Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременна бронирана техника

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

невидими танкове! http://www.monitor.bg/world/article?...id=30&eid=1206
    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

Comment

AYB написа
      По тънка броня успешно може да се порази и с осколки; стига да имат достатъчна скорост и енергия.
      колко тънка броня, от каква осколка и на каква дистанция (при колко ВВ).
      въз ми е любопитна като как с осколки ще дупнеш М-113 L-VAS...примерно...впрочем какво пречи граната от РПГ да се ползва като мина? мился американците имат подобни още през 70-те.

tonev написа
      Ама че простотия, това е статия за деца и за неандерталци, като сложим на страна че като го гледаш в топловизора танка ще си "свети" съвсем нормално, за радар да не говорим, отделно дето малко кал и прах и ще се получават много забавни "картини"
      Last edited by Gaden Gogi; 02-11-2007, 11:32. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Gaden Gogi написа
        колко тънка броня, от каква осколка и на каква дистанция (при колко ВВ).
        въз ми е любопитна като как с осколки ще дупнеш М-113 L-VAS...
        Зависи как ще се проектира боеприпаса.

Comment

AYB написа
          Зависи как ще се проектира боеприпаса.
          M-да, сам човек лесно може да помести земята, зависи с колко дълъг лост разполага.

Comment

Просто не мога да повярвам, че никой не позна този стар танк (от края на
            седемдесетте).
            1. Английски "Чифтън" с експерименталните за него време бронирани листи тип "чъбхям" (chubham). Колко са ефикасни обаче не мога да кажа.
            2. Германска самоходна зенитна установка "Ятаган" на шаси на "Мардер". Въоръжение - 30 мм. автоматично оръдие "Раден".

Comment

Здравейте.Някой може ли да ми даде някаква информация за разработвания от Турция ОБТ Митюп.Проверих в Google ,но неможах да намеря нищо.

Comment

Denis написа Виж мнение
                Здравейте.Някой може ли да ми даде някаква информация за разработвания от Турция ОБТ Митюп.Проверих в Google ,но неможах да намеря нищо.
                Ako e това за което се сещам е кооперация на турците и Южна Корея.
                С две думи вариация на корейския K2.
                Ако не забравя ще поровя утре по бумагите.
                Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Абе за 60г нещо нещата не са се променили много

albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Ааа има развитие ,макар и с бавни темпове....

Sub sole nihil novi est

Comment

но перфектни решения няма

Comment

С този си пост каза ли нещо?
                        albireo написа
                        ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

кой?

Comment

Ти.
                            albireo написа

Comment

трябва да превеждам ли? ОК

Темата е Съвременна бронирана техника. Имаше постнати снимки на два танка с изпълнено с хумор, но по същество крайно невярно твърдение, че за еди-колко си години нищо не се променяло. Разбираемо е, не всеки е достатъчно запознат със съвременната бронирана техника. Последва постинг, правилно твърдящ, че напредък има.
                              Аз пък постнах снимка на екзплемпляр от категорията "съвременна бронирана техника", напълно унижощен, с кратък коментар, същността на който беше, че крайни решения няма. с, евентуално тъп, но все пак - елемент на хумор. може и циничен да е.
                              та така. радвам се, ако съм помогнал в разбирането на нещата.

ако пък трябва да отговоря кратко на последвалия поста ми въпрос - то - да.

Comment

Осъзнаваш ли, че "перфектни решения няма" е толкова генерална фраза че може да се каже абсолютно винаги за абсолютно всичко и съответно има нулева информационна стойност?
                                albireo написа

Comment

Working...
                                X