Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми да си избера лък

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Помогнете ми да си избера лък

Здравейте

Ако темата е на погрешното място - извинявам се веднага.

Моля за помощ при избор на лък,защото нищичко не разбирам от лъкове.Преди месец имах глупостта да си купя подобие на лък

Ето го и него.След опит да стрелям с него обаче тетивата ми се скъса в ръцете(как успях да я скъсам, ей Богу , не знам) а подобието на лък се разглоби.Така разбрах по трудния начин, че ми трябва спортен лък, ако искам да се науча да стрелям.Проблемът е че не разбирам нищо от характеристиките не лъковете - сила на опън, дължина на тетивата и други подобни.Знам само,че за моя милост -въпреки че успях да скъсам с голи ръце нещо приличащо на тел - май сила на опън от 19 кг ще ми е малко множко,поне така мисля де.Все пак съм на 17.
    Ако успяхте да разберете нещо от обърканото обяснение горе, моля ви помогнете.Сама няма да де справя, а много искам да се науча.
    Благодаря предварително
    sigpic
    НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Ами аз започнах по трудния начин - изработих го сам .... след два счупени и три скъсани саморъчноправени тетиви се получи някакво подобие на флат боу - плосък лък ... около 20 кг - дотук добре, но за стрелба се иска и постоянство , а аз кривнах да си правя експерименти и да троша дъски .... засега без видим ефект.

Попитаи в лично съобщение Lord Ruthven от форума - човека се занимава със стрелба с класически лък, има опит и може би ще ти помогне при подбора ... познава и признати маистори на лъкове у нас.
    Last edited by svs; 27-09-2009, 23:09.

Comment

The Queen of Swords написа Виж мнение
      ........ много искам да се науча.
      ......
      Не е ли по-лесно, вместо да купуваш лък, първо да се научиш? Този спорт все трябва да се практикува някъде: http://www.google.bg/search?q=%D1%81...BB%D1%8A%D0%BA
      И вече след това да си купуваш или да си правиш лък.

Comment

Така е , само че проблемът е че нямам възможност да ходя - не училище съм все пак.Пробвах така да се запиша на уроци по фехтовка и не стига че трябваше да ходя на другия край на София, ами и накрая работата се разсъхна, защото - цитирам - излизат във ваканция лятото.А аз в друго време не мога да си позволя да губя 4 часа -3 път и 1 за уроците.Затова реших че е по-добре да си купя.А колкото до правения лък, смятам, че просто няма нужда да опитвам с такова нещо.
        Това е все едно да се учиш да хвърляш ножове с кухненския нож - нещо което впрочем съм пробвала, но се родих когато си купих специалните - хората са си измислили приспособлението и с него си се работи много по-добре отколкото с самоделката.На мен не ми трябва нищо професионално, просто нещо, което няма да ми се разглоби в ръщете и ще е способно да изстреля стрела
        Просто не знам какво да гледам.
        sigpic
        НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

Добре, да погледнем на нещата от другата страна. Ножове човек може да си хвърля вкъщи, особено ако има по-дълъг коридор. А с лък къде може да стреля?
          И си мисля, че от 3-4 клуба по стрелба все ще се намери някой, дето да не е на час и половина път.
          А ако толкова държиш сама да си избираш, може би в магазините за оръжие да знаят какво трябва да се гледа.

Comment

Има си двор за тая работа.Все пак много мило
            sigpic
            НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

Аз съм за "Направи си сам" тертипа, но първо трябва да се "купи" "занаята от специалисти, Кралице на Мечовете (и на лъковете ;-))

Comment

Smart_Patriot написа Виж мнение
                Аз съм за "Направи си сам" тертипа, но първо трябва да се "купи" "занаята от специалисти, Кралице на Мечовете (и на лъковете ;-))
                Е, да ама от кого?
                sigpic
                НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

Е, да ама от кого?
                  1) Изучаване изкуството на стрелбата, па било и то със съвременен лък чрез влизане в клуб/школа за стрелба с лък.
                  2) Добро познанство с майстор на лъкове.

Comment

1) Изучаване изкуството на стрелбата, па било и то със съвременен лък чрез влизане в клуб/школа за стрелба с лък.
                    За второто - откъде да намеря майстор на лъкове пък сега.Аз разчитах на по-простото.Купувам си нещо що годе свястно и започвам.Не искам да съм ничия длъжница.Просто искам да знам какво да гледам, че когато го купувах оня сувенирния продавачът ме подведе, че ставал за стрелба(видях колко става де) и аз нали не разбирам, се хванах, затова искам първо да проуча, но съм далеч от мисълта да си правя лък, най-малкото защото няма кой да ми го направи
                    sigpic
                    НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

За второто - откъде да намеря майстор на лъкове пък сега.Аз разчитах на по-простото.Купувам си нещо що годе свястно и започвам.Не искам да съм ничия длъжница.Просто искам да знам какво да гледам, че когато го купувах оня сувенирния продавачът ме подведе, че ставал за стрелба(видях колко става де) и аз нали не разбирам, се хванах, затова искам първо да проуча, но съм далеч от мисълта да си правя лък, най-малкото защото няма кой да ми го направи
                      И едно от двете е що годе достатъчно. =)

П.С.: Между другото, откъде намери Форуми Бойна Слава? Става ми гордо и радостно, че се сдобихме с такова инициативно бижу в твое лице. =)

Comment

Ами от Гутъл.
                        Пък и понеже нашите не са много за, ама след ножовете вдигнаха ръце( най-вече майка ми) трябваше сама да си намеря какво искам.От други сайтове се опитаха да ми помогнат с линкове към сайтове за оръжия, но като видях ,че нищо не разбирам, реших да помоля за помощ.И от сайт на сайт попаднах тук.Форумът ми хареса ( нали съм малко кръвожадна) и реших да се регистрирам, хем да питам, хем да попиша по разни интересни темички.
                        sigpic
                        НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

Ами от Гутъл.
                          Пък и понеже нашите не са много за, ама след ножовете вдигнаха ръце( най-вече майка ми) трябваше сама да си намеря какво искам.От други сайтове се опитаха да ми помогнат с линкове към сайтове за оръжия, но като видях ,че нищо не разбирам, реших да помоля за помощ.И от сайт на сайт попаднах тук.Форумът ми хареса ( нали съм малко кръвожадна) и реших да се регистрирам, хем да питам, хем да попиша по разни интересни темички.
                          Чудесно, и ако съчетаваш хобито за боравене с хладно оръжие с ръкопашни бойни изкуства (подходящи за дребнички момичета) - цена няма да имаш. ;-)

Comment

Чудесно, и ако съчетаваш хобито за боравене с хладно оръжие с ръкопашни бойни изкуства (подходящи за дребнички момичета)
                            Това горе-долу го могаСамо че ( за мое щастие) рядко ми се налага да си прилагам уменията - най-вече срещу някой нахален съученик.Но да се върнем на проблема.Какво значат параметрите на лъковете под снимките им в Интернет??????
                            sigpic
                            НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ

Comment

Остави параметрите. Отиди в някой добър оръжеен магазин, пробвай спортните лъкове и виж кой ще ти пасне, обаче не съм сигурен, че на 17г. ще ти го продадат.

Comment

Working...
                              X