От личен опит ли го казвате? Ако да- ще се радвам да споделите нещо повече от "кухнята"...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
C-200?
Collapse
X
-
piston написа Виж мнениеОт личен опит ли го казвате? Ако да- ще се радвам да споделите нещо повече от "кухнята"...
Comment
-
Не, нямам, затова попитах... Що се отнася до течното гориво - да, това е голямо неудобство.... Относно ефективността - незнам по какво съдите, че е неефективен комплекса, хубаво е да посочите някакви доказателства...
За мен най-големите му минуси са практическата му неподвижност (което значи, че на съвременния ТБД трябва да му се осигури покритие от други ЗРК срещу крилати ракети и както споменахте - течното гориво.
От друга страна - обсег от 240-255 км, висока точност в рамките на зоната на поражение, висока скорост на ракетата (до 4.5 М), мощна БЧ, възможност за насочване по източник на излъчване (смущения)."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеЗа мен най-големите му минуси са практическата му неподвижност (което значи, че на съвременния ТБД трябва да му се осигури покритие от други ЗРК срещу крилати ракети и както споменахте - течното гориво.
Comment
-
piston написа Виж мнениеНе, нямам, затова попитах... Що се отнася до течното гориво - да, това е голямо неудобство.... Относно ефективността - незнам по какво съдите, че е неефективен комплекса, хубаво е да посочите някакви доказателства...
За мен най-големите му минуси са практическата му неподвижност (което значи, че на съвременния ТБД трябва да му се осигури покритие от други ЗРК срещу крилати ракети и както споменахте - течното гориво.
От друга страна - обсег от 240-255 км, висока точност в рамките на зоната на поражение, висока скорост на ракетата (до 4.5 М), мощна БЧ, възможност за насочване по източник на излъчване (смущения).
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеНяма как да се защити този комплекс в съвременните условия, забрави. По-точно има как, но не си струва усилията.
Еми ефективни са,свалиха един руски пътнически самолет над Черно море,това ще им се пише на сметката."Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
Кухулин написа Виж мнениеАз ако съм на операторите, много внимателно ще следя какво показва радара. В момента, в който екрана позеленее от смущения, нарамвам мешката и дим да ме няма"Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
И. В. Сталин
Comment
-
piston написа Виж мнениеНезнам какво ще рече "...позеленее от смущения...", но ако говорите за активни шумови смущения, то това би било ОГРОМНА грешка от страна на шумопоставяча...
А иначе да, има и по-хитри методи на РЕБ, то изобщо има далеч по-лесни начини да се разтопи това желязо. Но просто ми хареса образа на спасяващ се радист Горе-долу като в Либия как чакаха да избягат танкистите, преди да думнат танковете
Comment
-
piston написа Виж мнениеНезнам какво ще рече "...позеленее от смущения...", но ако говорите за активни шумови смущения, то това би било ОГРОМНА грешка от страна на шумопоставяча...
Comment
-
Ами то на тия отдолу не им е необходимо да пускат радара, ако вече са се сдобили с това примерно
И при наличие на нещо такова Ангарата въобще няма да и пука, че не работи съпровождащия радар защото ще си получава целеуказването директно от станцията за радиотехническо разузнаване(Валерията на снимката е проектирана и за тая цел), та за това колегата Пистон е прав. Като почнеш да вдигаш шум ще разцъфнеш в цялата си прелест, от там нататък въпроса е колко си далече от позицията на най-близкия зенитно-ракетен дивизион. Всеки случай или ще те халоса Ангарата, или С-300 или някой Бук или ще ти пратят дежурните изтребители, така че всякакво вдигане на излишен шум е леко противопоказно особено ако си тлъста пилотирана птица от сорта на E-8 Jstars и се повъртявваш около позициите на далекобойните ЗРККървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Comment
Comment