Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М-14 с/у АК-47 с/у FN FAL

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

М-14 с/у АК-47 с/у FN FAL

Имаме FN FAL(автоматична версия) и предшественика на М-16, М-14.Как се представя FN FAL (тегло,огнева мощ,скорострелност,иновация за времето си) с АК-47 и М-14.

База за сравнение

Не знам М14 какво прави в списъка, не е автомат.
    http://rayofhalifaxproductions.com/26662

Comment

beri_cd написа Виж мнение

Не знам М14 какво прави в списъка, не е автомат.
      Може би автора е искал да каже М4?И ако е М4,залагам на АК-47.Просто е много здрав,с малко поддръжка,мощен куршум и не е толкова неточен,колкото го представят.

Comment

Виетнамската война беше тест за всички тези оръжия. По принцип ако се вярва на легенди, които битуват в Арсенал Казанлък, най-доволни били виетнамците от българските АК47 и за тях те били най-доброто оръжие във войната. Но това са само легенди. Сега тук се споменава М14, която си е автоматична самозарядна карабина, наследник на М1 Гаранд. На фона на останалите, карабини, които са използвани във Виетнам М14 са се представили на високо ниво. По спомени на американските ветерани, М14 се отличавала с по-голяма надеждност от М16. Сега по въпроса за избора на оръжие от гореизброените се спирам на АК47. Здрав, евтин, надежден, прост за производство и експлоатация. Ето и филм за автоматите Калашников: http://www.youtube.com/watch?v=NSS2y...eature=related
        sigpic
        Si vis pacem, para bellum.

Comment

Естествено, че за партизани като Виетконг и непрофесионална армия като виетнамската дуракоускойчивия, евтин и най-вече ДОСТЪПЕН АК е изборът.
          Иначе за добре обучени въоръжени сили сложният, но затова пък по-точен и достатъчно надежден М-16 е за предпочитане. И моля никой да не започва с легендата, че АК никога не засича - прави го и то не рядко - както казваше царя - вервайте ми!

Comment

На фона на останалите, карабини, които са използвани във Виетнам М14 са се представили на високо ниво.
            Особено предвид факта, че М14 не е карабина.

българските АК47
            не съществува такъв автомат. не съществува и АК-47.

Иначе за добре обучени въоръжени сили сложният, но затова пък по-точен и достатъчно надежден М-16 е за предпочитане.
            Всъщност не. Поради конструкцията си М16 няма как да бъде надежден на нивото на АК, Г-36 или който и да е автомат с не-директно отвеждане на газовете.
            Не е никак лош, но в бойни условия той и развитието му М4 са ДАЛЕЧ по-ненадеждни от съответните автомати с газово бутало. А, ИМХО, пука ми дали разсейването на 300 м ще бъде 15 или 20 см, ако не съм сигурен, че оръжието ми ще гръмне.

Comment

кало написа Виж мнение
              Не е никак лош, но в бойни условия той и развитието му М4 са ДАЛЕЧ по-ненадеждни от съответните автомати с газово бутало. А, ИМХО, пука ми дали разсейването на 300 м ще бъде 15 или 20 см, ако не съм сигурен, че оръжието ми ще гръмне.
              Виетнамската М-ка (М16А1) я няма вече, а по-новата (М16А2) има по-висока надеждност. И все пак - не е като да засича всеки втори изстрел. При сурови тестове, по-сурови от действителното приложение, М4 засича горе-долу веднъж на 3 пълнителя (1.4% вероятност). С газово бутало е ХМ8 (производна на Г-36), при която процентът пада от 1.4 на 0.21% (~7 пъти). Тестове на М16А2 и нагоре с хубава цев и други екстри показват засичане около 0.5%. Около 25% от всички засечки на М4, М16 и всичките им варианти идват от пълнителя, не от газовата автоматика.

Comment

кало написа Виж мнение

не съществува такъв автомат. не съществува и АК-47.

.
                Е в какъв смисъл искаш да кажеш,че не съществува АК-47?
                И М14 е имала само 20 патрона и е било почти невъзможно да се стреля на автоматик с нея.Също приклада от влагата във Виетнам се е подувал и е правил точната стрелба почти невъзможна.Затова аз си оставам за АК-47(ако съществува де )

Comment

Иска да каже в този смисъл:

Comment

Това е излишно, момчета. Не мога да разбера защо Кало се заяжда и издребнява за подобно нещо. Самия той нарича АК-74 с популярното му име, а не 6П20. Можем да почнем да наричаме М-16 според банковия код на сметката на Колт? Или някакъв друг никому ненужен индекс.

Comment

nikd2 написа Виж мнение
                      .Също приклада от влагата във Виетнам се е подувал и е правил точната стрелба почти невъзможна.)
                      Това вярно ли е ? Ама достоверно вярно

Comment

Самия той нарича АК-74 с популярното му име, а не 6П20
                        АК74 не е "популярно" име, а име на съответния продукт. за разлика от АК-47, какъвто продукт не съществува.

производственият индекс, за който пишеш, при АК е 56-А-212.

Около 25% от всички засечки на М4, М16 и всичките им варианти идват от пълнителя, не от газовата автоматика.
                        Не знам откъде са тези данни, но, ако са верни, то в такъв случай до 75% идват от газовата система .

По темата - FN FAL и М14 са ДРУГ тип стрелково оръжие, различно от АК. Те са т.нар. battle rifle (автоматична винтовка), а АК е assault rifle (автомат).
                        Става дума за различен тип боеприпас и философия на ползване. Като опит за основно стрелково оръжие на пехотата несъмнено отстъпват по основните си параметри на АК в тактически, технологичен и логистичен аспект.

Comment

за разлика от АК-47, какъвто продукт не съществува.
                          Бе разбира се, че не съществува.

На латиница дава 23 млн. резултата, на кирилица само 5 млн. Важното е да се правим на много умни.

Сравнявайте самите оръжия, вместо да отклонявате в такива глупости
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Важното е да се правим на много умни.
                            Нищо не ти пречи да спреш, обаче. Но не знам дали троленето е лечима болест.

Comment

Ти ми кажи.
                              не съществува и АК-47.
                              Как го наричаш това? Ама сериозно.
                              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                              X