Казват, че меча на Атила му бил от бога на войната Марс и притежателя ми бил непобедим. Нещо като пояса на Иполита.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Легендарни Оръжия
Collapse
X
-
Гост
-
Богът на Войната при различните народи има различни имена мисля че скитското название повече ще подхожда...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...
Comment
-
Гост
а интересно, българите явно са нямали обичай да дават име на оръжията си или поне не се сещам да съм чела някъде за меча на Кубрат примерно...
Comment
-
Да сложа картинка на "Светото копие" - реликвата, която свързват с пробождането на Христос и че е е принадлежала на св. Константин ² и Карл Велики. С положителност обаче е съхранявано от императорите на свещената римска империя и е било задигнато от Хитлер. След превземането на Берлин било върнато във Виена."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Не се ли нарича "Копието на Съдбата"?
Comment
-
Може фашистите да са го наричали така. Има мит - че малко след като копието попаднало в ръцете на противника, Хитлер умрял.
Колкото за името, не мисля че е измислено или използвано само от фашистите, имам книга за него, която се нарича именно "Копието на съдбата". И на английски е така - Spear of Destiny"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Гост
Светото копие иде от това, че е било християнска реликва. Но се ползват и др. названия - напр. за притежателите му като: копието на св. Константин....
Comment
Comment