Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Легендарни Оръжия

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Казват, че меча на Атила му бил от бога на войната Марс и притежателя ми бил непобедим. Нещо като пояса на Иполита.

Comment

Богът на Войната при различните народи има различни имена мисля че скитското название повече ще подхожда
      ...Българите това е народът,който имаше всичко което е пожелавал,народ в който е придобивал титли онизи който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,народ при който бойното поле прославя рода,понеже у тях без колебание за по-благороден се смята ония,чието оръжие е било окървавено повече в сражение...

Comment

Извитият меч на Хермес, който "режел като восък всичко", боздуганът на Херакъл, шлемът на Хадес. А доколкото си спомням бог Перун е бил въоръжен с тояга и каменни топки, които мятал.
        :church: Regnum Serenissima Poloniae :sm229:

Comment

а интересно, българите явно са нямали обичай да дават име на оръжията си или поне не се сещам да съм чела някъде за меча на Кубрат примерно...

Comment

а интересно, българите явно са нямали обичай да дават име на оръжията си или поне не се сещам да съм чела някъде за меча на Кубрат примерно...
            Е, има нещо подобно като име: сабя-дамаскиня и сабя дипленица. Разбира се това не е точно лично название на конкретна сабя, но пък има мнение, че и Екскалибур означава просто "от стомана", иначе казано "Стоманеният".

Comment

Да сложа картинка на "Светото копие" - реликвата, която свързват с пробождането на Христос и че е е принадлежала на св. Константин ² и Карл Велики. С положителност обаче е съхранявано от императорите на свещената римска империя и е било задигнато от Хитлер. След превземането на Берлин било върнато във Виена.
              Не се ли нарича "Копието на Съдбата"?
              "No beast so fierce but knows some touch of pity."
              "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Не се ли нарича "Копието на Съдбата"?
                Може фашистите да са го наричали така. Има мит - че малко след като копието попаднало в ръцете на противника, Хитлер умрял.

Comment

Може фашистите да са го наричали така. Има мит - че малко след като копието попаднало в ръцете на противника, Хитлер умрял.
                  Е, второто може фактически да е напълно вярно
                  Колкото за името, не мисля че е измислено или използвано само от фашистите, имам книга за него, която се нарича именно "Копието на съдбата". И на английски е така - Spear of Destiny
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Светото копие иде от това, че е било християнска реликва. Но се ползват и др. названия - напр. за притежателите му като: копието на св. Константин....

Comment

Working...
                    X