125 написаТанковете не плуват, но минават под водата. Люковете им не се пречка за това при добро затваряне.
а и да не говорим че става дума за бронирани машини а не точно за танкове.... десантния люк се отваря навъре ако машината е плаваща ако изпусне ключалката и ако има отворен люк в горната част на машината нали ти е ясно какво става... аз не съм виждал и не съм се качвал на БРТ БМП или МТ-ЛБ с люк на дъното... виж с люкове отзад или отстрани - да, но не отдолуmay the Force be with you
Comment
Comment