If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Остави параметрите. Отиди в някой добър оръжеен магазин, пробвай спортните лъкове и виж кой ще ти пасне, обаче не съм сигурен, че на 17г. ще ти го продадат.
За това не се тревожи, има кой да дойде с мен - баща ми( надявям се)
Само че не знам къде да отида.
Чрез някоя търсачка изкачат 10ина онлайн оръжейни магазини в София, всички имат и оффлайн магазин. Харесваш си по каталог и отиваш да пробваш. ВИП-а е най-големия (метростанция Дървеница), има 3-4 на ул. Самуил от двете страни на Тодор Александров (пак на метрото).
Гледай лъка да ти е удобен на дължина и да можеш да го опънеш, но трудно (после ще свикнеш). Не знам колко кг. опън са добри за тебе, но пробвай да вдигнеш (със свиване на ръката в лакътя) туба вода (10, 12, 20 л.) с три пръста за тънките пластмасови хващалки или за тънко въженце. Има разни допълнителни приспособления като дръжка с кука и спусък за удобно хващане на тетивата.
Лъкът се съхранява без тетива, иначе се отпуска, а тетивата може да се усуква и разсуква, което леко увеличава/намалява опъна. Поискай да те научат как се маха тетивата в магазина. Тази на моя арбалет даже трябва да се смазва.
Направи си много мека мишена (кашон със каменна вата или вестници), щото стрелите се кривят и чупят в дърво. Трябва и да е много голяма, така че ако не уцелиш, да не отлети на улицата, или в стената отзад. Стрелите са ужасно скъпи (4-5 лв. май). И все пак се запиши към някой клуб.
За разлика от Холивудските филми, лъкът е най-неженското оръжие, защото бойната му употреба изисква поне 50 кг. опън. За това и никой не е можел да опъне лъка на Одисей.
За разлика от Холивудските филми, лъкът е най-неженското оръжие, защото бойната му употреба изисква поне 50 кг. опън. За това и никой не е можел да опъне лъка на Одисей.
Благодаря, само малка поправка - никой не е можел да закачи тетивата на лъка на Одисей, камо ли да го опъне.
По оръжейните магазини могат да се намерят достатъчно модели на лъкове. Има и по-прости модели има и по-сложни, с по-сложна цена.
Аз правя опит сам да си изработя лък и ще видим какво ще излезе. За целта намерих две еластични летви от някако сгъваемо легло, които са леко огънати и специално издържат големи телеса! От едно орехово бичме изрязах оформено трупче с жлебове за дръжка на двете пера на лъка и сега почвам доодялкване и монтиране.
Обаче ! Възниква въпроса каква тетива да направя?!? Дали от някаква текстилна материя, конец от автогуми или от стоманено въженце от по-тънките?
Ако тръгна по метода "проба-грешка", вероятно ще мине доста време докато стигна до правилното решение. Другото е, като купя направо от магазина тетива за купешки лък и я приспособя за моя!
От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!
Оръжеен магазин Vertex предлага бойно, газово, въздушно оръжие, муниции и патрони. При нас ще откриете всички артикули за лов, риболов, еърсофт както и богата гама екипировка на достъпни цени. Ние сме единственият дистрибутор на продукцията 'Балиста' в България и чужбина.
ако трябва да съм честна обаче, тук ми харесва по-скоро цената.
На мен повече ми харесва първият, но ако купувам всичко от едно място стават около 300 лева.Та според вас, струва ли си да давам толкова пари след като съм начинаеща???
А да има и трети вариант, компромисен между двете.
Тук вече и цената и параметрите и общата сума на лъка и принадлежностите са приемливи.И донякъде има вид.
Според вас - кой е най-свестен и си струва да го купувам?
Не знам дали темата е още актуална но http://www.oragie.net/bows.htm
избираш 2 или 3 тия от тук. Аз имам 3-тия купуваш си комплект стрели
2 или 3 нареждаш 15 -20 кашона 40 на 40 см и залепяш разлепена на принтер мишена.Като за на начало ноже да ползваш ръчно спускане на стрелата. Като задобрееш може да си купиш щипка.По нататък може да си правиш стрелите сама. Подходящо дърво за срели е леската. върхове може да си направиш от обикновен пирон. А от пера на всяка по голяма птица стават обтекатели.Успех с стрелбата.
Темата още е актуална, поради простата причина, че сега е зима и няма къде да стрелям, дори и да си купя лък Затова чакам да се позатопли и приемам всякякви предложения
Лъковете от линка ги бива, благодаря
Темата още е актуална, поради простата причина, че сега е зима и няма къде да стрелям, дори и да си купя лък Затова чакам да се позатопли и приемам всякякви предложения
Лъковете от линка ги бива, благодаря
Следващият, който сте харесали е спортен лък http://gunshop.vertex-bg.net/product-118.html , както и другите от този тип. Стрелбата и усещането при тях са различни. Не казвам, че са по-добри или по-лоши, просто са различни.
Ние сме във форум ,,Бойна слава", което предполага че имаме влечение към българските старини.
Така, че ако искате да се научите да стреляте със старинен лък, изберете този лък, който ви посочих.
Стрелял съм с него, както и с цялата друга гама лъкове на Багатур. Става за млада дама, докато за другите им модели трябва малко опит и повече сила.
За да не бъда обвинен в пристрастие, заявявам, че нямам пръст в продажбата на лъковете на Багатур. По хубави лъкове от този тип може и да има, но не са в България и естествено са по-скъпи. Освен това в София има и група на Багатур , която се занимава конкретно със стрелба с този тип лъкове(вижте в сайта им http://baga-tur.com/page.php?48). Много често ще можете да практикувате и стрелбата от кон.
Благодаря.
И аз харесвам най-много най-скъпия, но не знам дали си струва да давам толкова пари ( все пак само лъкът струва 250 лв) за нещо, което за съжаление ще ползвам само около пет месеца.Да не говорим, че съм абсолютно начинаеща.Иначе и на мен ми се вижда най-удачен избор, но просто май не е за моя джоб
Comment