If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Понеже нямах много време сутринта да ти пиша защото тръгвах за работа, ще ти кажа, че това са юго изпълнения.
Първото отгоре е снайпер на базата на АК но ползва 7,92 мм маузерови патрони.
Отдоло имаш някакво сръбско измислено РПК ако мога да го кажа така т.е без значение дали е 7,62х39 мм или 5,45х39,5мм задната антабка за ремъка нетрябва да е на цевната кутия, а на приклада. Отделно това си е чист приклад за АК47.
Пак ти казвам, че ако ти трябва пълна информация за АК , РПК и ПК свиркай аз съм насреща.
Информативно за теб, а можеби и за останалите:
Навремето като карах курса за подборен, а и след това исках да си взема SLR, но да е направен така като аз искам т. да е с цевна кутия като на АК74 , да е с дълга цев 508 мм, да е с дулен спирачкомпенсатор като на АК74, приклад на АК74 общо взето един АК74 но с цев дълга 508 мм. За калибъра на тази играчка няма притенции дали ще е 7,62,.223 рем или 5,45/ за последния калибър мога само да спомена, че в България несе продава за ловни цели/.
Допълнително пова пушкало бих го тунинговал само с една двунога и някой бързомер или оптика с малка кратност, но задължително да е със скала пип ПСО-1
Цончо, понеже и аз нямам много време ще се постарая и аз да съм кратък: Да и двата автомата на снимките са събирани със сръбски кутии. Горният е .308 а долният е РПК.
Сега да ти обясня - аз не мога да купя каквото имаш или предпочиташ ти в БГ просто защото при мене отдавна (89та) вече няма внос на сглобено оръжие... Всичко което се купува се сглобява - било от БГ части или от ВЕПР, сръбски и т.н.т.
Това което мога аз да направя е да си събера каквото искам или, което все още е относително лесно - да си намеря стара РПК, оригинална, или съветска или БГ и да си играя с нея. Такава (сръбска) е долната пушка на снимката. Ето една възможност:
Тези пък са ми на 1ч. каране и са едни от най-добрите за Флорида, държал съм техни пушки, изработката е абсолютно перфектна, по-чисти ръбове и по-добро покритие имат от руските автомати а затворите ги пасват на ръка и се плъзгат напред-назад като на Зиг.
Погледни ги ако обичаш и си кажи мнението. Те събират повечето автомати върху чешки и български кутии, като БГ частите са с по-добро качество.
Въпросите са ми :
1. Не ми харесва в никакъв случай приклада на РПК, има ли някакъв технически проблем ако се смени с нормален АК приклад ?
2. Цевта остава така както си е на картечницата ако правилно съм те разбрал - не се скъсява, само компенсатора се сменя с този от 74 ?
Калибъра е 5.45Х39 (виж от същият линк 5тата снимка от горе на долу - АК-74 със приклада и ложа от светло дърво) Калибъра ми е важен да е този за да мога да духам в бъдеще руските излишъци и през Смита за който ти писах.
3. Оригиналната ложа на РПК също не ми харесва - има ли възможност като размер да се замени с ложа от нормален автомат или трябва да се прави ?
4. Може ли да се махне двуногата ?
5. ПРК-то мисля няма шина от ляво за закачане на оптика или бъркам ?
Ще пречи ли на механиката вътре в кутията ако се закачи ?
За сега се сещам само за това, дано не те занимавам с много глупости, благодаря предварително.
NICK, Отвори ми генерално очите. Това второто въобще не го знаех.Благодаря. Информация за това,което е изработвано за Балканските страни по принцип/снимков материал/.Ако не те затруднява разбира се.
"Тяжело в деревне без Нагана, когда у соседа есть!..." ... ...
.38 Super здравей, моето "некомпетентно" мнение е,че щом ще взимаш нещо на базата на АК спази едно правило: да бъде с BG цевна кутия. Препоръчвам ти кал. .223 или 7.62х39./това вече си е твой избор в зависимост от целта и начина на забавление/. Не те разбирам защо ти е РПКто/няма да ти даде по-добра група/. Ако пък те интересува дължината на цевта обърни внимание и на други модели SLR,ako се произвеждат още. А за останолото,за което питаш: ДА, в зависимост от модела всичко може да се направи-въпрос на майстор...И оше нещо:не прави компромис с цената на оръжието за сметка на качеството.
.Препоръчвам ти кал. .223 или 7.62х39./това вече си е твой избор в зависимост от целта и начина на забавление/.о.
Зависи за какво ще се ползва оръжието - ако е за спортна стрелба или лов на хищници - да избора е добър, но ако е за лов на по-едър дивеч и двата калибъра определено са много слаби. Лично аз имам две карабини кал.3006 - болтова ЧЗ-550 с оптика и ПА Броунинг ЛонгТрак с мех. мерник. Имам и две "флоберки" - болтова и ПА, но те са само за развлечение.
.38 Super здравей, моето "некомпетентно" мнение е,че щом ще взимаш нещо на базата на АК спази едно правило: да бъде с BG цевна кутия. Препоръчвам ти кал. .223 или 7.62х39./това вече си е твой избор в зависимост от целта и начина на забавление/. Не те разбирам защо ти е РПКто/няма да ти даде по-добра група/. Ако пък те интересува дължината на цевта обърни внимание и на други модели SLR,ako се произвеждат още. А за останолото,за което питаш: ДА, в зависимост от модела всичко може да се направи-въпрос на майстор...И оше нещо:не прави компромис с цената на оръжието за сметка на качеството.
Aми РПК-то заради по-солидната кутия и по-дългата и мисля, по-дебела цев. Максималната дистанция на която стрелям обикновенно на открито е 100-150м. като най-често стреляме по падащи мишени (пожарогасители, компютри, кегли) на около 50-70м. Аз стрелям по такова нещо с дубъли а мисля, РПК-то ще ми даде по-добри попадения просто защото прицелните му спецификации са за малко по-дълги разстояния от нормален АК. СЛР няма да откажа, стига да има наоколо...Определено ми трябва в 5.45Х39 защото 1.Тези патрони в момента са много евтини при мене, това са руските военни излишъци и 2. Искам нататъка да си взема една М4 - S&W M&P 15r, която е под този калибър, дефакто е направена да стреля руският патрон. Като качество е много добра, ще мога да използвам патроните в двете пушки, ако трябва да си играя с М4 за в бъдеще единствено ще ми трябва горен ресивър (например от Н&К416 или нещо по-дълго) и изобщо ще е занимавка.
Аз предпочитам български кутии или комплекти, каквото мога да докопам. Няма да откажа и руски такъв, та и сръбски ако трябва. В интерес на истината има една фирма, в момента не мога да се сетя името, но те правеха РПК за наемниците, та те правят кутии за РПК с извънредно добро качество - удебелени са около нитовете, материала е много качествен, мисля даже имат и руски машини и специалисти при тях. Ако изровя информацията ще я сложа тук, но в края на краищата дори и най-лошото копие на АК пак ще стреля без проблем, аз обичам да имам добре изработени оръжия но не робувам задължително на правилото, че по-скъпото е по-добро. Както обаче и да го гледаш, то си е горе-долу вярно... Аз имах на времето китайски калашник и го махнах - абсолютно дърво беше и на външен вид и като качество и единственото му достойнство беше, че стреляше непрекъснато, нищо друго. Е... и аз имах автоматичен затвор и компенсаторна муфа, което по онези времена беше разрешено да притежаваш но не и да го имаш инсталирано на оръжието...
... Имам и две "флоберки" - болтова и ПА, но те са само за развлечение.
Спомена флоберка, болтова ? Събирам мнения за такава, беше ми препоръчна ЧЗ 452 Лукс и като я сравнявам с другите от които да избирам много ми харесва. Можеш ли да дадеш мнение по въпроса ако не те затруднява ? Благодаря предварително.
Нямам впечатления от ЧЗ 452, така че не мога да дам мнение. Моята пушка е болтова ТОЗ-8 с тежка цев /когато я купих преди години беше еднозарядна, но в последсвие монтирах пълнител от Бърно/. Мога да кажа че е много надеждно и прецизно оръжие - доволен съм и нямам никакви забележки. Другата пушка е ПА ТОЗ-99 с 10 и 5 зарядни пълнители - също съм много доволен. Известно време ползвах болтова Бърно-1 - не е толкова прецизна като ТОЗ-8, но е много безотказна и удобна.
Прав си NICK. Помогна достатъчно. Благодаря ти! .38SUper, дистанцията за стрелба не е голяма,така,че всичко ще ти свърши работа.Разликата м/у АК и РПК на практика не се усеща.Само дето РПК е по-неудобно.За това се явява излишно оръжие като концепция. Щом си решил - ползвай сръбското РПК.Доколкото си спомням трябва да има оребряване на цевта донякъде.
Двуногата на РПК не е проблем да се махне, планки от ляво за оптиката има само на някои, но не проблем според мен да се монтират. За другото не съм сигурен.
Цончо, понеже и аз нямам много време ще се постарая и аз да съм кратък: Да и двата автомата на снимките са събирани със сръбски кутии. Горният е .308 а долният е РПК.
Сега да ти обясня - аз не мога да купя каквото имаш или предпочиташ ти в БГ просто защото при мене отдавна (89та) вече няма внос на сглобено оръжие... Всичко което се купува се сглобява - било от БГ части или от ВЕПР, сръбски и т.н.т.
Това което мога аз да направя е да си събера каквото искам или, което все още е относително лесно - да си намеря стара РПК, оригинална, или съветска или БГ и да си играя с нея. Такава (сръбска) е долната пушка на снимката. Ето една възможност:
Тези пък са ми на 1ч. каране и са едни от най-добрите за Флорида, държал съм техни пушки, изработката е абсолютно перфектна, по-чисти ръбове и по-добро покритие имат от руските автомати а затворите ги пасват на ръка и се плъзгат напред-назад като на Зиг.
Погледни ги ако обичаш и си кажи мнението. Те събират повечето автомати върху чешки и български кутии, като БГ частите са с по-добро качество.
Въпросите са ми :
1. Не ми харесва в никакъв случай приклада на РПК, има ли някакъв технически проблем ако се смени с нормален АК приклад ?
2. Цевта остава така както си е на картечницата ако правилно съм те разбрал - не се скъсява, само компенсатора се сменя с този от 74 ?
Калибъра е 5.45Х39 (виж от същият линк 5тата снимка от горе на долу - АК-74 със приклада и ложа от светло дърво) Калибъра ми е важен да е този за да мога да духам в бъдеще руските излишъци и през Смита за който ти писах.
3. Оригиналната ложа на РПК също не ми харесва - има ли възможност като размер да се замени с ложа от нормален автомат или трябва да се прави ?
4. Може ли да се махне двуногата ?
5. ПРК-то мисля няма шина от ляво за закачане на оптика или бъркам ?
Ще пречи ли на механиката вътре в кутията ако се закачи ?
За сега се сещам само за това, дано не те занимавам с много глупости, благодаря предварително.
Виж гледах ти още един пост и затова ще се помъча преди да ти отговоря подробно да ги посъбера:
Aми РПК-то заради по-солидната кутия и по-дългата и мисля, по-дебела цев. Максималната дистанция на която стрелям обикновенно на открито е 100-150м. като най-често стреляме по падащи мишени (пожарогасители, компютри, кегли) на около 50-70м. Аз стрелям по такова нещо с дубъли а мисля, РПК-то ще ми даде по-добри попадения просто защото прицелните му спецификации са за малко по-дълги разстояния от нормален АК. СЛР няма да откажа, стига да има наоколо...Определено ми трябва в 5.45Х39 защото 1.Тези патрони в момента са много евтини при мене, това са руските военни излишъци и 2. Искам нататъка да си взема една М4 - S&W M&P 15r, която е под този калибър, дефакто е направена да стреля руският патрон. Като качество е много добра, ще мога да използвам патроните в двете пушки, ако трябва да си играя с М4 за в бъдеще единствено ще ми трябва горен ресивър (например от Н&К416 или нещо по-дълго) и изобщо ще е занимавка.
Аз предпочитам български кутии или комплекти, каквото мога да докопам. Няма да откажа и руски такъв, та и сръбски ако трябва. В интерес на истината има една фирма, в момента не мога да се сетя името, но те правеха РПК за наемниците, та те правят кутии за РПК с извънредно добро качество - удебелени са около нитовете, материала е много качествен, мисля даже имат и руски машини и специалисти при тях. Ако изровя информацията ще я сложа тук, но в края на краищата дори и най-лошото копие на АК пак ще стреля без проблем, аз обичам да имам добре изработени оръжия но не робувам задължително на правилото, че по-скъпото е по-добро. Както обаче и да го гледаш, то си е горе-долу вярно... Аз имах на времето китайски калашник и го махнах - абсолютно дърво беше и на външен вид и като качество и единственото му достойнство беше, че стреляше непрекъснато, нищо друго. Е... и аз имах автоматичен затвор и компенсаторна муфа, което по онези времена беше разрешено да притежаваш но не и да го имаш инсталирано на оръжието...
². Значи да започнем съвпросния модел дето е бил за наемници: Лично аз такова чудо несъм чувал, но знам че руския завод " Молот" правят карабини "Вепр" на които цевните китии са от щампована ламарина, а участъка където е цевта е допълнително усилен точно като на въпросната РПК. Та има някаква американска фирма която го вкарва в САЩ и го пипва тук и там, като се получава наистина нещо успешно за това ти показвам това http://www.robarm.com/mainpage.htm значи същото е в следните калибри 5,45мм ; .223 рем и 7,62х39 мм.
Оръжието леко коприра галила, но в това няма нищо лошо. Мерните му прибори са полудиопрични или т.н. гост ринг.
²². За продуктите на Арсенал: От продуктите на Арсенал съм ползвал и то изключително мното следните дълги нарезни леки стрелкови оръжия, а така също и ловни следните модели и модификации основаващи се на АК / в това влиза носене, стрелба лов и привеждане към нормален бой/: АК-47, АКС-47, АКС-47УФ, АК74Н, АКС-74У; РПК74; РПКС74Н и личния SLR 95LHMB.
²²². Това е тук е адреса на американския филиял на арсенал http://www.arsenalinc.com/index.htm , а това тук на Арсенал - казанлък http://www.arsenal-bg.com/hunting.htm .
Разгледай всички модели и и питай защото за всеки има много специфични неща. Ако желаеш ще ти направя сравнение на единия с другия модел, като ти изложа + и -.
Значи мога да ти снима една моя статия дето съм писъл за SLR и да я кача.
П.П. Значи за това което искаш и все пак ако държиш продукта или оръжието да е на базата на АК като същото ще го ползваш за стрелба до 300 метра и съответно да е в калибър 5,45 и същото да е супер точно + възможност за монтаж на оптически мерник веднага вземай РПК74Н и няма да сбъркаш.
Информативно
Цонев, Супер желае да притежава оръжие с което да се забавлява.То трябва да бъде на определена цена, да употребява евтини боеприпаси,да е здраво и същевременно да му даде възможност да прояви уменията си.Според законите им/само предполагам/ ще тренира само на единична,т.е.няма да има интензивна стрелба.При това положение к,вото и да вземе ще му върши работа.Тези пичове явно са навитаци да придобият умения. Моят "некомпетентен" съвет е:Super вземи най-евтиното 7,62х39. "Издухай" го на дистанция 100-50м/150/ .Стани добър от всяко положение/вкл. и от движение/.Щом си добър с АК,ще бъдеш и с всичкото друго от този клас.Тогава си вземи нещо най...
Comment