Имаме FN FAL(автоматична версия) и предшественика на М-16, М-14.Как се представя FN FAL (тегло,огнева мощ,скорострелност,иновация за времето си) с АК-47 и М-14.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М-14 с/у АК-47 с/у FN FAL
Collapse
X
-
beri_cd написа Виж мнение
Не знам М14 какво прави в списъка, не е автомат.
Comment
-
Виетнамската война беше тест за всички тези оръжия. По принцип ако се вярва на легенди, които битуват в Арсенал Казанлък, най-доволни били виетнамците от българските АК47 и за тях те били най-доброто оръжие във войната. Но това са само легенди. Сега тук се споменава М14, която си е автоматична самозарядна карабина, наследник на М1 Гаранд. На фона на останалите, карабини, които са използвани във Виетнам М14 са се представили на високо ниво. По спомени на американските ветерани, М14 се отличавала с по-голяма надеждност от М16. Сега по въпроса за избора на оръжие от гореизброените се спирам на АК47. Здрав, евтин, надежден, прост за производство и експлоатация. Ето и филм за автоматите Калашников: http://www.youtube.com/watch?v=NSS2y...eature=relatedsigpicSi vis pacem, para bellum.
Comment
-
Естествено, че за партизани като Виетконг и непрофесионална армия като виетнамската дуракоускойчивия, евтин и най-вече ДОСТЪПЕН АК е изборът.
Иначе за добре обучени въоръжени сили сложният, но затова пък по-точен и достатъчно надежден М-16 е за предпочитане. И моля никой да не започва с легендата, че АК никога не засича - прави го и то не рядко - както казваше царя - вервайте ми!
Comment
-
На фона на останалите, карабини, които са използвани във Виетнам М14 са се представили на високо ниво.
българските АК47
Иначе за добре обучени въоръжени сили сложният, но затова пък по-точен и достатъчно надежден М-16 е за предпочитане.
Не е никак лош, но в бойни условия той и развитието му М4 са ДАЛЕЧ по-ненадеждни от съответните автомати с газово бутало. А, ИМХО, пука ми дали разсейването на 300 м ще бъде 15 или 20 см, ако не съм сигурен, че оръжието ми ще гръмне.
Comment
-
кало написа Виж мнениеНе е никак лош, но в бойни условия той и развитието му М4 са ДАЛЕЧ по-ненадеждни от съответните автомати с газово бутало. А, ИМХО, пука ми дали разсейването на 300 м ще бъде 15 или 20 см, ако не съм сигурен, че оръжието ми ще гръмне.
Comment
-
кало написа Виж мнение
не съществува такъв автомат. не съществува и АК-47.
.
И М14 е имала само 20 патрона и е било почти невъзможно да се стреля на автоматик с нея.Също приклада от влагата във Виетнам се е подувал и е правил точната стрелба почти невъзможна.Затова аз си оставам за АК-47(ако съществува де )
Comment
-
nikd2 написа Виж мнение.Също приклада от влагата във Виетнам се е подувал и е правил точната стрелба почти невъзможна.)
Comment
-
Самия той нарича АК-74 с популярното му име, а не 6П20
производственият индекс, за който пишеш, при АК е 56-А-212.
Около 25% от всички засечки на М4, М16 и всичките им варианти идват от пълнителя, не от газовата автоматика.
По темата - FN FAL и М14 са ДРУГ тип стрелково оръжие, различно от АК. Те са т.нар. battle rifle (автоматична винтовка), а АК е assault rifle (автомат).
Става дума за различен тип боеприпас и философия на ползване. Като опит за основно стрелково оръжие на пехотата несъмнено отстъпват по основните си параметри на АК в тактически, технологичен и логистичен аспект.
Comment
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment