Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пистолет или револвер? Предимства и недостатъци.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Ник,като писах за радиалните драскотини имах предвид драскотина,която излиза от диаметъра на капсула почти до ръба на дъното на гилзата.
    СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Стич написа
      Ник,като писах за радиалните драскотини имах предвид драскотина,която излиза от диаметъра на капсула почти до ръба на дъното на гилзата.
      Леле-мале! Не, това определено не е нормално. Според мен иглата заклинва, но може да е поради нейната деформация, а може да е поради натрупан нагар или други замърсявания. Руските патрони са особено замърсяващи, защото са лакирани (стоманена гилза) и често изпускат газове край капсула.
      Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
      A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Nick написа
        В крайна сметка, показахме чертежите на проекта и всичко се размина мирно (дори ни предложиха отстъпка на техните услуги, ако получим проекта и работим в района), но се стигна до показване на оръжие като демонстрация за решимост. Пистолет нямах, иначе и пистолет щях да извадя в тази ситуация.

А ако имаше револвер?... :mhehe:

Всъщност въпросът ,който наистина ме интересува е : получихте ли проекта... :lol:

Comment

Todor Pavlov написа
          А ако имаше револвер?... :mhehe:

Всъщност въпросът ,който наистина ме интересува е : получихте ли проекта... :lol:
          Не, не го получихме. Клиентът беше Atlanta Gas Light, а газопроводът минаваше през едни от най-живописните места в САЩ. Започваше от Чатануга, Тенеси, минаваше през Чикамога (Chikamauga and Chattanouga National Military Parks, място на сериозни сражения по време на Гражданската война с много мемориали) и свършваше в Атланта. Каките в споменатия квартал не успях да видя.

Ако имах револвер? Хм... Най-малкото щях да покажа, че го имам. Една стърчаща от колана дръжка, показана в подходящ момент може да свърши добра работа.
          Last edited by Nick; 08-12-2006, 21:50.
          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

[QUOTE=Nick]

Усилените патрони за КП могат да повредят всяко оръжие, дори най-качественото.

Така е, само че останалите такива патрони ги прекарахме през един ожулен Р-38 и нямаше никакви проблеми.
            СМЕЛОГО ПУЛЯ БОИТЬСЯ,А В ПЬЯНОГО - ХРЕН ПОПАДЕШЬ !

Comment

Да питам нещо малко извън темата; Някой знае ли линк, от където може да си сваля учебници по вътрешна и външна балистика? Но само на български или руски да са, защото иначе няма да ми вършат никаква работа. Аз съм събрал малко материали по тези теми, но са доста разпиляни и недостатъчни като обем.

Comment

AYB написа
                Някой знае ли линк, от където може да си сваля учебници по вътрешна и външна балистика? Но само на български или руски ...
                Ето един руски учебник за военните ВУЗове: http://publ.lib.ru/ARCHIVES/K/KIRILL...v_V._M..html#1

Нужен ще ти бъде Djvu браузър за да отвориш файла. Пълната версия ще ти позволи и печатане. Ето откъс от учебника:

Имам доста други, но на език, който ти не харесваш и не в електронен вариант. По принцип сериозните неща са все още на хартия.

Приятно четене на увлекателните формули (как си с диференциалните уравнения?)

Comment

Nick, благодаря ти, че се отзова!!! Тази книга я имам и то сравнително отдавна. Аз даже качвах някои неща тук във форума, точно от нея. Но все пак ти благодаря !!!

Сега за езиците; Въпроса не опира до това дали ги харесвам или не, а да ли мога да ползвам литература на съответния език. Иначе дали е английски, немски, френски, китайски, ми е все тая... Аз съм учил английски, обаче не го практикувам и съм толкова "бос", че няма смисъл да се напъвам излишно. По принцип езиците не ми се отдават много, много...

С диференциалните уравнения съм общо-взето добре. Нали завърших физика, не че ме бива много, но все пак знам по нещо.
                  Last edited by ; 14-12-2006, 17:36.

Comment

AYB написа
                    ...С диференциалните уравнения съм общо-взето добре. Нали завърших физика, не че ме бива много, но все пак знам по нещо.
                    В такъв случай потърси по Нета труда "How Do Bullets Fly" - 99% графики и сериозни уравнения. Дори и не ти трябва английски, след като си завършил физика. Ще се ориентираш без проблем само по графиките и векторните диаграми. Този труд е най-доброто, което съм срещал по Интернет и съм убеден, че ще ти хареса. Разглежда дори Кориолисовия ефект, който въщност не е толкова изразен при куршумите, осезаем е само при артилерията. В момента не мога да намеря линка. Ако все пак го открия, ще го сложа тук.

ПП. Ето го:

bullet, exterior ballistics, firearms, trajectory, aerodynamics, stability, ballistics
                    Last edited by Nick; 14-12-2006, 18:04. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Ще го направя! Мерси много!!!

Comment

Горната информация от друг сайт:

Comment

Да, ще го прегледам задължително!

Ще дам адресите на сайтовете, които са ми известни на мен:

BATIK77 adalah tempat permainan online gacor yang sedang viral di social media karena banyak artis papan atas yang memainkan game tersebut sehingga bisa sepopular ini di tahun 2025.

Comment

Всъщност един от руските сайтове го е превел. Както казах, един от най-добрите трудове по външна балистика в Нета и всеки го цитира.

Comment

Точно това щах да ти кажа. Забелязах го. Е значи още по-добре, така информацията става достъпна за по-широк кръг потребители.

В първия сайт, който съм дал, има много добри балистични калкулатори. Свалят се напълно безплатно и са полезни особено много за ловците, които използват нарезно оръжие. Така че ако има сред форумчаните запалени ловци, си ги свалете, ще са ви от полза!
                              Last edited by ; 14-12-2006, 19:34. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

ALTERNATIVE DOMAIN: ZAMUNDA.CH | Замунда - най-голямата българска peer 2 peer общност. Социална мрежа за споделяне на информация и забавление.

торент - линкос - US Army-Pistol Training Guide

Comment

Working...
                                X