Интересуват ме мнения на хора използвали двете винтовки в последните години - плюсове и минуси. Ако някой също има мнение за National Match или може да я сравни като плюсове и минуси с горните две ще съм много задължен. Имам доста информация и хора които да питам но ме интересуват и вашите мнения и предимно впечатления от точност до 300м., контрол при дубъли и възможност да се слага по-прецизна оптика от порядъка на Х4 или устройства от сорта на Eotech(дефакто особености на горната релса). малко или много това е въпрос, продължаващ разговора за М14, така че нека да изкарам и аз малко полза от препирните 
Държал съм всичките изброени модели, стрелял съм с М14 и М21 преди няколко години, в момента не ме интересуват ттд от интернет а просто впечатления от хора стреляли или притежаващи оръжията. Аз например я намирам за съвсем малко по-тежка от колкото бих искал от подобна пушка но не е нищо закоето да се притеснява човек. Чувал съм, че някой оптики идват твърде ниско и пречат на работата със затвора а ако се качат по-високо се променя удобството на "прикладването" (не е най-точно преведено - на английски е "chick weld")
Смятам да презареждам за в бъдеще, така че ако някой може да добави 2 думи и за това, например особености на патрона, също ще ми е от голяма полза.Спрял съм се на Дилън ако някой реши да коментира тази точка.
Благодаря предварително на участващите.
Бъдете здрави.

Държал съм всичките изброени модели, стрелял съм с М14 и М21 преди няколко години, в момента не ме интересуват ттд от интернет а просто впечатления от хора стреляли или притежаващи оръжията. Аз например я намирам за съвсем малко по-тежка от колкото бих искал от подобна пушка но не е нищо закоето да се притеснява човек. Чувал съм, че някой оптики идват твърде ниско и пречат на работата със затвора а ако се качат по-високо се променя удобството на "прикладването" (не е най-точно преведено - на английски е "chick weld")
Смятам да презареждам за в бъдеще, така че ако някой може да добави 2 думи и за това, например особености на патрона, също ще ми е от голяма полза.Спрял съм се на Дилън ако някой реши да коментира тази точка.
Благодаря предварително на участващите.

Бъдете здрави.
...
... 
но все още се двуомя между двата посочени варианта. Най-вероятно ще е скаут-а. Имал съм и АК преди години и го махнах с още много други пушки и да ти кажа честно всичките АК и разновидности са ми абсолютно безинтересни с изключение на, разбира се ако попадна на нещо от по-старият внос, когато не събираха комплекти а внасяха цели оръжия - СЛР или каквото и да е на фрезована кутия и с българска или руска цев под 7.62. Ще ми се да си намеря сръбски кринков или да ми съберат сгъваем АК от БГ части ама цената накрая ще стигне почти до тази на М14 а като се сетя, че китаеца ми го продадох 95та за $75 и ми се плаче...
Comment