Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гумени вериги

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Гумени вериги

Поне за мен е новина

С две думи, по-леки са, произвеждат значително по-малко шум и вибрации при движение, което води до по-комфортна возия и по-малко стрес за машината, и са по-прости за обслужване.

А това е от програмата SEP, добре се вижда гумената верига.

А тук е американска версия, със сегментирана гумена верига, за разлика от горната, която е непрекъсната - предимството е, че ако се повреди, се сменя само съответния сегмент (както при металните), а не цялата.

Струва ми се, че това е бъдещето. Това е общо взето първото съществено развитие в тази област от създаването на първите верижни машини до днес.
    albireo написа
    ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Веригите на по-леките машини (като БТР) имат гумени елементи от край време, това не е ново.
    Американската разработка доколкото разбирам е просто по-високо съотношение между гума и метал.
    Но за по-тежки машини като танкове или изцяло гумена верига, според мен ще е непрактично. Веригата ще се къса прекалено лесно от натоварването, експлозии, огън и т.н., а смяната й е pain in the ass.
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Е,хитро,обаче ще се съглася с психопата(Dinain).Ако това е на танк представете си следното-в пустинята,при пясък и чакъл цял ден протрита веригата и някой с РПГ я уцелва и тя заминава.Обаче бонуса е че са лесни за производство и лесно се заменят.

Comment

Що ги слагат на иначе отличната CV-90? Единственият келепир според мен е, че са лесни за обслужване. Ма трябва допълнително и то вътре при отделението да возят бая резервни тракове.

Comment

То това ако се сложи на някаква бронирана машина,тя става по-неефективна и така застрашава екипажа.Затова тези вериги по-подхождат на Китай и Русия,а не на Швеция.

Comment

Kramer написа Виж мнение
            Що ги слагат на иначе отличната CV-90? Единственият келепир според мен е, че са лесни за обслужване. Ма трябва допълнително и то вътре при отделението да возят бая резервни тракове.
            Като ги гледам тези вериги,то май са без отделни тракове.Най вероятно цялата верига е отлята/шприцована или както там му се казва/ на "геврек".Като гумените вериги на малогабаритната строителна и селскостопанска техника.Абе не сте ли гледали съветският филм"На война като на война".Там един мех.водач на САУ мечтаеше за нова броня - сплав от "резина и сталь".Снаряд попаднал на такава броня отскачал как "резиновой мяч".
            Иначе интересно....Тази верига ще е тежка така на око около 250 кг.

Comment

А дали не могат да направят от honeycomb?

War, war never changes..

Comment

Линковете нещо не са читави, та не разбрах много. Каквото се вижда от снимките, особено на колелото, предизвиква смях в залата.
                Явно става дума за кученце - касичка, а не за работа. Идеолозите явно никога не са слизали от асфалта.
                Верижната техника с голям ресурс не е много. Венеца на творението е МТЛБ-то, с 50 000 си километра до първия заводски ремонт, то е и проектирано по стандартите за цивилните камиони. А нормални гумено-металически вериги има само Т-72, за всичките си 200 моточаса ресурс.
                Това е от западната граница на СССР до Ламанша, без преобуване, при коефициент на бойно маневриране 1,4.

Comment

Working...
                X