Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сравнение на някои типове леко пехотно оръжие
Collapse
X
-
Че АК-12 не е революционен скок, не е. Да се твърди, че разликата "практически е нула" е малко несериозно и, по мое мнение, не подхожда на този форум (според мен, тъй като имам високо мнение за БС).
По-нагоре беше споменато, че автоматът, сам по себе си, не печели войни, естествено. Същата логика обаче трябва да бъде и тук - автоматът е съвкупност от фактори, подобряването на които води до повишаването на общата ефективност. Някои от недостатъците на АК като липса на затворна задержка, неадектватен начин за монтаж на допълнителни мерни прибори, нерегулируем и несгъваем прикла и др. са адресирани в АК-12. Повишена ергономика и удобство при употреба в разни условия и различни изисквания. Скъсено е междуосовото разстояние между цевта и опорната точка в приклада (намаляването на отката не е козметика). Механиката също е подобрена. Ако продължим логиката на "нулева практическа разлика", то е редно да сложим и знак за равенство между Стг.44 и АК-12, тъй като помежду им има само множество малки стъпки, не скокове.
По принцип в развитието на автоматите няма нищо революционно от половин век насам. Да не кажем и от 40-те години насам, само малки стъпки. АК-12 е, поне по наличните данни, нелош руски опит да се догонят западните образци. За пълно догонване наистина трябва да се излезне от цялата АК-концепция, но и това е нещо (нещо - различно от нищо ).
Comment
-
beri_cd написа Виж мнениеДа се твърди, че разликата "практически е нула" е малко несериозно и, по мое мнение, не подхожда на този форум (според мен, тъй като имам високо мнение за БС)Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Единствените, които имат ИСТИНСКИ практически опит с обсъжданите оръжия са тези, които ги експлоатират по предназначение и чийто живот зависи от тях. Пуцането по стрелбища и лъскането им в свободното време не е такъв опит, а хоби. Затова е и рано да говорим за реалните качества на АК-12, например.
Все едно М16 - М4 е някакъв революционен скок? Ами не е - същата работа, едва ли не по-зле.
Comment
-
именно, аз не съм стрелял с такъв тип оръжие от пет години. в случая с АК-12, дори няма още сериен вариант...
Малко повече за АК-12 и новия му 30-патронен магазин (защо не са закрити с нещо прозрачно новояпивилите се "прозорчета" за отчитане на боеприпасите, остава неясно)
Довелось сегодня пощупать новинку сезона на стенде ижмаша. Ощущения в целом положительные. Машинка получается очень достойная. Довольно ухватистая рукоять управления огнем. Удобный приклад с широкими возможностями регулировки под себя, вплоть до изменения направления складывания (впрочем для армии…
ПП - "новояпивилите се" е приносът ми към новата граматика...Last edited by кало; 30-06-2012, 11:23.
Comment
-
кало написа Виж мнение...защо не са закрити с нещо прозрачно новояпивилите се "прозорчета" за отчитане на боеприпасите, остава неясно...Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Където има дупка, нещо ще влезе - стара мъдрост.
Имхо, цялата истерия с тези прозрачни пълнители и разни дупки и прозорчета по тях е overrated. В крайна сметка, по теглото се усеща горе-долу колко е пълен пълнителят. Ако те съмнява, просто го сменяш с нов от жилетката. А ако ти е последния, колкото и да го гледаш, няма да се напълни.
Иначе, днес стрелях с такова
и такова
но любимо ми остава това:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Dinain написа Виж мнение..но любимо ми остава това:Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
Comment
-
Nick написа Виж мнениеОт гледане на картинки и таблици с цифри - сериозно заключение за качествата на оръжията? Или всъщност имаш практически опит с показаните образци?
Та, размишлявайки книжно и теоретично, да твърдиш, че разликите са практически нулеви (твои думи) е невярно. И несериозно. Не само пушките от времето на черно-белите фотографии са интересни.
Динайн - пробвай USP Compact, забавна играчка е.
Comment
Comment