Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АК-47, АКС-47,АКС-47УФ и 7,62ПК, ПКМ vs АК74,АКС-74,АКС-74У и РПК 74

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

майор написа Виж мнение
    Цоньо,ша пишеме двойка. Шегувам се! Номерата на упр. са ми яко изветрели...Но ти намекнах за упражнението изпълнявано в състав дозорна двойка/тренираше се в частите със спец.наз.- 2 боеца х 31 патрона в по 2 пълнителя/15+16/. Изпълнява се от движение без спиране. Стрелбата само от хълбок по направление/то по друг начин не става/.Изпълнява се за време и поразени цели. Броя на целите съм забравил. Определено е шибано и без добра подготовка...Ник намеква за нещо,ама не мога да щракна. Разстоянието на изстрел без прицел,мисля,че се доближава по-скоро до разстоянието на правия "снайперистки"/ако има такова понятие изобщо,аз лично не го приемам/, т.е. разстоянието м/у дулото на оръжието и пресечнета точка на траекторията на куршума и мислената надлъжна ос на цевта. И ми се въртят 182,5м за АК47 и 188.5 за АК-74. В зелената тухличка има нормално прилична информация. Иначе АКто е пушка като пушка-в ред ли е може да улучиш - зависи от теб...
    Има и още едно, но занего съм сигурен, че въобще неси чувал и е патент на войските на МВР от време оно и се казва СГУ, като се изпълнява в състава на наряда като започва с лекичко бягане....

Comment

майор написа Виж мнение
      Цоньо,ша пишеме двойка. Шегувам се! Номерата на упр. са ми яко изветрели...Но ти намекнах за упражнението изпълнявано в състав дозорна двойка/тренираше се в частите със спец.наз.- 2 боеца х 31 патрона в по 2 пълнителя/15+16/. Изпълнява се от движение без спиране. Стрелбата само от хълбок по направление/то по друг начин не става/.Изпълнява се за време и поразени цели. Броя на целите съм забравил. Определено е шибано и без добра подготовка...Ник намеква за нещо,ама не мога да щракна. Разстоянието на изстрел без прицел,мисля,че се доближава по-скоро до разстоянието на правия "снайперистки"/ако има такова понятие изобщо,аз лично не го приемам/, т.е. разстоянието м/у дулото на оръжието и пресечнета точка на траекторията на куршума и мислената надлъжна ос на цевта. И ми се въртят 182,5м за АК47 и 188.5 за АК-74. В зелената тухличка има нормално прилична информация. Иначе АКто е пушка като пушка-в ред ли е може да улучиш - зависи от теб...
      Лека корекция за въпросните метри:
      за АК47 и АКМ въпросния метраж е 145 - 150 метра и е свързана с балистиката на патрона. За това още мога да допълня, че без проблем се стреля на мерник "1" по цели които са на въпросната дистанция, че дори ималко над нея някъде към 180 метра с АК47. Лично съм го пробвал.
      За АК74 си е вярно.
      Относно точността на АК 47 мога да кажа някой неща и да покажа снимка. Отделно и снимка за точността на SLR -95 LHMB. Той DDD ги е виждал.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
        Има и още едно, но занего съм сигурен, че въобще неси чувал и е патент на войските на МВР от време оно и се казва СГУ, като се изпълнява в състава на наряда като започва с лекичко бягане....
        За метрите нема корекция! От колко време оно?
        Last edited by майор; 21-05-2009, 00:02.
        "Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...

Comment

майор написа Виж мнение
          От колко време оно?
          15-16 години. Първо има припкане, след като се излезе на стрелбището и се вдигне първата цел единия изстрелва ракета а другия пуца

Comment

Nick написа Виж мнение
            Мерси! Известно ми е, че се употребява както "АК", така и "АК-47", просто исках да видя кога се появява това наименование (номенклатура, казано на друг език). Аз имам руско ръководство от 60-те, където се използва само "АК", без определител "47".
            NICK, наставления,ръководства и т.н...много. Всякакави неща могат да се срещнат.
            Last edited by майор; 21-05-2009, 08:35.

Comment

tconiotconev написа Виж мнение
              15-16 години. Първо има припкане, след като се излезе на стрелбището и се вдигне първата цел единия изстрелва ракета а другия пуца
              Нема такова нещо...Онова е от 50-60г.,и си е за спец.наз.И двамата водят огън едновременно. Има големо припкане без спиране,иначе не се зачита.Стреля се по направление. Забавно е.
              Last edited by майор; 22-05-2009, 15:52.

Comment

Някой знае ли нещо за версия на АК за 7,62Х51 мм НАТО? Някъде бях мернал снимка.

Comment

Kramer написа Виж мнение
                  Някой знае ли нещо за версия на АК за 7,62Х51 мм НАТО? Някъде бях мернал снимка.
                  Так называемая "сотая" серия.В нее же входит и 5,56 НАТО. Оба калибра с недавнего времени на вооружении в некоторых российских спецподразделениях.
                  На излёте века взял и ниспроверг
                  Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

Amonit написа Виж мнение
                    Так называемая "сотая" серия.В нее же входит и 5,56 НАТО. Оба калибра с недавнего времени на вооружении в некоторых российских спецподразделениях.

не. няма такава версия, или поне няма официално показвана такава версия на който и да е вариант на АК. вероятно е байка или си е объркал нещо.

В стотната серия има варианти с НАТО 5,56 патрон (АК 101 и 102).

В кое наше или съветско ръководство се използва номенклатурата АК-47 (АКС-47 и т.н.)? Какво пише в "светлосивата книжка"?
                    Като изключим цитираното зелено, в никое. Защото такъв автомат няма.
                    Last edited by кало; 01-06-2009, 20:58.

Comment

кало написа Виж мнение
                      не. няма такава версия, или поне няма официално показвана такава версия на който и да е вариант на АК. вероятно е байка или си е объркал нещо.

В стотната серия има варианти с НАТО 5,56 патрон (АК 101 и 102).

Като изключил цитираното зелено, в никое. Защото такъв автомат няма.
                      Вы правы, АК за 7,62Х51 мм НАТО не входит в "сотую" серию.Но все же существует в отдельной серии.Часть этой версии АК,в несколько "европеизиранном" виде- с планками Пикатини,поставлялись на экспорт.
                      На излёте века взял и ниспроверг
                      Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!

Comment

вероятно се налага до го повторя. АК за 7,62х51 НАТО НЯМА. Ако има нещо, базирано на АК с този боеприпас, то това вече не е АК и е в единични бройки.
                        АК и неговите модификации се правят за 7,62х39, 5,45х39, 5,56х45

Comment

До сега намерих в Интернет единствено някакво производство на юго-"Застава"-та, но се касае за снайпер, не за автомат, и разни ловни карабини, но не е това. Ставаше въпрос за "assault rifle" Калашников 7,62х51 НАТО, с характерен пълнител за 20 патрона. Щом го намеря ще го пусна.

Comment

Значи намерих въпросното оръжие. Касае се за експортен вариант на М77 7,62Х51, производсто на "Цървена Застава". Прозвеждан е в три варианта-автомат, РПК, и снайпер. М77А1, В1 и А1В1. През войната в Босна е бил изключително ценен, но се е намирал в ограничени количества. Нашите "арсеналци" има от какво да се поучат. Един такъв експортен вариант, с пълнител за 30 патрона, каквито има испанската СЕТМЕ, модел "В"58, може да направи фурор на пазара.

Comment

И от какво точно имат да се "поучават" точно в този случай от Арсенал? И поради какво точно смяташ, че подобно пушкало би направило "фурор"?

Comment

Масово явление е в последните няколко години на Запад да се стремят към стария вариант за индивидуално автоматично оръжие 7,62Х51. Пример НК-417, белгийската СКАРТ във варианта 7,62Х51. Последните войни доказаха не-достатъчната пробивна сила на 5,56мм. И като се вземе в предвид, че те няма да дойдат на нашия 7,62Х39мм, нишата се очертава...

Comment

Working...
                                X