Тъйкато ми предстои закупуване на лично оръжие съм се спрял на Walther P38.Бихте ли дали някой мнения за това оръжие.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Walther P38
Collapse
X
-
Гост
Това е отличен пистолет по мое мнение, но е малко тежък и голям за носене от цивилен. Става идеално, но за фронтаМАТРОС написаТъйкато ми предстои закупуване на лично оръжие съм се спрял на Walther P38.Бихте ли дали някой мнения за това оръжие.
По начало по-малкото оръжие се носи по-удобно, а пък върши почти същата работа. Например Валтер Р 5 , не съм сигурен имаше ли вариант "Компакт". Има и вариант на П38 - П-4, същия е като класическия, но е малко по-умален и олекотен.
Минуси - само 8 заряден е. Има други модели, с по 12-15 патрона.
Ако не държиш на 9 пара калибър, може да вземеш някой "9 къс", например малка Берета.
Макар че, в цялата тая работа "на вкус и цвет товарищ нет". Наистина е много индивидуално.
Каквото ти хареса, това е.
За повече - в "Традиция" има истински познавачи.
Comment
-
Колега, П-38 не се произвежда - оригинален такъв- от края на ВСВ. След войната немците започват да го произвеждат под името П-1-с олекотена алуминиева рама. Също така французите го произвеждат- фирмата Манурин. През 80-те години на миналия век, сред колекционерите на Запад е забелязан повишен интерес към всичко немско и въз основа на това фирмата Маузер пуска реплика- под реплика разбирай стрелящо животно под 9х19, но произведено както едно време без сплави и тем подобни-под името Маузер П-38.
Та сега е момента да попитам ти кой от тези всичките модели ще купуваш? Питам те, защото ако купуваш оригинален П-38 от войната, той определено е сдал багажа-износена цев, луфтове и прочие- не става дори да плашиш кокошките, ако купуваш някои от следвоенното производство добре, но първо ги огледай да не се окажат сол ташак- много фирми в България напоследък внесоха употребявано оружие, което след кратък процес на разкрасяване изнесоха на пазара на атрактивни цени.
Трябва да вземеш със себе си човек който разбира.
И накрая да те попитам - за какво ти е точно този модел? Ако си колекционер, да си го купиш. Ако искаш да се похвалиш пред някой скинчета - разбирам го. Но при положение, че едва ли не за същата цена ще си вземеш някой звяр с 15+1, не си струва точно този пистолет да купуваш. Но, това си е мое лично мнение.Ако си истински маниак вземи го - пистолета е добре балансиран. Стреля отлично и не е капризен към замърсяване и смазки.
Ти сам си решаваш!!!!
Успех! :tup:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
-
Пистолета е много добър,зависи в какво състояние ще го намериш.Продава се предимно като колекционно оръжие.Големшък е за скрито ежедневно носене,но пък си е 9пара, има си самовзвод и механиката му е надеждна.Преценявай с оглед габаритите си и ръката си.Ако това ще ти е единственото оръжие и не мислиш да си вземаш и друго КНО, по-добре вземи нещо по-ново.Поздрави.СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !
Comment
-
Гост
При условие, че има съвременни пистолети като Глок, Зиг-Зауер, Берета...да даваш пари за вехтории не смятам, че е разумно. Но ти си знаеш...
Comment
-
Рамите от алуминиева сплав при модела Р-1 се оказват слаби в участъка на заключващия клин, където се пукат. Почти всички, които съм виждал имат усилващ шестостенен нагел в този участък.Parabellum написа..След войната немците започват да го произвеждат под името П-1-с олекотена алуминиева рама. Също така французите го произвеждат- фирмата Манурин. .
Успех! :tup:
Имам оригинален Р-38 и го познавам доста добре. Никога не бих го носил като лично оръжие.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Не си заслужава да се купува П 38, той е военновременно производство и сега цялата му механика е остаряла( стареене на стоманата), така че е подходящ само за колекционни цели. При употреба е възможно чупене на пружини. Аз също мислех върху този вариант и предпочетох да си купя Валтер Р 99. Перфектно оръжие което напулно може да се счита за наследник на Р 38.
Comment
-
Зравейте приятели Понеже и аз съм фен на старите немски системи пистолети(Р-08 и Р-38) съм се насочил към закупуване на нещо подобно Не храня илюзии,че бих носил подобно оръжие за самозащита в града Не успях да събера за нов ЛЮГЕР и се спрях на Валтер Р-1 в един столичен магазин Относно проблема със слабите алуминиеви рами знам,че Р-1 произведени след 1976 наистина са усилени с шестостенен нагел Този,на когото се спрях е от 1979(наборче),прослужил в Бундесвера Притеснява ме не-малкия луфт между затвора и рамата Дайте съвет моля"С НАМИ БОГ"
Comment
-
Номерата съвпадащи ли са? Ако всички съвпадат, няма проблем. По принцип хлабините (в определени граници, разбира се) повишават надеждността при работа в замърсена среда. Критична е хлабината между чашката на затвора и задния край на патронника, която се проверява със специален калибър; обърни се към оръжейник по този въпрос, ако имаш съмнения.petresko написа.. Притеснява ме не-малкия луфт между затвора и рамата. Дайте съвет моляНикто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Гост -
:kill_myse Преди години ми беше попаднал един Валтер Р-38, ама толкова измарукан, че имах чувството, че ще се разпадне тутакси. Даже беше хромиран или нещо подобно, за да се скрият малко язвите и ръждите! На стрелбището в Столник го пробвахме, цяла сюрия, все ченгета, все майстори стрелци! Гърмеше си безотказно и много точно. А луфтовете му бяха, да си пъхнеш пръста под блока!
:rock: След това намерих един Валтер-НР ! Дойде в оригиналната мукавена кутия - розовичка и отгоре нарисуван пистолета със златничко. Абе супер! Предвоенно производство! И луфтове много-много нямаше и оксидацията му оригиналничка. Пак на Столник, един друг корифей - Арлин Антонов, гръмна с него по една мишена. И като изскочи пластината отгоре и като го тресна по веждата - мани мани! Да, ама после иди го сглоби. Всичките му чаркове се изсипаха из тревата, та докато ги намеря падна голямо пълзене.
:sm186: Оказва се, че тази пластина отгоре е слабото място на този пистолет. Тя е стоманизирана и отдолу има 4 ушички, с които се захваща за блока. Ако речеш малко да я напънеш се троши най-ненадейно и иди търси такава нова! Като падне пластината, пада и мерника, а след него още два чарка - едни щифтчета и две пружинки! И няма намиране! За някой! :1087:
:38: Всъщност за колекционни цели пистолета е разкош! Ама за купуване, като оръжие за работа, самозащита, и пр., вече е безнадеждно остарял!!! :wo-oh:
За такива нужди има цял куп нови пистолети, които могат да задоволят всеки вкус!!!
А Валтер Р-38 оставете на нас колекционерите! :tup:
:fahr39:От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Comment
Comment