Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Walther P38

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Здравейте пак На скоро се здобих с дългоочакваният пистолет-Р-1 от 1979та с усилена рама Директно от районното отидох да пострелям с него,на 25м прав с две ръце вкарах 30 куршума в мишената в група с диаметър приблизително 20 см,което за мен е доста добре Пистолета наистина не става за ежедневно носене,но е перфектен за фенове на класиката и точната стрелба Още не мога да му се нарадвам и постоянно ми е в ръцетеИма един проблем обаче-не знам как да разглобя пластината,ударната игла,мерника и щифта указващ наличието на патрон в патронника(това за което споменава танкиста от Харков)Молиа помогнете ми да се справя с това
    ПП-Извинение към АУВ,вече не мисля,че "халюмина" е неподходящ за производство на оръжие
    "С НАМИ БОГ"

Comment

petresko написа
      ...-не знам как да разглобя пластината,ударната игла,мерника и щифта указващ наличието на патрон в патронника,,,
      Пъхаш отвертка с подходящ размер между пластината и челото на затвора и натискаш напред и нагоре. Поставянето й обратно става с помощта на леко почукване с гумен чук. (Въпрос - а нужно ли е да я сваляш?)

petresko написа
      ...вече не мисля,че "халюмина" е неподходящ за производство на оръжие
      Когато оригиналната конструкция е изчислена за стомана, репликирането й от алуминий очевидно не дава добри резултати. Когато рамата е проектирана от самото начало за съответната сплав е друга работа. Технология и конструкция са неразделни, както всеки инженер ще ви каже.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Честно да си кажа няма належаща нужда от тази манипулация,но си мисля,че в отвърстието на иглата се трупа нагар и периодично е добре да се почиства От друга страна ми е интересно как става това При подпъхването на отверката челото на указатела за наличие на патрон в каква позиция трябва да бъде?
        "С НАМИ БОГ"

Comment

petresko написа
          ... При подпъхването на отверката челото на указатела за наличие на патрон в каква позиция трябва да бъде?
          Указателят се показва от челото на затвора, но сложиш ли нещо пред него, той се прибира с минимално усилие.

При сваляне на капачето основното усилие трябва да е нагоре, а напред не толкова много. Аз лично използвам една по-голяма отвертка и удрям дръжката с длан. С лявата ръка придържам затворния блок, с нейните пръсти предната част на отвертката, а с дясната удрям леко дръжката. Като го направиш веднъж ще изработиш усет коя част колко е стегната.

Нагар по иглата се натрупва само ако използваш некачествени патрони, които изпускат покрай капсула.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

:kill_myse Моя съвет е колкото може по-малко да ръчкаш тази пластина!
            :tdown Защото ще я натиснеш по-силничко и може някое от ушичките да се счупи! Самата пластина е стоманизирана и е много серт! При малко по непремерен натиск, може да се счупи и ще имаш сериозен проблем! После наистина, какво има толкова да бърникаш вътре? Достатъчно е един път да отвориш и да почистиш и смажеш леглото на ударника, указателя и пружината. Също и леглата на двата щифта, и малките пружинки около тях, които са под мерника. И повече не барай там, ако искаш да имаш изправен пистолет! А, като го сглобяваш, трябва много внимателно да напъхаш пластината под мерника и както Ник те съветва, с гумен чук или нещо подходящо, леко, но настойчиво да я вкараш на мястото и. После няколко пъти провери внимателно, дали пластината лежи в леглото и дали при дръпване с ръка няма да тръгне напред и да се разглоби. Така както го описах по-горе. При недобро напъхване в леглото и при стрелба може да се случи случка! И после изделието да става само за стена!
            :rock: Ако гориш от желание след стрелба да чистиш пистолета, по-добре да не разглобяваш пластината, а със спрей можеш да вкарваш смазка под нея. После обаче ще ти пуска мазало по дрехите и ръцете! :1087:

:fahr39:
            От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Нещо във връзка с алуминия: Чист алуминий при изработката на пистолетите, не се употребява. Употребяват се алуминиеви сплави (Дуралуминий, Електрон и др.), които по якостни характеристики не отстъпват на редица марки стомани. Даже дуралуминия се закалява! Като относителното им тегло е около 2,7-2,8 г/см^3, а това на стоманите е 7,8 г/см^3 - т.е. доста по-леки са.

Comment

AYB написа
                Нещо във връзка с алуминия: Чист алуминий при изработката на пистолетите, не се употребява. ...
                Сериозно? Ах, това е скъпоценна информация, никога не бях чувал за алуминиеви сплави. Век живи, век учись!

Comment

Nick написа
                  Сериозно? Ах, това е скъпоценна информация, никога не бях чувал за алуминиеви сплави. Век живи, век учись!
                  Това уточнение го направих, защото като се каже "алуминий", обикновено се разбира, че това е мек и слаб метал. А алуминиевите сплави са нещо съвсем друго. Изобщо не отстъпват по здравина на доста марки стомана.

Comment

Интересно,какво е черното покритие върху олекотената,"алуминиева"рама Мисля че при нея няма необходимост от защита против корозия Вероятно е боя Ако има други предположения ще се радвам да ги прочета
                    ПП-2500лв за МР-40 в оръжеинеят магазин на Витошка,как ви се струва?
                    "С НАМИ БОГ"

Comment

Вероятно е някакво електрохимично покритие.

Comment

Ето едно пищовче с оригиналния кобур и едно МР-40 за разкош
                        От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

Но Шмайзер-а си е велика работа! Личи си, че е правн с мерак

Comment

Това МП-40,което се продава е с немски,армейски,приемни кодове и вероятно е трофей Има и МР-41
                            "С НАМИ БОГ"

Comment

AYB написа
                              Вероятно е някакво електрохимично покритие.
                              Черна боя.

Comment

Защо боя Ник,по икономически съображения ли?
                                "С НАМИ БОГ"

Comment

Working...
                                X