Въхх... Май че ще си остана без боза :not:
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За допълнителното брониране на бойните машини през ВСВ
Collapse
X
-
Би било много наивно да разчиташ че не знам, още повече че в самото начало на темата съм го споменал.
Та за да заслужа бозата (напитката е наложена като награда за заслуги от Парабелум): пантера камуфлирана като М 10 за Арденската операция, поразена с базука поради 'щото разликите в ходовата не могат да се скрият и камуфлажът не е свършил работа.
Доработките се: щитове на куполът, на корпусът и демонтирана командирска купола.
Comment
-
Между другото, едно въпросче (след като имаш интересна информация по борнирането): на www.onwar.com има информация за модификация на "Шърман", която малко ме изненада. Освен "Джамбо", който е ясен и е в серия от под 300 бройки, там е посочен друг тим "Шърман" - М4А3(76)W, който е с бронева защита 114-140 мм в предна проекция и 152 мм на кулата и е поризведен в 4500 бройки от март 1944 г. до края на войната. Подобна бронева защита на практика е сравнима със защитата на някои тежки танкове и изглежда много внушителна. Още повече на подобна голяма серия. Но пък машината е само с 2 тона и нещо по-тежка от стандартните М4А3 (а и оръдието е различно, което също влияе), което ми се вижда малко странно. Има ли някаква по-конкретан информация за тези модели в твоя източник? Да не би на сайта да са направили някоя грешка?
Comment
-
Ами това още на времето Имперъл беше казал, че е грешка, и аз не съм ровил, а от буквенното означение се разбира само че танкът е с "мокра" боеукладка.
А аз уж смених името на темата, а то си стои същото.
Сега да пробваме да качим картинката. Я стана, та това са два 1" листа на сандвич закачени на челният лист, както се вижда предпазват и капака на трансмисията, полева модификация на машините с 47 градусов челен лист. Ще се зарадвам ако някой има повече инфо от мен и/или още снимки.
BTW, а какво сте чували за Шерманите добронирани с листове от унищожени Пантери?
Comment
-
Уфф, аре от мене да мине: Гоги ти пита къде са се слагали допълнителни
бронирани плочи на пантерата - от версия Д до Г е имало само
при ходовата част и отстрани по бордовете и никъде другаде - поне по моя информация. Иначе сега ще ти потърса снимки.
Я вижте на какво се натъкнах, докато търсех:
Comment
Comment