Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съветски Т-44 калобран на предната броня

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #16
    На това му казват вълноотражател. Той нали няма калници метър пред с каквото стъпва в локвата, и като бърза - избутва пред себе си вълна. Пък тя тутакси се плисва на муцуната, и му залива перископите. Та значи за да е по-малко, им слагат това.
    С джиповете например, е почти същото, но те си имат чистачки за стъклото. Включват ги току преди локвата. На цивилните слагат и нещо като на танка, на предния ръб на капака. Тогава му казват "мухоотбойник", понеже на шосето на скорост верно издухва мухите от челното стъкло, и пести вода за пръскалките. Което в тия среди е ценно

    Comment


      #17
      За другите му свойства, не знам... Но ето какво се случва при липсата му

      Comment


        #18
        sobr_CA написа Виж мнение
        Такъв тип защита съм виждал и в България нa Т-55, Т-72,както и на родните БМП-23. Това което съм виждал само че беше някакъв тип гума и още нещо към нея. Беше много твърда на пипане... Само че нашата беше разположена странично на борда отзад отляво и отдясно и беше монтирана отгоре върху калника и покриваше и резервоарите.
        Задавам си въпроса дали си служил дори войник или си от тези дето са си мислили, че са служили, но дори и да си службата ти дори не е минала като бой скаутски лагер и ще ти кажа защо:
        1./ Започвам с танковете, които са били в България или респективно Т 54, Т 55, Т 55 АМ 2 и Т 72 ( с танковете съм по малко запознат като базови модификации), но знам в общи линии кое какво е и за какво служи. Гуми от страни са слагани на Т 55 АМ 2 и на Т 72 и изпълняваха ролата на някаква екранировка при странично попадение, но никога не са били монтирани по нагоре от веригите или в тези части които да прикриват от ляво страничните резервоари или от дясно ЗИП - а на танка. Водоотбивните дъски на Т 54, Т - 55, Т- 55 АМ 2 са дървени, а при Т 72 са метални
        2./ БМП 23 . Е тази машина съм я изучавал бая дълго време... , а като всички мои когеги се молех да не ми се пада оръдейният и автомат на държавният ми изпит, не защото него знаех, а защото имаше хора които започваха да задават въпроси за някой елемент от дадена част за какво служи ... Накратко на БМП 23 водоотбивна дъска няма като на танковете т.е. има но тая е метална и се вдига при преодоляване на водно препятсвие, което машината трябва да преплува.

        Comment

        Working...
        X